[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: angelfish
Forum Index » Profile for angelfish » Messages posted by angelfish
Intrebarea mea e daca are cineva asa ceva

image

The Meridian Automatic Water Changer is the latest and most practical aquarium accessory available. It is the surest and simplest method of changing water in either a home or commercial setup.

The Automatic Aquarium Water Changer is a brand-new patented approach to solving a problem that has always existed in the aquarium industry. It is a simple, inexpensive device designed to change water in an aquarium without any disturbance to the fish or other objects in the tank. This is achieved by keeping the tank full while the water is being changed. As fresh water is added, it is automatically dechlorinated to safe levels by the specially designed water input nozzle. This eliminates the need to age water before using it in aquariums.

Approximately 5 gallons of water per hour is supplied to your aquarium while removing the same amount of dirty water. Installs in seconds, no tools or aquarium alterations are necessary. Clips to the edge of your aquarium and connects to a standard facet up to 20 feet away. 20 foot add on extensions are also available.

Mi se pare interesant si te scapa de gaurit acvariul iar pretul e de 18 CAD
Ok multumesc de raspuns asa am sa fac
Dolly aici chiar ca n ai nimerit o .Se vede ca nu te pasioneaza acvaristica FengShui.Cred ca trebuie luat pestele suferind din aranjamentul acvariu si mutat in coltul opus unde se afla piramida si funia de usturoi precum si clopoteii ......asta din cauza ca pestele e suferind ,marginalizat si speriat (se stie ca usturoiul te apara de spiritele rele).Si astfel energiile pozitive vor face minuni si repede repede aripioarele vor fi mari si frumos colorate.
Dupa rezultatul acesta uimitor ,demn de Cartea Recordurilor,sa vedeti fratilor ce jale va fi in randul celor care produc medicamente destinate necuvantatoarelor,parca-i si aud plangand prin mass media din toata lumea..."ai 'reacu chinejii astia cu FengShuiu lor "ne-au luat painea de la gura .S-a sfarsit era medicinei moderne si a operatiilor cu laser e timpul sa revenim la acatiste,pelerinaje si alte activitati soboricesti
Urmarind de 2 zile la TV cum se vindeca unii de cancer,la altii le revin abilitatile locomotorii in doar cateva zile de rugaciuni si tratament adecvat cu aghiazma ,cad pe ganduri si ma intreb...la pesti de ce n-ar merge?
Concluzia e ca nicidata si repet niciodata stiinta moderna nu a facut casa buna cu latura spirituala,asa cum nici logica nu s-a impacat niciodata cu cutuma.Acvariul e o particica mica de stiinta,iar asocierea lui cu practici oculte ,fara o baza gen"QED" nu are nici un sens.
Aha am inteles.Poti sa mi spui la ce tensiune le ai alimentat?
Ma gandesc sa folosesc schema de la sticky cu alimentator normal sau sa incerc sa le alimentez de la un incarcator de telefon dar problema e ca scoate cam 500mA fata de 20 cat e max admis.
Am gasit ieri prin birou vreo 10 brichete cosumate din alea cu LED albastru.Intrebarea este daca a incercat cineva sa le foloseasca la instalatia de lumina nocturna (LED urile nu brichetele)si daca spectrul lor este cat de cat apropiat de lumina lunii.Tot ce am citit pe aici nu face referire la aceste LED uri.Bineinteles ma refer la acvariul dulcicol.
In aceasta faza a discutiei cred ca orice comentariu este de prisos.Seniorii forumului au punctat foarte bine iar concluziile pot fi trase de acum inainte de catre orice incepator care incearca sa iasa in evidenta cu astfel de posturi naive si lipsite de orice sustinere tehnica si/sau stiintifica.
Continuarea dialogului pe aceasta tema poate dura la infinit ,nimeni,repet nimeni,nu o sa convinga astfel de personaje ca nivelul la care a ajuns acvaristica moderna este rezultatul unor cercetatari laborioase, care au trecut mai mult sau mai putin si prin fazele in care se gasesc acum acesti" pionieri".
Ar fi mult mai simplu sa luam "de a gata"ceea ce au concluzionat mai avansatii nostrii colegi din vest,dar..... ingamfarea romaneasca nu ne lasa si aici imi vine in cap de acum celebra "'ti-ai dracu' cu melcii vostrii"-foarte expresiva replica din pacate.Si ar mai fi multe de zis.....dar mai bine s ar inchide topicul asta.
Pana sa te ajute cineva ai citit asta???
http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=2013
Caz rezolvat :bcoarda:
Regula de baza este 0,5-1w/litru apa depinde ca plante vrei sa cresti.
Da mai multe detalii L/l/H ,proprietati apa,
Sugestie:pentru inceput foloseste optiunea 'search", ai acolo toate informatiile de care ai nevoie.
A nu se intelege gresit Exclus la bagaje de cala pentru ca nu toate au cala presurizata, temperatura e joasa si incarcarea-descarcarea pana la banda rulanta din aeroport se face mecanic nu manual(deci nu sta nimeni sa umble cu grija cu ei).Ideea era sa te interesezi daca te lasa cu ei in avion.
MollyBalon wrote:Pai asa nu as pune in punga, ci intr-un recipient de plastic inchis ermetic, e.g. o sticla de un kil, dar mi-e ca imi mor pestii de la felul cum se manevreaza bagajele de cala. Nu e zbor la care sa nu fie distruse o bucata de geanta, o rotita, un maner, ceva.
Ideea e ca eu i-as manevra cu atentie, sa nu ii ametesc, dar in bagajul de la cala sunt zvarliti de colo colo, rezista pestii la asa ceva?

Cel mai safe e sa dai un telefon la aeroport sa ceri relatii ca sa nu ai surprize sa fi nevoit sa i lasi pe acolo
si cum ai de a face cu personal romanesc :alright: sigur te lasa sa treci.La astia nu e cale de mijloc ori e alba ori neagra,maindoiesc ca or sa stea sa gandeasca ca pestii nu innoata in TNT
Nu cred ca e posibil.Regula e ca poti sa duci in bagajul de mana max 200 ml de lichid.Ultima data cand am fost in Olanda (acum 2 luni) mi au luat aftershave ul ptr ca mai aveam si o stcla de parfum .Singurele lichide pe care le accpta sunt cele cumparate de la freeshop si ambalate in niste pungi speciale pe care tii le dau ei.
Salut
Exclus scalarii cu sumatranii. Chiar daca sunt in card si isi ocupa timpul mai mult impreuna uitand sa i fugareasca pe ceilalti locatari,prin comportamentul lor streseaza scalarii.Scalarii cand se aleg in perachi si isi delimiteaza spatiul ,il vor doar pentru ei.Pe sumatrani ii doare n aripioare de aspectul asta calcand granitele cand vor muschii lor,si astfel singura treaba a scalarilor ramane sa si apere reduta de hoardele tetrazonesti .Foooooarte stresanta meserie pentru ei.
Eu daca ar fi dupa mine in 300 l asi pune accent pe un aranjament de plante (ai destule exemple in galerie) si a si pastra scalarii.
Numarul de pesti poti sa l calculezi simplu 1cm de peste la maturitate/litru de apa(sa ti cont si de pestii de fund).Succes
Ma vad nevoit sa mai fac un apel pentru cei 2 bala care acum au 8-10 cm si sunt foarte sanatosi si jucausi.Din pacate spatiul devine in fiecare zi tot mai limitat pentru ei .
Daca nu are nimeni spatiu pentru 'casalotii'mei macar poate imi puteti sugera un petshop serios care i ar putea primi .
Urmeaza sfatul lui Dolly si citeste ce ti a spus si in plus poti sa te documentezi despre ceea ce inseamna ciclarea unui acvariu,sau cum sa facem "sa mai iasa clorul"din apa,faza cu barbotatrea e cioaca.Altfel o sa tot vizitezi petshopul din piata pentru refacerea faunei atat de mult necesara Feng Shui-ului.
Melcii ca si pestii din neamul lui catfish nu sunt gunoierii acvariului desi se pare ca asa s a obisnuit in a se crede .Total gresit.
In al doilea rand Pomaceea roade la frunze toata ziua si nici prin cap nu i trece sa frece geamurile unuia sau altuia.
In general cei ce au acest hobby cresc pesti sau moluste pentru frumusetea si ineditul lor nu pentru"serviciile"pe care acestea le ar putea face.Iar ideea ca decat sa dam 40 lei pe o racleta mai bina cumparam melci e chiar jenanta
Cata vreme ai bagat si tetrazona in ciorba aia singurul lucru de care ma mir este ca ai gasit NUMAI un singur peste fara aripioare.
E inuman sa i ti in conditiile pe care le ai relatat.
solutia care ti a venit din" egiptul antic" mi se pare cea mai buna iar solutia nu e grea.Cu un simplu'T' din plastic si un robinet mic pe el se poate bypass a coloana care intra in filtrul de osmoza dupa care o reinfigi cu acelasi ansamblu in tubul care iese din filtru.Din robinetul ala mic reglezi ca sa ai acelasi debit cu cel care iese din filtrl de osmoza.
Crede ma ca merge(asa am facut eu-stau la Trocadero).
Conform "traditiei" fa si tu un tur pe la rubrica "Despre noi" pentru ca in functie de experinta ta si raspunsurile vor fi pe masura.
Achizitia asta de pesti 'la gramada' e piutin cam bizara cel putin pentru mine .
Si mai ciudat mi se pare ....cum dumnezeu ii dai cu pipeta?

Forum Index » Profile for angelfish » Messages posted by angelfish
Go to: