[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: RaresLuc
Forum Index » Profile for RaresLuc » Messages posted by RaresLuc
:muhaha: Izopren este materialul care se pune pe jos in cort ca sa izoloeze, sa nu-ti fie frig sau ud la spate cand dormi. Gasesti la metro (de exemplu) in suluri.
addiy wrote:
Dar daca pun icrele intr-un separeu in acelasi acvariu, e bine?

Nu cred ca are rost sa te complici. Mai bine scoti parintii si ii lasi sa aiba grija de pui singuri.
addiy wrote:Ar fi bine fac umbra in dreptul icrelor?

Nu cred ca ar fi bine sa faci umbra la icre pentru ca parintii si-ar putea manca icrele din cauza asta. Ei aleg un loc sigur pentru depunere, daca schimbi conditiile s-ar putea sa nu li se mai para sigur.
addiy wrote:Si daca se intampla minunea asta, sa am puisor, de unde procur infuzori?

Eu nu am folosit niciodata infuzori dar am folosit cu succes la cresterea puilor de chiclasoma nigrofasciatum (tot chiclide ca si ramirezi), galbenus de ou fiert. E mai simplu.
Sa ai grija de ei.
N-am mai folosit baktopur niciodata pentru ca la Sibiu nu se gaseste. Am sa caut ca sa cumpar.
Am sa fac schimburi de apa mai dese si mancare am cumparat vreo 7 feluri de la Sera (daca afla ai mei cat am dat pe ele ).
Am facut tratamentul cu sare si nu s-a intamplat nimic. Tind sa cred ca e din cauza granulelor care, din cate am auzit, produc ulcer daca le folosesti mult timp.
Multumesc pentru raspuns.
Jjutati-ma cu o idee macar, va rog!
Nu strica filtre neaparat numai daca e in cantitati destul de mari, dar se depune pe branhii la pesti si asta-i mai grav.
Daca ai pietre calcaroase in acvariu ar fi indicat sa le scoti.
Creste duritatea apei si calcarul se mai si depune....
Am cumparat acum vreo trei luni 4 black moly care i-am pus langa cei 6 care-i mai aveam (aveam 4 masculi).
Dupa vreo 2 saptamani am observat ca la o femela dintre cele care le-am cumparat i-a aparut pe corp un fel de mucus alb-transparent, parca ar fi solzii albi-transparenti si pielea de sub ei neagra. Solzii stau normal pe peste insa am observat ca i-au cazut solzi de pe burta dar s-au refacut dupa aceea.
Problema e ca acest fenomen a inceput sa se extinda si la ceilalti molinezi.
Am citit intr-o carte ca s-ar putea sa fie de la mancare. Eu le dau sa manance o data pe zi niste granule portocalii luate cu 10 mii punga din piata , si pe langa asta mai mananca foarte mult alge (am vre-o 3-4 frunze de echinodorus acoperite de alge verzi filamentoase, nu lea-am rupt pt molinezi) si dintr-o ceratopteris imensa.
La femela la care a aparut prima data i-am facut baie cu sare si tot nu i-a disparut.
Ii tin asa de vreo 2 luni jumate si acum ca am vazut ca incet incet se extinde m-am gandit sa va intreb pe voi ca n-am idee ce ar putea fi si inloc sa aiba culoarea aceea negru-catifelat arata in halul asta!
Poate sa ma ajute cineva?
Poate o sa presteze mai incolo.
Din cate stiu eu au nevoie de tanin in apa (daca vrei sa-i inmultesti...).
Chestia cu ingropatul o fi fost un ritual de imperechere, probabil.
adi2004 wrote:cred ca o sa mai dau din ei ca sa vad daca se dezvolta mai bine cum spui tu.

Femelele fara masculi cresc mai mari si mai bine decat cele cu masculi pentru ca cele din urma nasc pui. Asta le stopeaza din crestere pentru ca o mare parte din substantele cu care se hranesc merg la dezvoltarea puilor.
Deci femelele tinute impreuna cu masculii impart hrana cu puii iar cele tinute singure o tin pentru ele dezvoltandu-se mult mai bine.
Oz wrote:Din cate stiu eu lumina de la soare nu prea e buna

Lumina de la soare nu e buna pentru ca produce alge.
Pestii n-au nici o treaba.
Daca te gandesti de la soare au venit la noi in acvarii...
dozer wrote:Ceva sugestii?

Baga niste melci dinaia mici si negrii acolo.
Am avut si eu o alga verde si filamentoasa (nu era dinasta, ceva mai fina) pe o frunza de echinodorus. Taota frunza era plina. Dupa ce am bagat trei melci, dimineata am gasit-o barbierita.
Daca te hotarasti pe solutia asta nu garantez ca melcii mananca alga ta...
Nu cred ca are legatura lumina soarelui cu cresterea gupilor.
O explicatie ar fi densitatea de pesti care, daca stai sa o calculezi, probabil e mai mica in acvariul mai mic.
O alta explicatie ar fi ca daca in acvariul mic ai putini masculi sau nu ai deloc iar in cel mare ai multi masculi atunci femelele fara masculi sigur ca se dezvolta mult mai bine ca cele care fac pui de tinere.

P.S.: Tot ce s-a postat pana acum a fost offtopic...
RaresLuc wrote:... doar Pomacea Bridgesi nu este mancator de alge.

Am vrut sa spun mancator de plante. Deci ai grija. Identifica-ti melcii din articol.
Chiar daca l-ai intrebat pe Dalles i-mi permit sa-ti raspund si eu.
Helisoma Nigricans (cei din poza lui Dalles) nu mananca plantele, am si eu de la alcoor de cateva zile si din cate am vb si cu el nu sunt probleme deloc.
Ai grija la Pomacea pentru ca din trei specii diferite de Pomacea de acvariu doar Pomacea Bridgesi nu este mancator de alge. Citeste mai multe aici: http://www.acvariu.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=86&Itemid=29
Poti sa incerci: elodea, cabomba caroliniana, ceratopteris, cryptocoryne, valisneria, anubias.
Nici una nu e pretentioasa si arata bine.
Daca ai lumina buna (intre 0,5 si 1 W/litru) si esti dispus sa pui turba la radacina plantei, incearca echinodorus red-flame sau echinodorus ozelot, sunt niste plante foarte frumoase care nu necesita conditii speciale.
marinik_the_1 wrote:stiti ma mai gandeam eu asa....daca trebuie sa fie ceva strat d silicon(1 mm) intre geamuri sau trebuie perfect lipite.

Cred ca un milimetru e destul. Silicon mai mult trebuie sa fie pe margini pentru ca dupa ce se intareste tine sticla bine.
Eu pe margini nu am fost deloc zgarcit cu siliconul.
Eu am doua acvarii facute de mine pe cand aveam vreo 15 ani, cu marimi aproximative de 45x40x40, lipite cu silicon care nu e special de acvarii.
De vreo sase ani nu s-au dezlipit.
Daca a avut cineva intamplari neplacute din pricina asta sa-mi spuna si mie...
Oricum pe vremuri era silicon si mai prost ca asta care l-am folosit eu si nu erau probleme.
Da.
Dalles wrote:@RaresLuc: e mica diferenta. Animalele sunt toate organisme diploide (ca sa existe au nevoie de doua seturi de cromozomi). Din cauza asta au nevoie de gameti diferentiati.

M-am dumirit. Mersi fain.
Mersi Dalles, acum stiu ca melcul meu va ramane singur.
Are cineva un link in legatura cu inmultirea asta la melci ca sa inteleg si eu mai bine (am cautat cat mi-a permis timpul dar n-am gasit nimic despre inmultire), pentru ca, sincer, si eu credeam ca e nevoie doar de un melc pentru inmultire (dupa ce depunea ouale putea foarte bine sa le fecundeze pentru ca material genetic avea de amandoua felurile). Din cunostintele mele biologice florile fac seminte chiar daca materialul genetic este de pe acelas individ.

Forum Index » Profile for RaresLuc » Messages posted by RaresLuc
Go to: