| Message |
|
|
|
Au trecut 2 luni si nu ai mai pus si tu nici o poza . Daca nu te a invitat nimeni te invit eu .
|
 |
|
|
|
Au mai ramas cate trei din fiecare specie. Bonusul nu mai este valabil.
|
 |
|
|
|
Eu cu nu singur melc asasin am scapat de toti melci din acvariu de 180 litri in aprox o luna si crede ma ca erau foarte multi.
|
 |
|
|
|
Ti am trimis un mesaj pe mess.
|
 |
|
|
|
Un reductor de firma second hand si care sa mearga perfect nu til da nimeni pe 2 milioane . Parerea mea este mai bine sa iti iei unul nou din china . Te costa cam 260 lei si este si cu electrovalva iti mai dau baietii in banii astia si numarator de bule si valva antiretur gratis. Dureaza o luna pana vine dar merita . Reglajul este de mare precizie si de un an si ceva nu am nici cea mai mica problema . Eu spun ca merge ceas elvetian.
Asa m am calicit si eu prima data si am luat Dupla sh si nu stiam cum sa scap de el .
|
 |
|
|
|
Ba eu cred ca iti garanteaza plante frumoase si bine dezvoltate. Dennerle spune ca cel mai important fertilizant este co2 ul . Crezi ca sunt prosti ?
|
 |
|
|
|
Vreo 400-450 lei este de ajuns . Asta e varianta fara ph controller. Cu ph controller cu sonda cu tot cam 750-850 lei. .
|
 |
|
|
|
Crede ma ca am pe cineva care si a facut unul din tubulatura si a ajuns cand a tras linie si a adunat ce a cumparat la frumoasa suma de 350 lei . Crezi ca merita sa ti l faci tu ? Iti vei blestema zilele cand va trebui sa il amorsezi , destul de greu de asigurat etanseitatea , greu de umblat in el . Crede ma ca am asistat la construirea unui astfel de filtru si stiu ce inseamna . Persoana la care fac referire isi putea cumpara de banii astia fie cu 250 lei un jbl e900 sh sau un jbl e700 nou.
Si inca ceva canistra pe care ai aratat o in primul post poti sa iti iei gandul de la ea ca nu va tine.
|
 |
|
|
|
Vand echinodorus vesuvius 4 plante mature dintre care 2 cu tija la 7 lei bucata si echinodorus amasonicus ( amazon sword ) 4 plante mature la 10 lei bucata. Se ofera bonus amania bonsai .
Valabil numai Bucuresti . Contact id mess donpisote sau pm .
|
 |
|
|
|
Parerea mea este sa iei orice mai putin jbl . Eu personal il consider nepotrivit pentru incepatori care in cautarea unui aranjament cat mai pe gustul lor muta plantele destul de des . Aici apare problema cu substratul acesta . Se va ridica mizeria in apa si pe urma nu stii cum sa scapi de pariticulele ce tot circula prin apa . Eu zic sa incerci Dennerle deponit mix sau Dupla rool. Sunt un pic mai scumpe dar isi merita banii atat ca rezistenta in timp cat si pentru beneficiile aduse plantelor.
|
 |
|
|
|
Nu am avut scalari dar ca sa te mai linistesti pot sa iti spun ca ai mei colisa chuna " pasc " si ei din hc ul meu . Ce le dai de mancare ? Daca le dai fulgi mai incearca si niste granule poate le mai trece din apetit. Am vazut la un prieten niste scalari mancand hrana vie si am fost surprins sa vad ca inghiteau gheme de larve rosii . Daca sunt ei in stare sa inghita si neoni iti dai seama ce palnie au .
|
 |
|
|
|
Nu fac tevatura dar daca tot faci niste afirmati fa le macar intemeiat . Omul se intreba ce e cu biofilmul si tu ii spui ca e de la dupla root . Eu spun ca e altceva si nu are legatura cu substratul si tu o tii tot asa . Daca vrei cu adevarat sa ajuti da i niste indicatii corecte . Eu ma opresc cu comentariile aici . Asta a fost parerea mea si daca vrea cineva sa o ia de buna bine . Daca nu sa fie sanatos.
|
 |
|
|
|
Biofilmul este compus dintrun surplus de lipide si acizi grasi, pe care in timp isi fac casa si diverse vietuitoare: alge, bacterii etc ruperea celulelor plantelor sub un factor de stres, lumina multa si fertilizare putina, in general o combinatie de macro si co2 defectuoasa.
Extractorul nu face altceva decat sa aduca biofilmul in filtru unde poate fi procesat usor de catre bacterii.
Ceea ce am scris mai sus este o sinteza a mai multor articole de pe net a unor oameni care chiar se pricep . Dunga aia maro de care spui tu este ori de la praful de manado sau dupla gorund care oricat l ai spala tot mai ramane putin .
Nu e greu sa dai o cautare pe google sa vezi ce e biofilmul .
|
 |
|
|
|
utkas nu mai vorbi aiurea ca si cu aquabasis am avut biofilm . Tine de incarcatura organica a acvariului. Vecinul meu fara substrat fertil tot are biofilm . Da o explicatie logica a ceea ce spui .
|
 |
|
|
|
Cu siguranta este biofilm . Sa inteleg ca nu ai mai avut pana acum ? Se rezolva cu un surface skimmer. Ce ai tu acolo e jucarie fata de cum se facuse la mine de aceea am fost nevoit sa imi iau skimmer desi nu ma scoteau banii afara din casa . Dar curios tot sunt de unde ai tras tu concluzia ca este de la DUPLA ROOT ?
|
 |
|
|
|
Te referi la biofilm ? Dupla root nu scoate nimic . De unde ti ai dat tu seama ca este de la dupla root ?
Insista sa cred ca este biofilm si iti trebuie surface skimmer.
|
 |
|
|
Cu schimbarea de denumire nu mai stiu nici eu cum le mai cheama .
Asta e amania bonsai care acum ii zice rotala indica http://www.aquaticplantcentral.com/forumapc/plantfinder/details.php?id=317 .
Le tot invart astia de nu mai sti care ce este.
|
 |
|
|
|
Vand
Lampa suspendata Dupla Elekra 2, 4 X 39W t5 cu 4 neoane folosite cam o luna din care 3 sunt osram 865 si unul osram 830 . Pret 500 lei .
Reactor JBL Taifun folosit 3 luni in cutie la pretul de 55 lei .
Schimburi accept numai cu ph controller cu sonda si filtre externe . Acolo unde este cazul pot cere si o diferenta in bani functie de produsul oferit.
Un pachet ieftin de plante formati din aproximativ 20 fire de rotala rotundilfolia, cateva fire de fosta rotala indica , vreo 20 fire de amania bonsai actuala rotala indica . Pret pachet 25 lei sau accept schimb cu pogostemon helferi, parvula , creveti amano.
Pentru poze , informatii , negocieri si alte alea nu ezitati sa ma contactati pe pm sau pe mess id donpisote.
|
 |
|
|
|
Scopul este sa mentin raportul nitrati fosfati dar dar la valori mai mici . Si mie imi este teama ca nu imi indica bine testul de no3 si chiar si cel de po4.
Am solutia de po4 diy si am pus aseara dupa stingerea luminii cat sa imi rezulte 0,8 ppm. Am masurat azi dimineata cand am sperat sa se fi omogenizat si vad ca imi indica 0,4 ppm.
|
 |
|
|
|
Este situt ca pentru a scadea concentratia de nitrati in acvariu este nevoie de scnimburi de apa si sifonare . Cu toate acestea nu reusesc sa scad nitratii sub 10ppm. Vreau sa mentin raportul nitrati 5 / fosfati 0,5 fata de 10 ppm nitrati si 0,8 fosfati cat incerc sa il mentin in prezent .
Cateva date despre acvariu
capacitate 180 litri
Plante in crestere si inmultire . Printre ele am adaugat si heteranthera si higrophila diformis care se stie ca sunt bune consumatoare de nitrati.
Filtrare JBL E 900 cu un sertar de JBL MICROMEC
Pesti. 6 COLISA CHUNA , 9 neoni si 2 corry
Fertilizare linia EASYLIFE mai putin fosfo pe care il am DIY. Am si nitrati DIY dar momentan nu ii folosesc pentru ca am in acvariu .
Testele sunt jbl . Schimburi de apa fac 40 litri din 150 litri net in fiecare duminica.
Din cate am inteles Kalium m ar ajuta prin stimularea absorbtiei de cate plante a nutrientilor . Eu pun kalium in doza recomandata de producator . As pune mai mult dar mi e sa nu dau in alte alea .
Astept un sfat de la cei care se pricep.
|
 |
|
|