[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: angelfish
Forum Index » Profile for angelfish » Messages posted by angelfish
Da asa am sa fac.La intrebare n am raspuns pt ca ai intuit bine,e vorba despre macropodus opercularis dar am o problema sentimentala-nu ma pot desparti de ei .Din 2 incercari de a inmulti specia asta doar ei mi au trait.......asa ca..... asta e
Ii am de alevini si tin mult la ei,mai ales ca pustiul meu de doar 1,9 ani e super incantat de ei,restul nu prea ii atrag atentia.
nu e vorba doar de schimbat dar gandeste te ca odata cu oxigenul pe care l trage si l baga in apa mai trage si vaporii de care discutam.
O sa ti miroasa pestii a ceapa calita
nu asta am vrut sa spun,am postat acolo fiind eu incepator pe acest forum si am crezut ca asta e regula .Nu ii dau la oricine,sunt constient de dimensiunile la care pot ajunge,mai ales ca sunt 2 exemplare reusite.
Imi pare rau ca s a inteles asa.Pe viitor o sa fiu mai atent si mai explicit.
bine v am gasit domnu sandu si multumesc de urare .In ceea ce priveste pe bala i am luat de la cinevqa unde stateau in conditii demne de toata mila,de aceea am postat un anunt de infiere la incepatori poate are cineva spatiu si pt ei.
ai perfecta dreptate dar este o incercare de hibrid pt mediu submers ,o am de 1 luna si nu da semne de oboseala ba chiar vad ca dezvolta rizomi ceaa ce inseamna ca vrea sa se inmulteasca.Poate am noroc caci o am din Austria si e un exemplar splendid.
Multumesc de urari si asemenea
plantele care vin spre vanzare la hornbah au o prezentare f frumoasa in ghivece din plastic iar ca substrat este folosit 'rockwool'.Acest rockwool este o vata minerala care in occident se foloseste la cultura legumelor si florilor in sere.Tot mai multi cumparatori intreaba daca odata ajuns acasa este nevoie sa scoatem plantele din acest ghiveci sau se poate planta cu totul.
Sfatul meu este sa se elimine aceasta vata minerala si sa se planteze direct in subtrat pt ca dupa o perioada de timp,incepe sa se exfolieze in particule f mici(microni) care se disperseaza in apa putand patrunde usor in branhiile pestilor,iar de aici va puteti imagina ce urmeaza.
Aceasta 'dizolvare' este vizibila in apa ,aparand ca o paza de paianjen iar apa are un aspect laptos.Din pacate i am auzit de multe ori pe vanzatorii de acolo spunand 'se poate planta si asa nu se intampla nimic' FALS.

Sper ca v am fost de folos cu informare mea.Bafta multa
sunt inginer horticultor am 37 ani si ma ocup de pestisori de vreo 20 de ani.acum am un bazin de 200l echipat cu set eheim profesional 2224 de 700 l/h,lumina aqua glo 2x30wT8 in care locuiesc 4 scalari koi,10 neoni,2 bala 2 ancistrusi si o pereche de 'paradisi'.plantarea e pe nisip cu pietris marca hornbach cu echinodorus,anubias,lysimachia,ophiopogon ,acorus iar ca decor 2 radacini de mangrove.cam atat
in primul rand nu cred ca locul unui acvariu chiar si mic e in bucaratrie.acolo ai vapori de ulei si multe altele care duc la ancrasarea pompei de apa etc.iar in ceea ce priveste costurile acestea sunt in functie de cat de multa atentie dai acvariului
salut tuturor
sunt chiar nou pe forum,e prima data cand postez si am o mare problema.am un acvariu de 100x50x50 in care tin 4 scalari koi 10 neoni si din pacate 2 bala superbi cam de 7cm (deocamdata).stiu la ce dimensiune ajung asa ca daca are cineva nevoie ii donez

Forum Index » Profile for angelfish » Messages posted by angelfish
Go to: