[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Glowlight Tetra fara aripioara dorsala  XML
Forum Index » Characidae
Author Message
Gobidae
Junior member
[Avatar]

IP:

Am achizitionat de curand niscai pesti la gramada.. printre care si niste tetra daia portocalii. Insa nu am observat decat acasa, ca unu-l dintre ei nu are aripoara dorsala [care ar trebui sa fie rosie.. si f.f frumoasa]. Am separat pestele.. l-am tinut vreo 2 zile la borcan cu niste solutie antibacteriana [nu tin minte acum cum ai spune].. si acum inoata cu ceilalti pesti din nou.
Intrebarea e... daca o sa-i mai creasca aripioara la loc.. sau o sa ramana ciung.. saracu !? Si binenteles ca e si mai timid ca ceilalti .. ca trebuie sa-i dau mancare separat.. cu pipeta, altfel nu prea se inghesuie cu gramada la mancare.
[Email] [Yahoo!]
angelfish
Senior member
[Avatar]

IP:

Conform "traditiei" fa si tu un tur pe la rubrica "Despre noi" pentru ca in functie de experinta ta si raspunsurile vor fi pe masura.
Achizitia asta de pesti 'la gramada' e piutin cam bizara cel putin pentru mine .
Si mai ciudat mi se pare ....cum dumnezeu ii dai cu pipeta?
[Yahoo!]
Gobidae
Junior member
[Avatar]

IP:

Deci pe la rubrica respectiva o sa trec cat de curand ...cu o minipovestioara.

Iar treaba cu pipeta e destul de simpla: Se ia una bucata pipeta de farmacie si se umple cu apa din acvariu. Se ia una bucata capac de apa minerala [Borsec sau Cola Zero :p ] in care se scutura putina mancare pt pesti [granule sau fulgi]. Se toarna apa din pipeta in capac si se mixeaza continutul cateva secunde. Se cheama pesti la masa.. li se administreaza mancarea de zi cu zi, pe care ei o mananca ca niste gaini care au dat iama in cutia cu rame, ... iar printe gurile flamande si nemancate de peste zi, se introduce incet..incet, pipeta cu continutul din capac, si se apasa tare, pt a putea ajunge la gura pestelui timid care sta ferit deoparte sa nu fie inghiontit chiar in rana, de ceilalti pesti neatenti, facandu-i din placuta activitate de a manca, un chin insuportabil. Si uita asa cu mancarea aproape de nas mai inghite si el cateceva, pana nu se prind si ceilalti pesti ca il favorizez.

Cam asta e.
[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Gobidae wrote:....pipeta cu continutul din capac, si se apasa tare, pentru a putea ajunge la gura pestelui timid care sta ferit deoparte sa nu fie inghiontit chiar in rana, de ceilalti pesti neatenti, facandu-i din placuta activitate de a manca, un chin insuportabil. Si uita asa cu mancarea aproape de nas mai inghite si el cateceva, pana nu se prind si ceilalti pesti ca il favorizez..

Tu chiar te astepti sa creada cineva povestea asta? Esti cumva de la Animal Planet si salvezi animale tinute in conditii inumane?

Mai bine ai citi pe forum articolele dedicate incepatorilor ca ti-ar fi de mare folos. Iar de pestele cu pricina, pot sa iti zic cu mare parere de rau ca nu il asteapat o soarta prea buna. In general, pestii bolnavi si aflati in tratatament se tin separat, in acvariu carantina si nu "la gramada". smilie

Si e bine sa te uiti de doua ori ce ti-a pus vinzatorul in punga si sa platesti o data. Pestii care dau semne evidente de boala, au inotatoarele sfisiate, pete anormale pe corp, sunt apatici sau stau pe fundul bazinuui nu se cumpara in speranta ca se vor face bine in acvariul tau.
angelfish
Senior member
[Avatar]

IP:

Cata vreme ai bagat si tetrazona in ciorba aia singurul lucru de care ma mir este ca ai gasit NUMAI un singur peste fara aripioare.
E inuman sa i ti in conditiile pe care le ai relatat.
[Yahoo!]
Gobidae
Junior member
[Avatar]

IP:

Tetrazonii au doar 2cm lungime si e adevarat ca sunt cam atomici.. dar n-au nici o treaba cu neonii sau tetra portocalii. Inoata in general la suparafata si se amesteca printre zebre sau gupii. Neoni deja stapanesc foarte bine zona de jos a bazinului si urca doar cand le bat eu in geam sau se agita toata pestimea. Singurul care sta mai retras e asta fara aripioara. Dar culmea nu e speriat sau fricos, ci chiar se da la gupii sau neonii carei calca zona. Doar ca nu reactioneaza ca celalalt din speta lui care deja se tine dupa neoni sau exploreaza mai mult prin acvariu. Probabil ca sunt din surse diferite si fiecare cum s-a invatat.

Si crede-ma ca nici un peste nu se chinuie [mai ales ca i-am luat cam pe toti de mici si inca nu au crescut]. O sa scap in viitor de gupii desi ii tin pt ca se adapteaza foarte bine si dau exemplu si la ceilalti pesti. Nici cu tetrazonii nu am mari planuri pt ca o sa devina rai, mai incolo la pubertate. [dar a trebuit sa-i achizitionez la cerere]. La anu prin februarie o sa-i mut intr-un acvariu mai serios.

Legat de intrebarea mea stie cineva ceva ?

Eu stiam ca daca pestele e inca tanar, aripioara creste odata cu restul dezvoltarii lui. Dar eu n-am mai avut Glowlight Tetra si nu stiu cat de tineri sunt pestii mei. Stiu ca au cam 22-25 mm fara coada. Dar sunt mai subtirei decat neonii, care au cam 20mm dar sunt mai dolofani.
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Gobidae wrote:Probabil ca sunt din surse diferite si fiecare cum s-a invatat.

