| Message |
|
|
Ceva indicatii/modalitati de a ridica ph-ul exista? Zona in care ma invart este de 7,7-7,5  KH-ul in tin din biacrbonat in jur de 7 altfel ar scadea la 6.
Vizual, bazinul arata din ce in ce mai bine, nu mai am strop de cyano sau alte alge la o iluminare de 10ore pe zi. Petsanii sunt zglobii si halesc oricat le-as da. In momentul de fata am ajuns la 4 cuburi congelate + flakes/pellets. Toate astea la dar 4 pesti.
GSP-ii se desfac dar au o tenta cam pala. Zoasii incepusera sa se topeasca. La sfatul lui Dragos am inceput sa aditionez trace elements. Am cumparat pro-coral mineral de la Tropic Marin. Sper sa ajute.
Orice sugestii sunt binevenite.
|
 |
|
|
Auzi, tu ai cam de toate, ma astept sa ne zici ca ai si becuri de 50000k si le folosesti pe rand in functie de cum ai chef. Pana una alta ne oferi exclusiv vorbe
Ca sa ne inchizi gura ia fa niste poze la minunatia aia a ta de acvariu cu superinstalatiile de iluminat si acei corali crescuti in "narrow band" de 6500K.
Sa nu incepi cu "o sa fac poze cand o sa fie bazinul aranjat" ca nu tine!  Ai bazin , baga poze urgent.Pana in acest moment avem doar certitudinea ca ai un computer legat la internet!Daca nu ai ce arata, nu esti decat un topic spammer!
Andrei chiar daca este incepator si are o vartsa frageda are ce sa ne prezinte la orice ora din zi si noapte
Na ca le-am zis!
|
 |
|
|
Aha , merci de info! deci trebuie sa adaug la colectia de borcanele din dulapior niste trace elements
Am sa caut potasiu si mg sa le am si pe dansele la colectie
|
 |
|
|
|
Eu pe unde am fost si am vazut intsalatii pe baza de led lumina era impecabila.
Pentru ceea ce vrei tu sa faci nu stiu cat de eficienta ar fi iluminarea pe led (ca spectru/intensitate) dar sunt aproape sigur ca din punct de vedere al energiei electrice consumate pentru a genera lumina respectiva da clasa la halide sau neoane. La fel si ca senzatie vizuala. Acum sunt pe T5 si nu stiu cat am sa mai rezist asa. Astept sa se mai aseze apa in borcane si sigur trec la treaba. Saptamana viitoare tre sa-mi ajunga o mini lampa de 30W pe leduri de 6500K pt refugiu.
Leduri Cree (pe bune) se gasesc in China fara probleme.
|
 |
|
|
kirucd wrote:Daca pentru strontiu discutiile sint destul de ample, si datorita faptului ca nu exista un kit suficient de
precis pentru masurarea nivelului de strontiu la nivel de hobby se merge mai mult pe trial&error. Dar
in cazul potasiului lucrurile sint destul de clare, o carenta de potasiu duce la pierderea culorilor coralului
si incetinea cresterii. Poti sa studiezi, pe indelete, articolele de mai jos:
Ok, sa zicem ca avem strontium sau potasiu scazute fara sa le putem masura. Cam care ar fi calea de urmat prin trial & error?
Daca facem aditii si cumva depasim nivelul normal then what
Spre exemplu eu observ de vreo saptamana ca si-au pierdut din culori amarastenii mei
In afara de Ca care este pe undeva la 480ppm nu am facut alte teste.
|
 |
|
|
|
Dar eu nu vorbesc de biofilm ci de muci din aia grosi ca in reactor...asa ceva am eu la suprafata apei de cand am instalat reactorul.
Daca nu ma ating de suprafata apei, se zareste ca si cum ar fi un strat de praf, dar odata ce ce apare agitatie pe suprafata se rupe pelicula si se formeaza aceeasi muci lungi, desi si foarte vascosi.
Biofilmul este cu totul altceva.
|
 |
|
|
In curand treci la statut de bunic
|
 |
|
|
Koala zice ca in timp mucozitatile alea din reactor se deu de la sine. Daca e asa, sper ca acelasi lucru sa se petreaca si in bazin.
Nu mai am urma de alga in tot bazinul ..e complet chel! Sincer, parca aveau farmec si ceva alge...  Asa au ramas doar pietrele care au capatat o culoare bruna...Pana se vor transforma in piatra vie va dura
|
 |
|
|
Rahat mai mare decat plastelinele astea de corali nu exista.
|
 |
|
|
|
Scurgerea se face de la suprafata, dar flow-ul este foarte mic, nu are cum sa skimeze supratata apei. Practic este ca un lac.
Stiu dracoveniile alea, dar nu am cum sa instalez asa ceva pentru ca am coloana de apa de doar 15cm.
|
 |
|
|
|
Printr-o gaura data in sticla. Daca se agita suprafata nu mai formeaza, dar parca vroiam sa fac un refugiu fara apa agitata.... o sa incerc sa fac in asa fel incat apa care intra in el sa fie la suprafata.Asa poate va exista o miscare care sa ajute.
|
 |
|
|
Ouch...si ce o sa fac ...sa stau cu mucozitatile alea la suprafata?  Cat n-am avut reactorul montat totul a fost ok.
|
 |
|
|
1.Am observat ca in refugiu apa fiind ca in balta la suprafata s-au adunat ceva mucozitati ca cele formate in reactor  Sa speram ca odata ce o sa fie amenajat complet (lumina, alge, melci/creveti) nu o sa se mai manifeste .
2. Ciupercutele o iau la picior prin bazin? M-am trezit cu o ciuperca verde plecata la plimbare  A disparut acum cateva zile si am crezut ca a dat ortul popii. Dar azi a scos capatatzana din alta locatie  Practic a plecat de la lumina si s-a ascuns (fixat) sub o piatra undeva la umbra.
3. Skimmerul s-a potolit complet cu microblulele de aer. Tocmai ce ma batea gandul sa fac un update la unul conic mai maricel...O fi simtit ca vreau sa-l dau?
|
 |
|
|
|
Da s-ar putea rezolva si asa. Lampa oricum are 2 pozitii deci full si inca una mai slaba. Sa ajunga ca sa-i pot face proba si pe urma vad eu pe ce cale apuc.
|
 |
|
|
Ia sa ma bag si eu in seama
Ca intodeauna, adevarul este undeva la mijloc. Topicul este intradevar binevenit dpmdv. pentru ca la ditamai formulul de marin nu gasesti deloc informatii despre vietuitoare si in mod special despre corali. In momentul in care am intrat in hora asta am cautat informatii si sincer nu am gasit! Pentru un incepator care intra pe-aici sunt informatii pretioase si ar trebui sa existe: familii/genuri/tipuri, denumiri stiintifice/populare, dificultate intretinere samd.
Dupa ce ajungeti la un numitor comun in ceea ce priveste modul in care vor fi afisate informatiile cred ca ar putea fi facut chiar sticky Multi dintre cei care vor intra in viitor il vor aprecia
Just my 2 cents!
|
 |
|
|
|
Aseara m-am mobilizat si am spalat reactorul de peleti.Am dat jos toate mucozitatile alea. Am spalat si cilindrul ca era si el plin pe pereti. Sper ca-si reintra in functie repede.
Am comandat lampa de 30W/6500K. Daca va fi prea puternica am sa-i agat un controller ca sa o dimez. Astept sa vad cum va lumina in regim 100%.
|
 |
|
|
|
Trebuie sa echipez bazinul refugiu cu lumina. Coloana de apa are doar 15cm inaltime. Ca sa nu iau vreo lampa care sa fir prea puternica cam cati wati de lumina LED ar fi de ajuns?
Am disponibile :
13W la 6500K 648lumens
10,1W 6500k 504lumens
12W 10000k+ blue 900lumens
30W 6500k 1350lumens.
Cea de 30w are 2 trepte de lumina. Pentru macroalge fiind indicata lumina de 6500k, modelul de 12w cred ca iese din discutie.
|
 |
|
|
|
Eu din cate tin minte (am cochetat cu ideea de a-mi lua asa ceva) au un singur port 1-10V (2pini) deci nu se pot dima separat...parca la momentul respectiv citisem despre asa ceva in documentatia tehnica.
|
 |
|
|
Astazi am fost plecat toata ziua. La intoarcere supriza totala! Dupa 10 ore de lumina full nici urma de alga pe marginea subtratului
In mod normal la un program de lumina de 6 ore pe zi, seara aveam conturul nisipului maroniu exact prin zonele unde nu aveam curenti de apa. Pietrele la fel, cele de sus aveau alge pe ele.
Astaseara nici urma! Deci odata cu mucii peletii s-au apucat de treaba
Am facut si un test de NO3 mai mult de curiozitate. dupa rahatul ala de carton iese undeva intre 2 si 5.
Deci, peletii mei au dat kickin in doar o saptamana.
Mi-a fost lene sa curat sitele de mucozitatile depuse, atata timp cat peletii sunt in suspensie ii las asa. Mai ales ca dupa spusele voastre dispar de la sine.
In bazin nici urma de bloom deocamdata, efluentul la iesire este foarte mic si intra direct in Tunze care spumega cu succes.
Ma declar multumit in ceea ce priveste reactorul de peleti.
|
 |
|
|
De azi reactorul a racit! ..s-a umplut de muci
Pe sita de sus s-a format un strat gros. Peletii balboteaza in contnuare in acelasi ritm. Trebuie sa intervin pentru a face curat sau las asa?
|
 |
|
|