[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Cum reducem nitratii in acvariile plantate.  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
donpisote
Senior member
[Avatar]

IP:

Este situt ca pentru a scadea concentratia de nitrati in acvariu este nevoie de scnimburi de apa si sifonare . Cu toate acestea nu reusesc sa scad nitratii sub 10ppm. Vreau sa mentin raportul nitrati 5 / fosfati 0,5 fata de 10 ppm nitrati si 0,8 fosfati cat incerc sa il mentin in prezent .

Cateva date despre acvariu

capacitate 180 litri
Plante in crestere si inmultire . Printre ele am adaugat si heteranthera si higrophila diformis care se stie ca sunt bune consumatoare de nitrati.
Filtrare JBL E 900 cu un sertar de JBL MICROMEC
Pesti. 6 COLISA CHUNA , 9 neoni si 2 corry

Fertilizare linia EASYLIFE mai putin fosfo pe care il am DIY. Am si nitrati DIY dar momentan nu ii folosesc pentru ca am in acvariu .
Testele sunt jbl . Schimburi de apa fac 40 litri din 150 litri net in fiecare duminica.

Din cate am inteles Kalium m ar ajuta prin stimularea absorbtiei de cate plante a nutrientilor . Eu pun kalium in doza recomandata de producator . As pune mai mult dar mi e sa nu dau in alte alea .

Astept un sfat de la cei care se pricep.

ACVARIUL MEU scape by @fanta
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Presupunind ca intr-adevar sint 10 ppm de nitrat si presupunind ca apa proaspata cu care schimbi apa are nitrat sub 5 ppm poti prin schimburile de apa. Da' de ce te deranjeaza 10 ppm de nitrat? Ceva nu merge bine si crezi ca s-ar imbunatati prin scaderea nitratilor?

Revin invariabil treaba cu imprecizia testelor noastre acvaristice pentru nitrat ....... au erori foarte mari, ai putea avea in acvariu tau aproape orice valoare a nitratilor in juru' lui 10 ppm.

Poze: smilie ... Poze cu plante
donpisote
Senior member
[Avatar]

IP:

Scopul este sa mentin raportul nitrati fosfati dar dar la valori mai mici . Si mie imi este teama ca nu imi indica bine testul de no3 si chiar si cel de po4.
Am solutia de po4 diy si am pus aseara dupa stingerea luminii cat sa imi rezulte 0,8 ppm. Am masurat azi dimineata cand am sperat sa se fi omogenizat si vad ca imi indica 0,4 ppm.

ACVARIUL MEU scape by @fanta
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Confirm si eu cu testul de NO3 de la JBL. Crap ( var. eng. ) . Facut cateva teste comparative, apa robinet, apa osmoza, apa distilata, apa plata cu continut stiut de no3, suplimentat de mine kno3 ca sa vad daca nu si ala e vinovatul si se pare ca toleranta testului de no3 , precizez clar - a apei acvariului unde se intampla toate alea si sunt o gramada de substante, variaza cu pana la 40 ppm.

Cautand pe net am mai dat de acvaristi nemultumiti de acesta. Pe partea cealalta, din gama testelor mai ieftinele se pare ca Sera are ceva mai multa precizie. Confirmat si de altii care le mai au cu chimia.

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: