[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: angelfish
Forum Index » Profile for angelfish » Messages posted by angelfish
Eu m-am prins primul unde batea Koala vis-a vis de hranitorul ala
Boiles,porumb sau pelete?

Nada am,sa vad unde draq gasesc un sofer ca nu merg daca e sa beau suc.

P.S.Stam si peste noapte?Pentru ca stiu ca la Moara Vlasiei nu prea te lasa.
Dragos nu modific pentru nimic ceva la skimmer.Injectia cu ozon nu o folosesc permanent doar o ora/zi ,de 2 ori pe saptamana pentru claritatea apei si oricum monitorizez REDOX-ul pe controller.Apa ozonificata trece printr-un reactor cu carbune activ asa ca nu e nici un risc.O mica dezinfectie saptamanala nu strica .

P.S.In week end is acasa asa ca putem sa terminam ce am inceput si oricum vroiam sa te consult pt proiectul meu nou de 200x60x50
O shaorma cu de toate.

Lasa-l in pace sa-i castige singur mancarea.
Corect insa nu e o scadere semnificativa.La 2cm sub flansa aveam pe rotametru 15 iar la 1cm deasupra este doar foarte putin sub 15,aproape insesizabil.

De vreo 2 zile m-am hotarat sa injectez niscaiva ozon cu Beckett-u'.Folosesc un ozonizator Aquamedic de 25mg/l,sa vezi distractie cu injectoru'.
Cum cuplez furtunul scade aerul la 5 se ridica nivelul de apa in camera injectorului,practic se inunda in proportie de 80%.Acum vine partea cea mai interesanta.Dupa o ora de functionare asa creste REDOX pe la 300mV si injectorul e curat de zici ca l-ai scos din cutie.Dispare si sarea si mulmul depus pe el.

kirucd wrote:Foarte buna observatia Cristi
Avantajul la modelul de cupa pe care l-am adoptat la skimmerul
tau, fata de celelalte facute pina la al tau, este ca nu se mai strange mizerie pe tubul
principal, se strange doar pe gatul skimmerului si in cupa.

Asa este ,acum nu mai am nevoie sa scot cupa.Cu un somoiog de servetele am rezolvat curatirea lui.

Mai am o idee si cu injectorul, sa nu mai fie nevoie sa-l scot dar inca mai testez treaba asta.Rezultatul pana acum nu e rau.

In rest ce pot sa zic,e un device care te unge la inima cum lucreaza.

Foarte frumos,mai ales acroporele alea deschise.

Felicitari.

O zi buna
Cristi
O mica observatie pentru Beckett-urile lui Dragos facute cu gatul mai gros.

Am retinut de la Dragos,dar am vazut in poze si la Koala si parca si la Gabriel ca nivelul de ''fierbere '' este undeva la 2-4 cm sub flansa cupei.
In cazul meu ( valori ale NO3 si Po4 aproape de 0 si o hranire deloc exagerata) daca tin spuma acolo nu skimeaza nimic in cupa.Daca ridic nivelul la flansa incepe sa scoata dar suspect de putin si uscat.
Insa la 1 cm peste nivelul flansei skimeaza verzui inchis ,as putea sa zic ca este un meclem care arata ''normal''.

Nu stiu daca gresesc dar cu cat diametrul tubului este mai mare,trebuie si spuma tinuta mai sus.

Dragos asta e un aspect pe care l-am monitorizat 2 saptamani si cam asta am constatat,am inchis robinetul de evacuare la fiecare 3 zile ridicand nivelul de fiecare data cu 1 cm.

Eu ma opresc aici sa mai urmaresc acest topic.Dupa parerea mea nu aduce nimic benefic in propagarea acvaristicii de calitate si facuta la modul serios si stiintific..
E doar o balacareala ieftina de mahala.Dupa atatea discutii despre laboratoare,microscoape si alte maimute ma asteptam sa cad pe spate la pozele cu bazinele ce fac obiectul proiectului in discutie.

Nici pe departe ,este ceva banal, cu niste corali fara mari pretentii la intretinere pe care ii tin cu succes si niste copii,Gorgonia ,Palytoa,Euphylia,GSP,Xenia,Kenya,etc.In plus de asta sunt greseli de plasare a coralilor,Gorgonia aia cu polipi albastrii este non fotosintetica si este plasata in partea superioara desi nu are nevoie si nici nu-i place,la fel si Porites Christmas Tree Worm.Ia uite ce zic unii oameni despre el:
"The Christmas Tree Worm is somewhat shy of movement and prefers to be in the shade of rocky overhangs, out of the bright light. It is very intolerant of copper-based medications."La tine e exact invers ,sta cocotat la lumina si in curent.

Montipora digitata este in planul de mijloc si Euphylia cocotata in varf,cand normal este exact invers,la fel si Calaustrea(requires moderate lighting and moderate water movement)

Restul sunt corali hardy la care intr-adevar nu este nevoie sa faci analize de apa,traiesc foarte bine si fara (mare parte din ei ii recunosc ca fiind de la Andy(eleven) si crede-ma la el aratau mai bine.Sau poate ma insel eu?

Sugerez sa citesti si parerea lui Sandu despre anumiti "hobby-sti" .Este o persoana pe care am avut placerea sa o cunosc acum multi ani,de la care am cumparat o gramada de reviste de specialitate.Tot de la el am invatat despre calitatea produselor de firma,produse care au fost bagate pe o linie de productie in urma multor ani de cercetare.Multe din aceste companii sunt chiar din Germania.

Cu aceasta ocazie te salut Sandu,am inteles ca acum ne urmaresti din Germania .Cum nu ma pricep sa fac trimitere la postul tau din sectiunea Carciuma(Interzoo),am preluat articolul cu copy/paste.Ca de obicei punct ochit punct lovit.

Chestia e mai veche...dar multumesc. Acum s-a aflat numai pentru ca am particpat si la standul Interzoo. Climatul local al acvaristicii asa cum mi-am dorit-o eu nu isi gasea implinirea de partea nationala a baricadei. Am schimbat de ceva vreme macazul fara sa fac mare tam-tam din asta. Nu are importanta numarul anilor de cand am decis asta. Imi era simplu sa raspund superior, din pozitia in care ma aflam, tuturor mancatorilor de cacat ce scriau la adresa mea, ba mai de curand s-a mai adaugat unul care a scris si la adresa familiei mele...dar nu am considerat necesar sa actionez ca atare. Nu imi este felul. Nu imi place sa fac reclama unora ce-si doresc scandaluri in care sa fie implicat numele meu ca sa-i bage si pe ei cineva in seama...

Eu mi-am dorit, noi toti ne-am dorit aici pe forum un climat profesionist al acvaristicii...de cele mai multe ori a aparut cate un destept care a fost vocal...si nu s-a putut.
Am incercat sa sfatuiesc lumea la nivelul pregatirii si informatiei la care am acces, nici asta nu prea s-a putut ca aparea unul care spunea cate o nerozie in gura caruia se uitau toti...iar acvaristica romaneasca mai statea cativa ani in loc: ba cu cate un filtru carpit, ba cu cate o bomba cu drojdie, ba cu cate o spartura de caramida...dar cu cate un o formula "miraculoasa"de fertilizare samd.

Am considerat de ceva ani ca lucrul asta, acvaristica adevarata, nu poate fi facuta decat venind cu know-how-ul de afara si nu invers.
Practic eu ce as fi putut sa livrez catre "afara"de aici de la noi???...Pe vremea cand eu luam aceste decizii, altii incercau sa ma convinga pe aici ca solurile de cartiza, moss-ul de Pantelimon si happy plant-ul sunt viitorul
Cand am incercat sa demasc smecheria...aplaudacii si populistii au sarit cu gura pe noi. Nu mai bagati bani in buzunarul firmelor....las`ca stim noi ce sa va invatam...Oameni ce aveau acvarii de 2-3 ani pozau in sfatuitori priceputi, injurau si plecau mai departe. Misiunea era insa indeplinta...alti cativa pasionati de hobby o lasasera balta pentru ca avusesera incredere in "minunile tehnicii pe genunchi" in detrimentul produselor de calitate dovedita. Nu am sa inteleg in viata mea cum oamenii pot sa fie atat de naivi incat sa creada in cineva care se lauda ca face si drege in loc sa prefere sa discute simplu cu unul care face treaba de 40 de ani. Cum sa ai incredere intr-un nene....in loc sa vorbesti cu o firma...

Peste ani nimeni nu a venit sa recunoasca sincer...da bah l-am injurat pe Sandu asta cu ani de zile in urma cand ne baga pe gat firma aia sau aialalta dar uite acum toti folosim un substrat de calitate si nu sol din musuroi de cartitza, sau CO2 de calitate, sau un fertilizant si nu "minunea lumii" scoasa cu ani de zile in urma de un fost pietzar ce-si lansase zeama pe post de fertilizant minune...Ulterior lucrurile au evoluat la noi in tara dupa happy plant a aparut si un nou pisat fertilizat, denumit sugestiv ca atare: pipi-plant, samd...
Ce pot sa zic, nu pot decat sa ma bucur acum privind retrospectiv ca am luat decizia de a ma delimita de neroziile locale cand vad jalea de pe la noi...
Din cand in cand mai citesc pe forum, din cand in cand colegii de administrare imi mai arata cate o goanga scrisa de unu sau altul...chiar crede cineva ca am timp sa ma pun cu toti prostii ce au mintea odihnita???

Eu am ales aceasta cale, nu am ascuns-o, cu ani de zile in urma scrisesm un post in care rugam pe toata lumea sa ia act de faptul ca nu mai pot fi atat de activ pe forum. Probabil am ales aceasta cale si datorita injuraturilor incasate. Dar pentru mine suturile astea au fost tot timpul un pas inainte. Nu am putut sa fac acvaristica aia visata aici...o fac acolo! Mi-ar fi facut placere sa o fac in tara asta, mi-ar fi placut placere ca pana acum toate firmele astea mari sa existe ca entitati la care sa se adauge numele ROMANIA. As fi fost tare mandru de asta. Si acuma mai sper asta si astept ca oameni adevarati sa vrea sa se alature unor concerne serioase, nu unor potlogari locali
Am zis-o si o zic de ani de zile. Sprijin acvaristica de firma. Exceptiile de la regula sunt pe degetele de la o mana.

Practic acvaristica la alt nivel si nu cred ca am de ce sa ascund asta.
Baietii de pe forum au venit la Interzoo, era normal sa ii primesc ca pe niste prieteni, nu au fost singuri romani care m-au vizitat si ma bucur de asta.
Ma bucur ca sa vad ca apar si schimbari in bine la niveul acvaristicii de la noi.
Ma implic alaturi de Concursul local de aquascaping, am reusit sa aduc si o mica sponsorizare din partea unor firme. Am fost bucuros cand am vazut ca un Roman s-a calificat in primii 10 pe zona noastra. Oricand sunt solicitat in masura in care am timp liber si pot sa ajut o fac. Da sunt incantat ca am putut sa fac o mica bucurie celor care au de crescut creveti. Peste tot unde am fost am avut Romania in suflet si o a in continuare.
Cam asta este pe scurt...situatia la zi. Inchei aici caci porma suna prea serios...
Prefer sa ne mentinem in aria asta.

Scuze pentru offtopic la jurnalul tau.

O zi buna
Cristi
HBOT wrote:

(restul pina la 400l piatra)
(astea din urma au ajuns, dar cum bazinele merg toate asa cum ma asteptam sa mearga, inca nu am facut nici un test).

Cum vine treaba asta cu 400 litrii de piatra? Recunosc ca m-ai pierdut aici.

Daca tu faci teste in functie de cum arata acvariul tin sa te anunt ca atunci cand vei vedea un declin nu va mai trebui sa testezi nimic,va fi oricum prea tarziu sa mai schimbi ceva.
Testele se fac ca sa previi ceva nu ca sa repari.De unde stii cat este Kh(parametru vital la marine) doar uitandu-te in apa?Cateva zile sub 6 si te-ai fript.

O seara buna
Cristi
Ce faci cu filtru UV,la ce-ti foloseste?
In apa se dezvolta (provenind din nisipul viu si nu numai)o multime de bacterii si microorganisme pe care le consuma coralii.De ce vrei sa le omori?
Te pregatesti cumva pentru o infectie dura cu Ich sau Velvet?Si nici in cazul asta nu da rezultate.

Am citit o multime de posturi in care se vorbeste despre lampa UV dar sunt convins ca habar nu au la ce foloseste asta.In schimb nu se vorbeste deloc despre Ozonizator sau reactiile REDOX (ORP).

Sfatul meu este sa o vinzi si de banii aia sa-ti cumperi un device folositor acvariilor marine.

O seara buna
Cristi

Doar valoarea de calibrare,atat.

Am scris la Aquatronica si m am lamurit ,e pentru apa dulce,pentru marine este alta interfata cu alta sonda.

Mersi Dragos .
Dragos asta lichid am avut de la ferma de 12,88 mS.Calibrarea la mine nu cere decat o singura valoare(e mai putin performant decat GHL).
Totusi citeste corect valorile pe care le dau ,am masurat de la10mS la 50 si le citeste.
Am calibrat sonda de EC la 12,88 mS.
Acum indica 17mS la o salinitate de 1,025.Tot nu inteleg.

Sonda indica corect pentru ca am 3 EC-metre diferite si solutii 3 solutii de calibrare.

Care e spilul ca nu ma prind??
Nu ai nevoie de o lampa UV la marine.In multe cazuri dauneaza coralilor.

In general se foloseste doar la bazina de carantina.Eu nu te sfatuiesc sa ii dai drumul

O zi bune
Cristi
Mersi Dragos ,asa stiam si eu ,e corect ce scrii dar... diferenta de la 3550 la 53000 e suspect de mare indiferent de calibrare.Ceea ce suspectez eu este faptul ca sonda si (sau) interfata
nu sunt pentru apa sarata(probabil difera domeniul de masura) ci pentru apa dulce.

O zi buna
Cristi
Multumesc coane eu sustin transportul in reactoare de tip rose.
Nu stie nimeni cum e cu conductibilitatea asta?
Multam multam

Acum... am gasit prin acareturile de la acvariu un device numit :interfata si sonda pentru masurat conductibilitatea electrica(EC).Zis si facut le-am cuplat la controllerul meu Aquatronica si imi arata o valoare de 3550 microS,probabil pe cm.

Cum interpretez eu asta?Transformat in mS/cm ar fi 3,5 .Care sa fie legatura intre valoarea mea si parametrii apei din ocean care are o saliniate de 35 la o densitate de 1,025 g/cm3.

Deci cum interpretez astia 3550microS cititi de sonda? Aaa?

Luminati-ma si pe mine ca din tot ce am citit pe net nu am tras o concluzie clara,nu gasesc o ecuatie,o corelare intre EC-ul meu ,salinitate si(sau)densitate.Pe refractometru am fix
valoarea de 1,025.

Multumesc
Cristi

Forum Index » Profile for angelfish » Messages posted by angelfish
Go to: