| Message |
|
|
|
Am citit articolul lui Leo si am vazut ca tratamentul impotriva costiei omoara mai multi paraziti. Sper sa o rezolv de data asta. Ma pun pe cautat substante...
De vindecat trebuie sa-i vindec pentru ca ma scoate din minti boala asta.
|
 |
|
|
Dalles wrote:
mariusica wrote:...eu am luat vasul acela mai mult pentru ancistrusi dar vad ca nu e bun...
In principiu, te-ai gandit foarte bine. Dar pentru ancistrusi exista deja niste forme de ceramica asemanatoare cu niste crengi goale pe dinauntru. Acestea sunt mult mai potrivite intr-un acvariu. Se gasesc in Obor, la acvaristii din piata, sau la orice pet-shop mai de doamne-ajuta...
Important: forma trebuie neaparat sa fie deschisa la ambele capete!!!
Cu alte cuvinte:
"Este recomandat sa nu pui vase de ceramica in acvariu pentru ca nu arata natural dar este recomandat sa pui butuci de ceramica."
Eu cu asta nu prea ma impac.
Ti-as recomanda sa pui pentru ancistrusi o nuca de cocos cu o spartura in ea si ingropata pe jumatate in nisip sau o buturuga naturala cu o scorbura (poti sa incerci sa faci tu o scorbura in ea daca nu are dar sa arate cat mai natural).
|
 |
|
|
|
Am sa recomand (iarasi) galbenusul de ou. Eu cred ca in lipsa de artemia este foate bun continand foarte multa proteina.
Ca sa poti sa-l dai la pesti trebuie sa fierbi un ou tare apoi sa rupi din galbenus si sa-l dizolvi intre degete in acvariul unde ai puii. Fii foarte atent cu el ca strica apa daca dai prea mult. Da cate putin pana se satura si stabileste doza ca sa nu apara probleme.
|
 |
|
|
Da. Seamana bine cu ce e si in poza ta insa punctele albe la unii dintre ai mei sunt mai dese acum, din ce in ce mai dese. La inceput asa au fost  . Unul mi-a si murit acum vre-o luna. Respira tot mai repede, statea in curentul de aer si se legana. Pe la sfaritul vietii i s-au franjurat si inotatoarele putin.
Eu am boala asta in acvariu de cand mi-am cumparat cei trei mulinezi buclucasi din piata acum vre-o 3-4 luni insa nu am bagat de seama pentru ca nu se manifesta decat printr-o zona mica albicioasa la unul dintre ei (2-3 solzi)
Zonele au inceput sa se inmulteasca pe respectivul insa era vioi (ca si acum) si se comporta absolut normal. Acum vre-o luna au inceput sa apara pete si pe ceilalti 9 pesti. Sunt putine la fel cum au fost prima data pe primul peste cumparat.
Am citit ca parazitul costia exista in majoritatea acvariilor insa nu se manifesta decat la pestii slabiti sau stresati.
Partea care m-a facut sa-mi dau seama ca e costia a fost ca inainte cu doua saptamani le facusem, in prima saptamana din cele doua tratament cu baktopur, iar in cea de-a doua tratament cu baktopur direct. In a treia mi-a erupt boala...
Am mai incercat acum ceva timp si cu sare dar nimic.
Brosura in care am citit despre boala este una de la sera si recomanda, bineinteles costapur. As fi recunoscator daca ar fi cineva care sa-mi spuna cum se trateaza aceasta boala fara costapur. :help2:
|
 |
|
|
Dupa indelungi cugetari, observari si documentari am descoperit boala. E costia si in Sibiu nu se gaseste sera costapur!
Mi-am dat seama citind intr-o brosura ca parazitul costia erupe cand pestii sunt stresati sau slabiti, sub forma de portiuni alb laptoase pe piele si chiar franjurarea inotatoarelor insotite de miscari leganate. O femela a fatat si au inceput simptomele bolii  . Si ceilalti pesti au mici zone albicioase pe piele, din ce in ce mai multe.
Stie cineva o alternativa la costapur? 
|
 |
|
|
Razvan M wrote:Am fost la pet-shop, si intr-o punguta mi-au dat cica artemia congelata.. care obisnuiesc sa o dau la pestanii mei ... este visinie, cu viermisori in jur de 2 - 5 mm ..
Viermisorii aceia din jurul artemiilor sunt tot artemii.  Uite asa arata o artemia matura.
Despre hranirea puiilor, asa cum spune si Dalles, cel mai bine este sa le dai nauplii de artemia. Exista si alte posibilitati inafara de artemia dar nu atat de bune.
Cumperi oua de undeva si le pui la eclozat. Cand ies naupliile le dai la pui.
Uite aici explicit.
|
 |
|
|
Foarte frumos!
Am si eu un Anubias Congensis, oare am sanse sa vad asa ceva la mine in acvariu? 
|
 |
|
|
|
Dupa parerea mea acvariul este frumos aranjat, putin confuz poate din cauza becului.
Am mai observat ca ai si anubias pe langa plantele mentionate.
Iar despre pesti eu cred ca sunt prea multi. Eu as fi ales cei mai mici pesti ca sa-i pun acolo de exemplu niste titeya, vreo 5 si unu-doi ancistrusi.
|
 |
|
|
|
Am facut tratament cu baktopur si dupa o saptamana cu baktopur direct.
Culoare pestilor este la fel (exista portiuni albicioase pe pesti, ba chiar le-a cazut cate un solz de pe burta). Am observat ca se comporta normal insa dupa ce mananca stau in curentul de aer, isi strang inotatoarele si se leagana.
Ce sa le mai fac?
|
 |
|
|
Si eu am viermi dinastia in acvariu si nu vreau sa scap de ei pentru ca se hranesc puii de tetra cu ei. In acvariu am 7 tetra mari si cativa pui (nu stiu cati ca se ascund foarte bine printre plante si pe sub radacini, acvariul fiind bine plantat; ii mai vad din cand in cand pe puii mai mari iar pe cei mici aproape deloc).
Este calumeaTM sa nu stii cati pesti ai in acvariu si mai ales sa stii ca se inmultesc precum in natura (cei mai tari scapa) si se hranesc cu hrana naturala. 
|
 |
|
|
Stiu ca-i pentru clujeni dar tin sa-ti spun ca masculii voalati de xipho nu fac pui, asa ca daca vrei sa-i inmultesti mai bine ceri femele voalate. 
|
 |
|
|
|
Am doaua acvarii bine plantate: unul cu ceratopteris, echinodorus rose si echinodorus ozelot si celalalt cu anubias, valisneria, cryptocoryne si ceratopteris. In ambele acvarii temperatura este constanta la 25 de grade si in ambele acvarii tufele de elodea s-au topit dupa tratament.
M-am gandit ca din cauza baktopurului bacteriile denitrificatoare au murit si nitratul nu a mai fost suficient.
|
 |
|
|
|
AM facut tratament cu baktopur in acvariu si dupa o saptamana am schimbat 20% din apa si am facut inca un tratament cu baktopur direct.
Problema este ca de cand am inceput tratamentele elodea a inceput sa se ingalbeneasca. Alte plante nu au probleme. Azi-dimineata elodea era topita toata (s-a ingalbenit si s-a inmuiat).
Oare baktopur afecteaza unele plante?
|
 |
|
|
methos wrote:
ce vroiam eu de fapt sa intreb...e chiar asa important sa ai cantitate sau calitate...cam toata lumea vb. despre cantitate (W/l)... dar daca eu pun tuburi no name si fac nr de W/l e ok?
sau mai bine fac o iluminare adecvata dar care sa nu indeplineasca nr. de W/l...la acvariu meu de 140l, ca sa am plante ca lumea (nu discutam de CO2) ar trebui sa am 140-200W...eu nu o sa am...o sa am 60W.
deci cum e mai bine?
Dupa parerea mea spectrul unui tub fluorescent este foarte important.
Tuburile fluorescente cu spectrul cat mai complet sunt si cele mai bune.
Tuburile obisnuite au un spectru incomplet, uneori le lipsesc culori vitale plantelor acestea neputand sa se dezvolte corect. Alteori culorile din spectrul unor tuburi fluorescente nu trebuiesc plantelor insa sunt foarte bune pentru alge, rezultand o invazie permanenta de alge.
Deci calitatea este mai importanta decat cantitatea.
Daca vrei sa te lamuresti mai amanuntit poti sa citesti aici.
|
 |
|
|
|
Incearca un tratament cu sera costapur si fa-le pestilor un acvariu mai mare.
|
 |
|
|
ozi wrote:hihihih, ma bag si eu in seama, pentru ca nu m-am putut abtine.....ce idei pe acolo, cu filtru care trece prin nisip si mai stiu eu ce
Am sa te rog sa te uiti atent in poza asta in partea de jos.
Intamplator am vazut si cum a fost montat acvariul aici dar acum mai puteti vedea numai de la "Seite 11", nu se mai poate vedea cum s-a gaurit fundul acvariului si s-au introdus furtunele.
Scuze de offtopic. 
|
 |
|
|
|
Interesanta ideea cu siliconul si cerneala...
Poti sa mai faci si altcumva: sa imbraci decorul in silicon si sa pui nisip pe el pana se acopera tot.
|
 |
|
|
|
Cred ca se poate ascunde admisia foarte bine la o distanta suficienta deasupra nisipului astfel incat sa nu aspire si nisip si mascata de o piatra mai mare.
|
 |
|
|
yonutz wrote:eu cred (dupa parerea mea umila de incepator ca bazinele prezentate au doi pereti (in spate) unde sunt ascunse sculele si jetul de apa se "sufla" de jos in sus" ... ca altfel nu se explica ...
Daca tot e sa discutam pe marginea acestei teme, eu cred ca sticla de fund a acvariului are gauri pe unde intra furtunele (orientate spre suprafata) de la filtrul canistra iar incalzitorul poate sa stea in filtru.
|
 |
|
|
|
Sunt acvarii de-al e lui Takashi Amano. Sunt sigur ca nu sunt prelucrate pe calculator.
|
 |
|
|