[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: RaresLuc
Forum Index » Profile for RaresLuc » Messages posted by RaresLuc
yonutz wrote:cred ca pe fundalul acvariului poti sa pui la fel de bine un autocolant sau poster bleumarin sau albastru inchis fara modele sau alte desene (se vede f bine)...

Intr-adevar se vede bine. Uite si niste poze cu astfel de fundal:
Poza1
Poza2
Eu am intr-un acvariu de 70 de litri 10 moly si 5 titeya si vreo 20 de pui de moly de vreo 3 generatii. Puii stau si mananca de la botul pestilor si nimeni nu are nici o treaba cu ei. La mine puii sunt mancati pana invata sa inoate, pentru ca "sar" prin acvariu si-i atrag pe pesti sa-i manance. Chiar am stat sa vad intr-o zi daca-i mananca pe noii nascuti si am constatat ca intr-adevar sunt doar atrasi de inotul disperat al celor mici pentru ca ii prindeau si nu-i mancau, insa puii prinsi mureau majoritatea.
Conteaza ca pestii sa fie hraniti suficient si sa fie plante in acvariu (mai ales de suprafata).
Nu-i adevarat. Se cunoaste exact ca la ceilalti.
Daca vrei sa o prinzi cand fata fii atent tot timpul la ea si vezi cand sta intr-un loc pentru mai mult timp si in momentul cand se misca e foarte agitata pana isi gaseste iarasi locul.
Daca ai o presimtire ca va fata peste noapte separ-o de seara, insa ai rabdare pana are burta suficient de mare, daca nu o stresezi degeaba.
Cauta Chiclasoma Nigrofasciatum albino.
Si bunica-mea ia spirulina la capsule (special pentru oameni) ca spune ca lungeste viata si asa mai departe....
Initial, cand am auzit ca se da spirulina la pesti la astfel de spirulina (pentru oameni) m-am gandit.
Merge data si spirulina din capsulele pentru oameni la pesti?
b93dcr wrote:doamne fereste ! nu imi vine sa cred ce monstru marin am eu in agvariu , da dece dracu nu mio fi spus si mie sa ma cunoaste vinzatoarea dela obor

Ca sa-si vanda marfa (oricum, poate nici ea nu stia). Cred ca ai dat si o gramada de bani pe el.
Inainte sa cumperi pesti intereseaza-te, mai ales ca acum esti membru pe forum!
I-ti spun sigur ca-i Pangasius, adica ce ti-am aratat eu in poze.
Prima poza nu este decat un pui de Pangasius (de care ai si tu) iar ultimele doua sunt dimensiunile reale la care ajunge.
Magazinele i-l vand sub denumirea de rechin pentru ca seamana oarecum cu un rechin, defapt este un soi de catfish.
b93dcr wrote:dupa ce mut rechinul si platy in alt acvariu si ii tratez cu bactopur si termin tratamentul ,ai zis ca sa ii bag la loc cu cei lalti si sa mai fac incodata tratamentul costapur ,Intrebare,daca ceilanti au facut deja tratamentul si il reiau in preuna cu platy si rechinul le face rau??

Fii atent la ce am scris.
Am spus sa le faci tratament cu baktopur direct la toti!
Hai totusi sa-ti arat ceva.
Daca rechinul tau arata asa, uite aici cam cat creste! (sau aici ).
Eu cred ca ar fi bine sa pui rechinul si platyul intr-un acvariu mai mic si sa-i tratezi cu baktopur direct tratament intensiv, apoi sa-i bagi in acvariu la loc si sa continui tratamentul normal cu baktopur direct pentru toti ceilalti pesti ca sa fi sigur ca i-ai vindecat complet.
Toate astea dupa ce faci schimb partial de apa cam 50%.

Nu uita sa dai pestii dupa ce i-ai vindecat si sa ramai doar in limitele normale (vezi aici limitele normale ) pentru ca se vor imbolnavi la loc daca nu.

P.S. Rechinul de unde a mai aparut? :muhaha:
Vreau neaparat sa spun ca am tradus tot articolul fara sa tai din el sau sa adaug ceva.

Responsabil cu fraza de mai jos este autorul articolului.
Daca nu stiti ce specie este cumparati-l oricum si fiti pregatiti sa-i sacrificati daca nu sunt cei cautati (asta daca pestii nu au ceva de obiectat )

Pentru ca fraza nu-mi place nici mie, propun unui administrator sa o schimbe in:
Daca nu stiti ce specie este cumparati-l oricum si fiti pregatiti sa-i dati daca nu sunt cei cautati (asta daca pestii nu au ceva de obiectat )
Sunt sigur ca mikehorizon nu a vrut "sa-ti scoata ochii" ca nu stii (sau nu vrei) sa scrii corect. Problema este ca posturile tale sunt foarte greu de citit din cauza ca nu pui virgula si punctul unde trebuie.
De exemplu ce sa inteleg eu de aici?
b93dcr wrote:fac tratamentul dupa cum mia-ti spus crescand apa la 30 grade tinp de cinci zile si adninistrarea cu sera costapur 1, 3,5 , 7. zi de fie care data cu cate ticaturi sunt necesare la acvariul meu sisunt in a 5 zi de tratament deja trebuie scazuta apa la tenperaturi normale si nu prea am observat nici o schimbare in bine dc si ce fac

Fa-te inteles ca nimeni nu are de unde sa stie ce te gandesti si expimarea ta e foarte confuza.
Ca sa-ti raspund si la intrebarea din finalul blabla-ului: bineanteles ca trebuie sa-i vindeci pe pesti inainte sa-i dai. Asta este destul de greu pentru ca sunt prea multi si sunt, probabil mai multe boli de care sufera. Identifica boala/bolile corect si foloseste medicamentul care trebuie. Daca sera costapur nu a dat rezultate este pentru ca nu l-ai folosit corect sau ai alta boala in acvariu.
Nu ai dreptate deloc.
Am sa fac referire la tine ca poate intelegi: pe tine daca te obliga mama (ca ea avea grija de tine asa cum ai tu de pesti) sa dormi in patutul de bebelusi si ti-ar spune ca daca faci putina cocoasa si ramai mai scund nu are nimic ce ai zice?
Si, inca odata, citeste aici ca se pare ca nu ai citit: volumul acvariului si numarul pestilor.
Gresala a fost ca le-ai dat artemia care sunt prea mari pentru puii de betta.
Trebuia sa le dai infuzori sau galbenus de ou fiert tare. Eu cred ca ti-au murit pentru ca s-a stricat apa din cauza ca nu mancau artemia. Puii trebuie sa inoate orizontal nu vertical ca sa insemne ca sunt sanatosi.
Atentie la mancarea pe care o dai la pui! Nu da prea multa, da putina (cat mananca in 5-10 minuta) si de multe ori pe zi!
Salut!
E bine cu pestii care-i ai in 30 de litrii dar daca dai doua femele de betta ar fi si mai bine.
Plante poti sa pui oricate atata timp cat acvariul arata bine, dupa placul tau desigur . Poti sa te inspiri de aici pentru plantarea acvariului.

Si uite si un link foarte util.

Despre pesti si cat cresc de mari gasesti articole multe pe site.
kata wrote:E vreo problema cu sit-ul respectiv? La mine nu se incarca pozele. Apare "X" in locul lor iar cand dau clic pe ele sa apara mai mari se incarca doar o "fasie" ingusta din poza.

Si mie-mi apare o fasie ingusta din poza si dau refresh intr-o veselie pana-mi incarca toata poza.
Razvan M wrote: [...cenzurat...]

Scapa urgent de carasi, scalari .. (mai ales de carasi)
Sau fa-ti inca un acvariu mai mare ca sa tii carasii .. (In nici un caz sa-i pui cu scalarii)

Man, sa nu-l descurajam pe om. Si noi am vrut multi pestisori colorati la inceput pana am invatat ce inseamna acvaristica.
Chiclidae.
Eu am scos prima data pui de Chiclasoma Nigrofasciatum.
[...cenzurat...]

Ai prea multi pesti acolo si la fel cum zice si guleag si MA, nu se potrivesc deloc unii cu altii. De exemplu scalarilor le plac apele linistite cu temperaturi intre 26 si 30 de grade, carasilor le plac apele reci (sunt unii useri care-i tin in bazine afara chiar si pe timp de iarna) iar la beta le plac coditele gupyilor.
Sfatul meu este sa-ti dai toti pestii inafara de o specie (nu rasa ca nu-s caini) sau doua (cum spune si MA, tine doar neonii daca-ti plac si 2 corydoras, sau tine numai platy sau moly si corydoras, pentru scalari si carasi acvariul e prea mic).
Poti sa folosesti toate solutiile posibile si nu o sa obtii nici un rezultat pentru ca acvariul tau e un focar de infectie. Spunea cineva pe forum: cum ar fii sa stai cu inca 7 insi intr-o camera de 3 pe 4 fara sa ai posibilitatea sa iesi de acolo niciodata (avand bineanteles hrana si sa zicem ca mai deschizi geamul o data pe saptamana)...
Deci rareste din pesti si invata sa tii acvariul stabil.
Nu te descuraja pentru ca majoritatea fac gresala ta si se lasa pagubasi.
Uite si niste articole foarte utile pentru tine:
- Ghidul incepatorului
- Ciclul azotului
- si un link foarte util.
Te-au invadat pana la urma... :-) Si la mine sunt icre peste tot in acvariul cu tetra dar, cu toate ca se straduiesc, in acvariul cu moly, titeya si corydoras nu rezista icrele. Cred ca le mananca corydorasii sau titeya.
Daca sunt asa de multi incearca sa ii strangi cu mana. Daca dai cu limnacid cred ca o sa ai probleme si mai mari pentru ca o sa moara prin toate cotloanele acvariului si o sa strice apa, plus de asta nu scapa de toti ca o sa-ti para rau dupa ei...

Forum Index » Profile for RaresLuc » Messages posted by RaresLuc
Go to: