[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Substrat cultivare Hemianthus Cuba  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
NightOwner
Membru de baza

IP:

Am o intrebare care ma framanta de ceva vreme.
In acvariul meu am substrat JBL Aquabasis Plus , acoperit de pieris cu granulatie 2-3 mm cu o vechime de aproximativ 6 luni.
Am impresia ca substratul s-a colmatat din cauza unor greseli pe care le-am facut cand l-am pus.
Citind pe forum , am aflat ca substratul trebuie amestecat cu pietris cu granulatie 2-4 mm ca sa nu se colmateze , dupa care se acopera cu un strat de pietris de 3 - 5 cm .
intrucat algele bat in retragere la mine in acvariu , am cultivat recent , hemianthus cuba pe substrat dar , avand radacini mici HC-ul nu se prinde de pietricelele din substrat si radacinile nu ajung pana in substratul fertil.
Acum vreau sa schimb substratul cu unul fertil pe care sa cultiv HC ( hemianthus cuba) si peste care sa nu pun pietris . Ma puteti sfatui in privinta unui substrat bun pentru HC ?
vlad.a
Member
[Avatar]

IP:

esti cu biscuitii...
Daca ai scapat de alge, acum vrei sa o iei de la 0!??!
In primul rand, JBL Aquabasis Plus nu se amesteca cu nimic! Se pune pe fundul acvariului in strat de ~1-2cm si se acopera cu 3-5 cm de pietris de granulatie 2-3mm(asta e recomandat de aproape toti producatorii, unii recomanda mai mic 0,5-2mm)
Doi, HC-ul creste si in nisip "chior" daca fertilizezi in coloana de apa... unii (colegi de pe forum) nici fertilizanti in apa nu puneau, doar schimburi de apa 50% la 2-3 zile si se dezvolta incredibil de repede si sanatos!!!
Eu personal am substratul de ~7cm (poate chiar mai mult) si radaciniile hc-ului sunt pana jos... deci stai linistita ca se intind plantutele dupa ce le trebuie!

Uite aici...
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20/14003.page#134580

This message was edited 1 time. Last update was at 23/06/2011 12:19:03

Acvariile mele: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15728.page#137004 & http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20/14003.page#141253
[Yahoo!]
NightOwner
Membru de baza

IP:

vlad.a wrote:esti cu biscuitii...
Daca ai scapat de alge, acum vrei sa o iei de la 0!??!
In primul rand, JBL Aquabasis Plus nu se amesteca cu nimic! Se pune pe fundul acvariului in strat de ~1-2cm si se acopera cu 3-5 cm de pietris de granulatie 2-3mm(asta e recomandat de aproape toti producatorii, unii recomanda mai mic 0,5-2mm)
Doi, HC-ul creste si in nisip "chior" daca fertilizezi in coloana de apa... unii (colegi de pe forum) nici fertilizanti in apa nu puneau, doar schimburi de apa 50% la 2-3 zile si se dezvolta incredibil de repede si sanatos!!!
Eu personal am substratul de ~7cm (poate chiar mai mult) si radaciniile hc-ului sunt pana jos... deci stai linistita ca se intind plantutele dupa ce le trebuie!

covorul de staghorn l-am avut si eu ... si efectiv l-am pensat pana n-a mai ramas nici un firicel. :-)
Ok , atunci nu mai schimb substratul . In coloana de apa fertilizez micro si macro .
idiotii de scalari au obiceiul sa mai traga de cate un fir de HC si mereu gasesc firicele in surface skimmer.
Multumesc pt lamuriri.
aco
Member

IP:

Confirm, aquabasis este de fapt un florapol amestecat cu nisip, nu se mai amesteca inca o data. Se foloseste de-a gata, asa cum il vand comerciantii.
[Email] [Yahoo!]
baj
Member
[Avatar]

IP:

au dreptate colegii despre aquabasis ,l-am probat toti ...

H.C nici eu nu reusesc sa il tin in pietris am aceeasi combinatie aouabasis + pietris de 3-4 mm,de vina cred ca sunt ori melanois tuberculata (melcii de substrat) ori ancistrusul ...Ca sa i mearga bine la H.C e obligatorie lumina ,am vazut la un coleg aici pe forum ca a crescut H.C. si pe buturuga (deci fara substrat fertilizant),cred ca pana la urma renunt la ea si ma axez pe glosso...am mai vazut la cineva H.C crescuta emers (sub capacul acvariului)...

This message was edited 1 time. Last update was at 23/06/2011 15:30:36

image
NightOwner
Membru de baza

IP:

baj wrote:au dreptate colegii despre aquabasis ,l-am probat toti ...

H.C nici eu nu reusesc sa il tin in pietris am aceeasi combinatie aouabasis + pietris de 3-4 mm,de vina cred ca sunt ori melanois tuberculata (melcii de substrat) ori ancistrusul ...Ca sa i mearga bine la H.C e obligatorie lumina ,am vazut la un coleg aici pe forum ca a crescut H.C. si pe buturuga (deci fara substrat fertilizant),cred ca pana la urma renunt la ea si ma axez pe glosso...am mai vazut la cineva H.C crescuta emers (sub capacul acvariului)...

eu am donat 2 gibiceps si 1 ancistrus, ca sa nu am probleme cu scosul din substrat si cand colo ... trag de ea scalarii. daca nu se imprietenesc , ajung si ei donatii .
Lumina, cred ca am destula , la un acvariu de 110 L net , 2 neoane T5 de 39 W .
Oricum nu inteleg de ce HC-ul meu creste mult in inaltime . sunt unele fire care au ajuns la 3 cm
vlad.a
Member
[Avatar]

IP:

tyna wrote:
Oricum nu inteleg de ce HC-ul meu creste mult in inaltime . sunt unele fire care au ajuns la 3 cm

CO2 este cerinta de baza pt plantuta asta... lumina si fertilizarea sunt pe planul 2...

Poate creste pana la 5cm inaltime. Unii ziceau ca au observat ca se intinde mai mult pe orizontala decat pe verticala cand are destul co2. (experientele altora)

Ideea este ca este o planta foarte deasa si compacta si trebuie tunsa destul de aproape de substrat, altfel dedesubt se ofileste si te trezesti ca ti-o ia covorul la plimbare prin acvariu...(asta cu tunsu e valabila dupa ce se agata bine in sol) (la fel experientele altora)

This message was edited 4 times. Last update was at 23/06/2011 16:12:29

Acvariile mele: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15728.page#137004 & http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20/14003.page#141253
[Yahoo!]
NightOwner
Membru de baza

IP:

vlad.a wrote:
tyna wrote:

CO2 este cerinta de baza pt plantuta asta... lumina si fertilizarea sunt pe planul 2...

Poate creste pana la 5cm inaltime. Unii ziceau ca au observat ca se intinde mai mult pe orizontala decat pe verticala cand are destul co2. (experientele altora)

Ideea este ca este o planta foarte deasa si compacta si trebuie tunsa destul de aproape de substrat, altfel dedesubt se ofileste si te trezesti ca ti-o ia covorul la plimbare prin acvariu...(asta cu tunsu e valabila dupa ce se agata bine in sol) (la fel experientele altora)

O am doar de 3 zile , nu a apucat inca sa se fixeze. cu CO2-ul nu e o problema HK4 PH 6,4 ar trebui sa am 47 mg/l . Seara perleaza SUPERB :-)
Am observat ca plantele mele nu perleaza decat dupa ora 9 - 10 seara desi lumina se aprinde de la ora 5 pm . E normal ?

This message was edited 1 time. Last update was at 23/06/2011 16:27:38

donpisote
Senior member
[Avatar]

IP:

Am luat si eu hc de pa PETEXPO si cred ca a fost crescut emers si nu prea ii prieste momentan. Eu l am fixat cu clemele acelea de la JBL si nu am treaba .

ACVARIUL MEU scape by @fanta
NightOwner
Membru de baza

IP:

donpisote wrote:Am luat si eu hc de pa PETEXPO si cred ca a fost crescut emers si nu prea ii prieste momentan. Eu l am fixat cu clemele acelea de la JBL si nu am treaba .

buna ideea , era bine daca imi ziceai acum 3 zile :-)
donpisote
Senior member
[Avatar]

IP:

Nici acum nu e tarziu . Eu cand am luat am citit intai pe net si recomandau ori start uscat ori in cazul in care bazinul este deja setat aceste JBL PLANTIS.

ACVARIUL MEU scape by @fanta
baj
Member
[Avatar]

IP:

chiar daca au fost crecute emers o sa isi revina ,eu cand am luat'o avea multe frunzulite galbene ,dar pomaceea nu au avut pretentii la culoare a mancat tot ce se putea ...dar i-au dat alte frunzulite.... si eu am facut greseala ca am scos-o din "buretele" ala care e in "ghiveci" ..trebuia sa scurtez puti si sa o plantez cu totul...
uite cum planteaza Oliver-Knott H.C
La min 1.30 planteaza H.C-ul ... dar la el nisipul ala e mult mai fin decat pietrele mele iar la minutul 6.23 iti arata cum se tunde H.C ...
http://www.youtube.com/watch?v=5KL8PZeX9os&eurl=http%3A%2F%2Foliver-knott.com%2Fyoutube-oliver-knott-videos%2BM52087573ab0.html&feature=player_embedded

La min 6.43 cei de la Tropica la fel arata si ei cum trebuie sa o plantezi ...
http://www.youtube.com/watch?v=44cDbR2YvK4&eurl=http%3A%2F%2Foliver-knott.com%2Fyoutube-oliver-knott-videos%2BM52087573ab0.html&feature=player_embedded

Eu am gasit filmuletele dupa ce am smuls'o din suportul ala

LE: eu nu dau ancistrusul ca ma ajuta cu GSA ,de cand l-am bagat nu am mai sters geamul deloc

This message was edited 2 times. Last update was at 23/06/2011 18:49:19

image
Leon
Member
[Avatar]

IP:

si eu am HC aici:

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/14266.page

- nisip steril (fara substrat fertil) 0,5-2,0mm
- fertilizare in apa macro si micro elemente + Easy Carbo
- aditie CO2

dupa ce HC depaseste in grosime 3,5-4 cm o tund la 1-1,5 cm

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20/14266.page
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

aco wrote:aquabasis este de fapt un florapol amestecat cu nisip, nu se mai amesteca inca o data.

Intr-adevar, Aquabasis nu mai trebuie amestecat cu nisip ....... da' nu e Florapol amestecat cu nisip, e altfel, contine si turba, in plus nu tulbura apa la fel ca Florapolu', nu-i asa argilos.

tyna wrote:Oricum nu inteleg de ce HC-ul meu creste mult in inaltime . sunt unele fire care au ajuns la 3 cm

Am HC de multi ani, vreo 5-6-7 ....... a crescut vertical doar cind era prea gros covoru'. Mai dai timp si cred c-o sa se comporte normal.

vlad.a wrote:Unii ziceau ca au observat ca se intinde mai mult pe orizontala decat pe verticala cand are destul co2. (experientele altora)

Nu stiu ce sa zic, am tinut si mai tin HC si fara CO2. Creste mic, incet si amarit da' n-o ia in sus. Cred ca-i o combinatie de cauze care-l fac sa se ridice.

Poze: smilie ... Poze cu plante
NightOwner
Membru de baza

IP:

Porcu wrote:
aco wrote:aquabasis este de fapt un florapol amestecat cu nisip, nu se mai amesteca inca o data.

Intr-adevar, Aquabasis nu mai trebuie amestecat cu nisip ....... da' nu e Florapol amestecat cu nisip, e altfel, contine si turba, in plus nu tulbura apa la fel ca Florapolu', nu-i asa argilos.

tyna wrote:Oricum nu inteleg de ce HC-ul meu creste mult in inaltime . sunt unele fire care au ajuns la 3 cm

Am HC de multi ani, vreo 5-6-7 ....... a crescut vertical doar cind era prea gros covoru'. Mai dai timp si cred c-o sa se comporte normal.

vlad.a wrote:Unii ziceau ca au observat ca se intinde mai mult pe orizontala decat pe verticala cand are destul co2. (experientele altora)

Nu stiu ce sa zic, am tinut si mai tin HC si fara CO2. Creste mic, incet si amarit da' n-o ia in sus. Cred ca-i o combinatie de cauze care-l fac sa se ridice.

Sun bucuroasa ca , desi HC-ul meu are fire si de 2-3 cm , ii merge bine , nu are alge si se indeseste foarte frumos, iar seara da spectacol de bule. mi-am facut griji degeaba ca nu o sa creasca.
Giany
Membru de baza

IP:

eu cred ca ai confundat planta cu Hemianthus micranthemoides
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: