[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Bricheta "moonlight"  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
angelfish
Senior member
[Avatar]

IP:

Am gasit ieri prin birou vreo 10 brichete cosumate din alea cu LED albastru.Intrebarea este daca a incercat cineva sa le foloseasca la instalatia de lumina nocturna (LED urile nu brichetele)si daca spectrul lor este cat de cat apropiat de lumina lunii.Tot ce am citit pe aici nu face referire la aceste LED uri.Bineinteles ma refer la acvariul dulcicol.
[Yahoo!]
bilti
Senior member
[Avatar]

IP:

folosesc eu de vreo 2 ani. cine crezi ca a tinut cont de spectrul lunii? le-am pus ca dau cool si asa mai vedeam si eu pui de scalari in acvariu.

daca sunt influentati pestii de luna sigur nu e de la lumina. o fi ca si la flux si reflux. nici o legatura!

Acvariul meu
[Yahoo!]
angelfish
Senior member
[Avatar]

IP:

Aha am inteles.Poti sa mi spui la ce tensiune le ai alimentat?
Ma gandesc sa folosesc schema de la sticky cu alimentator normal sau sa incerc sa le alimentez de la un incarcator de telefon dar problema e ca scoate cam 500mA fata de 20 cat e max admis.
[Yahoo!]
bilti
Senior member
[Avatar]

IP:

le-am alimentat la 4,5V (exact la cat sunt si in bricheta) si eu am luat un traf de la o imprimanta si am ajustat tesiunea si amperajul cu un potentiometru si rezistente in serie pe led. am facut un calcul ca sa le dimensionez. nu e nici o problema ca scoate 500mA.

Acvariul meu
[Yahoo!]
angelfish
Senior member
[Avatar]

IP:

Ok multumesc de raspuns asa am sa fac
[Yahoo!]
cristi-3
Junior member

IP:

nici nu are de ce sa fie probleme referitoare la intensitatea sursei.consumatorul(led)isi ia cit ii trebuie.cu tensiunea prea mare e problema.
bilti
Senior member
[Avatar]

IP:

cristi-3 wrote:nici nu are de ce sa fie probleme referitoare la intensitatea sursei.consumatorul(led)isi ia cit ii trebuie.cu tensiunea prea mare e problema.

nu e chiar asa. trebuie o rezistenta pentru limitarea curentului. daca-l bagi direct pe traf il arzi.

Acvariul meu
[Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: