Author |
Message |
keresztesi alex
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 01/07/2011 14:34:53
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
keresztesi alex
Junior member
IP:
|
salutatre tuturor as dori sa ma informati cei care santeti in masura si cei ce detin butelii co2 din extiitor G3 cu co2 ,daca este indicat sa i modific parghia cu robinet cu supapa de sigurata,sau se poate folosi cu parghia care este pe el.butelia care doresc eu sa o modific ii de 3 kg si arta asa
Uploaded with ImageShack.us.
astept parerile si sfaturile si experientele voastre va multumesc .as dori sa mai anunt cei ce nu detin butelii co2 sa se abtina sami dea sfaturi deoarece ii un lucru serios in aceasta privinata.ape limpezi tuturor
|
|
 |
scificuss
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 01/07/2011 15:15:10
|
scificuss
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/605ac7e4c16b8a013b4779b81f883e66.jpg)
IP:
|
Recomandat e sa ii pui robinet. Sunt cazuri cand odata actionata maneta sa scape si pe langa co2. Ele sunt facute pentru stingerea incendiilor si se golesc foarte repede in timpul actionarii de aceea nu e prea importanta etansarea pargiilor perfect plus ca in interior are atasat un tub ca sa iasa co2 lichid de jos din butelie. S-a mai discutat acest aspect. De altfel buteliile sunt foarte bune, ele fiind folosite de personal uman care nu necesita atestari si altele, fiind destul de sigura in manipulare.
|
Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI. |
|
 |
donpisote
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 01/07/2011 15:50:13
|
donpisote
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a714ec6796f638ba4d5792f78dccd134.jpg)
IP:
|
Eu am un g3 si il folosesc cu robinet . Am schimbat parghia la centrul de umplere butelii si totul e ok. Dupa spusele cuiva care cunoaste pe cineva in fabrica diferenta intre stingatoare co2 si celelalte este doar culoarea vopselei.
|
ACVARIUL MEU scape by @fanta |
|
 |
keresztesi alex
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 01/07/2011 18:10:17
|
keresztesi alex
Junior member
IP:
|
multumes foarte frumos pt sfaturi eu oricum sunt incepator nu ma prea pricep in domeniul acesta dar deocamdata experimentez .in dupa amiaza acestei zile am reusit sa imi pun in functiune instalatia de co2 .iar deocamdata butelia este cu parghie o sa vad cum functioneaza pana se goleste daca o sa am probleme o sal schimb cu un robinet cu supapa de siguranta,mai astep opinile si altor colegii care au timp si poate sami trimita sfaturi sau sugestii .multumesc si ape limpezi
|
|
 |
brawn
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 02/07/2011 09:40:36
|
brawn
Membru de baza
IP:
|
Si eu am o astfel de butelie. La inceput am folosit-o cu parghia din dotare. Toate bune si frumoase, dar mi se golea in aproximativ 1 luna. I-am pus un robinet. De atunci ma tine 7-8 luni la acelasi debit. Robinetul l-am cumparat de la o firma din Bucuresti (vreo 60 RON) si l-am montat la Linde (cu incarcatul tubului a fost in jur de 80 RON).
|
|
 |
keresztesi alex
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 02/07/2011 10:30:46
|
keresztesi alex
Junior member
IP:
|
brawn wrote: Si eu am o astfel de butelie. La inceput am folosit-o cu parghia din dotare. Toate bune si frumoase, dar mi se golea in aproximativ 1 luna. I-am pus un robinet. De atunci ma tine 7-8 luni la acelasi debit. Robinetul l-am cumparat de la o firma din Bucuresti (vreo 60 RON) si l-am montat la Linde (cu incarcatul tubului a fost in jur de 80 RON).
.Salut multumes de informatie eu mi-am cumparat butelia g3 plina .iar eu nu miam schimbat robinetul deoarece,intai vreau sa o golesc ,iar daca o sa functioneze bine si cu pargie o sa o las asa ,dar daca nu il voi schimba cu robinet .Si la noi la Sighet este firma LINDE nu stiu daca ii voi schimba robinetul o sami incarce ei butelia deoarece eu am luat butelia de la o firma care se ocupa cu stingatoare si ei miau spus ca daca schimb robinetul nu o sami incarce firma LINDE butelia,iar butelia mi-au spus ca o incarca ei de cate ori voi avea nevoie,si daca se intampla ceva imi schimba butelia si imi da alta, deoarece este in garantie,Si mi-au spus ca sa numi fac griji in ceea ce priveste pargia ca ea doar inchide sau deschide co2 din butelie,exact ca si robinetul ca si el trebuie deschis la maxim ca sa redea presiune totala din butelie pe manometru.eu vam spus ce informati am primit de la firma care mi-a vandut butelia,asa ca daca mai ii cineva care stie despre butelii g3 lucruri pe care nu sau relatat si eu nu le stiu ii rog sami scrie ca e foarte important pt mine si eventual pentru cei care nu stiu .va multumesc ca miati scris si va doresc ape limpezi
|
|
 |
scificuss
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 02/07/2011 12:17:07
|
scificuss
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/605ac7e4c16b8a013b4779b81f883e66.jpg)
IP:
|
keresztesi alex wrote:exact ca si robinetul ca si el trebuie deschis la maxim ca sa redea presiune totala din butelie pe manometru
Si daca deschid robinetul doar o treime sau pe sfert imi arata mai putin, respectiv raportul la cat e deschis robinetul, presiune pe manometrul circuitului mare?
Hai ca iti zic ei ca nu toti sunt genii, dar nici tu nu ai realizat ineptia. Cand folosesti la acvaristica, la ce debit de gaz lucram poti sa stai deschis cu robinetul mare la miime de sfert. Chestia cu deschisu la maxim e valabila numai la faza cand este folosit ca stingator, sa iasa co2 repede si pe distanta mare sa stinga ce e de stins, dar nici acolo nu prea e relevanta treaba cu deschisu la maxim ca sa arata presiunea corect pe manometru. Vezi tu la fizica aia, cu sectiuni, debite, etc. Presiune de 100 bari trece si prin por de 1 micron si prin gaura de 1 metru.
Hai sa-ti mai zic de ce e cam bine sa tii , cand folosesti cu scop acvaristic, robinetul dat la minim, dzeu fereste sa plesneasca ceva pe la reductor, ca nu toti le avem cu astea si unii strang mai putin, folosesc garnituri necorespunzatoare sau de frica strang reductorul pe robinet de iese zeama, si cum butelia din dotare sigur nu are limitator de curgere in caz de ceva - se goleste foarte repede ducand la alte neplaceri si/sau probleme mai serioase.
This message was edited 1 time. Last update was at 02/07/2011 12:19:48
|
Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI. |
|
 |
brawn
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 02/07/2011 14:28:29
|
brawn
Membru de baza
IP:
|
mi-au spus ca sa numi fac griji in ceea ce priveste pargia ca ea doar inchide sau deschide co2 din butelie,exact ca si robinetul
Corect, insa exista o mica problema. Robinetii cu parghie tin butelia inchisa si o deschid in momentul utilizarii. Nu stiu in cat timp se goleste o butelie G3 cand e folosita pentru stingerea unui incendiu, dar banuiesc ca e vorba de cateva minute (putine). In acest caz, gazul iese fara a intimpina nicio rezistenta. In utilizarea acvaristica, iesirea gazului este obstructionata de reductorul de presiune care se comporta ca un alt robinet si lasa sa iasa din el doar 1-2 bule pe secunda. Pana la "maruntaiele" reductorului presiunea e egala cu cea din butelie. In aceste conditii robinetul cu parghie nu face fata si are scapari de CO2 (cel putin asa a fost in cazul meu). Foloseste gazul din butelie si vezi in cat timp se va goli aceasta. Ultima data cand am incarcat butelia am platit vreo 15 lei, deci nu e un capat de tara daca o incarci lunar ci e vorba de comoditate, basca ca parghia va avea scapari din ce in ce mai mari. Nu te bizui foarte tare pe garantia celor de unde ai cumparat butelia. Nimeni (din cei intregi la cap) nu-ti va incarca butelia daca schimbi tu robinetul in garaj. Daca faci acest schimb la o firma autorizata, stingatorul tau se va transforma intr-o butelie ca oricare alta si o vei putea incarca oriunde.
|
|
 |
LUPmic
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 03/07/2011 13:45:10
|
LUPmic
Senior member
IP:
|
Ma gasesc in aceeasi situatie, numai ca eu am facut pasul(am schimbat parghia cu un robinet).
Am folosit stingatorul cu parghie foarte bine, pana intr-o zi cand s-a golit instantaneu din cauza garniturii care a cedat.
Este vorba de garnitura dintre stingator si reductor care era din cauciuc, acum am pus din clingherit.
Concluzie: merge si asa, si asa.
Off topic: daca e folosit pe post de stingator se goleste foarte repede, nu minute ci secunde, nu stiu daca trece un minut.
Sper sa nu fiti nevoiti sa-l folositi ca stingator niciodata!
|
|
 |
ezatemi
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 03/07/2011 14:55:49
|
ezatemi
Member
IP:
|
Butelia propriu-zisa de tip G (stingator cu CO2) este identica dpdv constructiv cu una obisnuita de CO2. Rezista la 250 bari. Difera doar robinetul. Relativ la utilizarea robinetului standard de extinctor, e loterie. Poate sa reziste mult si bine, poate sa cedeze din start.
In ceea ce priveste garniturile recomandate, sunt de doua tipuri: cauciuc de inalta puritate sau teflon/poliamida/acetal/delrin, in nici un caz klingherit.
|
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 04/07/2011 09:21:50
|
Porcu
Faraonu'
![[Avatar]](/forum/images/avatar/506111854018ad6fd51f0.jpg)
IP:
|
keresztesi alex wrote:ei miau spus ca daca schimb robinetul nu o sami incarce firma LINDE butelia
Atunci du-te la Linde si intreaba-i daca schimba ei robinetu'.
Si eu te sfatuiesc sa schimbi pirghia cu un robinet "cinstit"  .
|
Poze: ... Poze cu plante |
|
 |
keresztesi alex
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/07/2011 09:30:26
|
keresztesi alex
Junior member
IP:
|
Salutare .multumesc de sfaturi,iar zilele astea voi merge pana la LINDE si o sa-i intreb daca imi schimba ei robinetul si daca o sa imi icarce ei butelia ,daca nu o sa merg la firma de la care am cumparat butelia si ei propriu zis miau spus ca imi schmba si ei robinetul deoarece si ei sunt autorizati pe domeniul stingatorelor ,ei le repara daca sunt defectiuni.le probeaza subpresiune daca rezista si le si incarca..Acuma las butelia sa se goleasca cu pargia asa cum ii ,deocamdata imi functioneaza bine ,iar cand se descarca ,pentru siguranta voi schimba pargia cu un robinet .Iar in legatura cu garnitura eu nu am nici o alta garnitura decat cea de pe manometre care este originala, aceea trebuie sa o schimb cu alta?,deoarece eu nu am inteles,eu cred ca garnitura de pe manometre este special facuta sa reziste nu cred ca ar trebui schimbata .sau trebuie?sa-mi spuneti totusi sa stiu cei de facut .Eu cand am montat butelia si am puso in functiune am verificato cu o pensula imbibata cu apa si sapun dar nu am scapari nicaieri ceea ce propun sa faca si alti care isi monteaza butelia sa verifice intai ,oricum eu o sa mai verific odata saptamana aceasta sa fie mai sigur .Totusi mai astept si alte comentari si sugesti si multumesc celor care mi-ati scris si aceste sugesti si indrumari vor fi folositoare si altor persoane care inca nu au CO2 .Ape limpezi tuturor.
This message was edited 1 time. Last update was at 05/07/2011 09:32:31
|
|
 |
ezatemi
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/07/2011 10:04:19
|
ezatemi
Member
IP:
|
Etanseitatea cuplarii butelie-reductor se face cu doua tipuri de garnituri: 1/2 inch din plastic sau O-ring din cauciuc. Daca garnitura originala este in buna stare, folositi-o cu incredere.
|
|
 |
keresztesi alex
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/07/2011 18:27:05
|
keresztesi alex
Junior member
IP:
|
Salut garnitura este buna .am facut verificari si nu am scapari de co2 ,iar daca pe parcurs voi avea probleme o sa ascult de sfatul vostru si o voi schimba cu una dintre garniturile enuntate mai sus .Oricum va multumesc.
|
|
 |
keresztesi alex
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/11/2011 18:17:01
|
keresztesi alex
Junior member
IP:
|
Salutare tuturor ,am sa va povestesc cele intamplate din propria experienta cu G3.Dupa cum v-am povestit mai sus detin butelia cu G3 cu CO2 la care ,la inceput nu am schimbat robinetu crezand ca tine si asa ,dar nu este asa cum am crezut eu ,ii sfatuiesc pe cei care doresc sa achizitioneze o buteli G3 sa schimbe robinetu ,deoarece acel robinet cu care este prevazuta butelia G3 cu CO2 are o garnitura care nu rezista la pozitia deschisa la robinet si am avut scapari de CO2 ,iar in decursul unei zile sa golit butelia de tot.Am schimbat robinetul cu unul special pentru CO2 si nu mai am probleme.
|
|
 |
|