Gobidae wrote:Si crede-ma ca nici un peste nu se chinuie
Crede-ma ca toti pestii se chinuie (in acvariu' tau).

Gobidae wrote:Eu stiam ca daca pestele e inca tanar, aripioara creste odata cu restul dezvoltarii lui.
Depinde de cauza lipsei aripioarei. Daca e un defect nu-i mai creste niciodata. Daca a pierdut-o din cauze mecanice sau din cauza unei boli ii creste cu conditia sa fie bine intretinut ....... ceea nu e cazu' aici.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Sfarsitorul
Member
[Avatar]

IP:

Eu cred ca te chinui cu pipeta. Metoda pentru hranirea pestilor bolnavi este sa le dai sa suga din biberon.
Scuze da' nu m-am putut abtine.

Nil mortalibus ardui est. (Horatiu, "Ode")
[Email]
ulyse
Junior member
[Avatar]

IP:

Gobidae wrote:Intrebarea e... daca o sa-i mai creasca aripioara la loc.. sau o sa ramana ciung.. saracu !?

eu am avut o tetrazoana care dintr-o cauza inca misterioasa a ramas fara coada complet ... nu credeam ca va supravietui ... statea intr-un colt ascunsa dupa plante ... chiar am incercat s-o prind dar n-am reusit, asa ca am lasat-o in pace ... si surprizaaa, dupa 1 luna avea coada ca noua ... si inoata si acum vesela in gasca ei
bilti
Senior member
[Avatar]

IP:

avand in vedere ca ai asa grija de el (hranire preferentiala, pipeta etc) mai mult ca sigur ca o sa se refaca.
sa stii ca si eu sunt de acord cu tine. adica se poate ca cel cu aripioara lipsa sa fie import din Asia iar restul sa fie din astia de pe la noi, romani neaoshi.
ca urmare e normal sa nu se inteleaga si sa dureze o perioada pana o sa se dea si asta pe brazda. sunt curios daca gupiile tale nu pot sa-l integreze putin acum, avand si experienta reusita cu neonii.

Acvariul meu
[Yahoo!]
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

bilti wrote:
ca urmare e normal sa nu se inteleaga si sa dureze o perioada pana o sa se dea si asta pe brazda. sunt curios daca gupiile tale nu pot sa-l integreze putin acum, avand si experienta reusita cu neonii.
...Nu cred, e chestie de dialect aici(in cel mai fericit caz), ei practic vorbesc limbi straine ...e ca la oameni...nu??? trebuie sa iei in calcul si acest aspect.
Dupa cum am citit intr-o lucrare de profil editata sub prestigioasa penita a scriitoarei Joanne Kathleen Rowling exista diferente esentiale intre peshteasca asiatica si cea de balta(adica neaosa romaneasca)...asa ca varianta adapatului cu biberonu` sugerata de un coleg forumist mai sus pare a fi solutia castigatoare....

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Biberoane, suzete, pipete - pina la urma s-a gindit bine, de ce sunteti cu totii asa rai? Nu vedeti ca omu' face tot ce-i sta in putere sa ii fie bine amaritului de peste aflat in suferinta? Nici macar nu se indura sa-l scoata din gasca, sa nu se simta marginalizat.

Poate seara, un cintecel de leagan i-ar mai alina suferinta si i-ar grabi insanatosirea... :sic:
angelfish
Senior member
[Avatar]

IP:

Dolly aici chiar ca n ai nimerit o .Se vede ca nu te pasioneaza acvaristica FengShui.Cred ca trebuie luat pestele suferind din aranjamentul acvariu si mutat in coltul opus unde se afla piramida si funia de usturoi precum si clopoteii ......asta din cauza ca pestele e suferind ,marginalizat si speriat (se stie ca usturoiul te apara de spiritele rele).Si astfel energiile pozitive vor face minuni si repede repede aripioarele vor fi mari si frumos colorate.
Dupa rezultatul acesta uimitor ,demn de Cartea Recordurilor,sa vedeti fratilor ce jale va fi in randul celor care produc medicamente destinate necuvantatoarelor,parca-i si aud plangand prin mass media din toata lumea..."ai 'reacu chinejii astia cu FengShuiu lor "ne-au luat painea de la gura .S-a sfarsit era medicinei moderne si a operatiilor cu laser e timpul sa revenim la acatiste,pelerinaje si alte activitati soboricesti
Urmarind de 2 zile la TV cum se vindeca unii de cancer,la altii le revin abilitatile locomotorii in doar cateva zile de rugaciuni si tratament adecvat cu aghiazma ,cad pe ganduri si ma intreb...la pesti de ce n-ar merge?
Concluzia e ca nicidata si repet niciodata stiinta moderna nu a facut casa buna cu latura spirituala,asa cum nici logica nu s-a impacat niciodata cu cutuma.Acvariul e o particica mica de stiinta,iar asocierea lui cu practici oculte ,fara o baza gen"QED" nu are nici un sens.
[Yahoo!]
Gobidae
Junior member
[Avatar]

IP:

Cum spunea o veche vorba din batrani:

"don't subestimate the power of selfhealing"
[Email] [Yahoo!]
Gobidae
Junior member
[Avatar]

IP:

DA... aripioara a inceput sa creasca. Creste un pic din spate ca un mic mot si chiar o si strange sau desface. Dar inca nu are culoare.
[Email] [Yahoo!]
bilti
Senior member
[Avatar]

IP:

o sa apara si culoarea! mai pune si tu niste poze cu acvariul tau si descrie-ne ce se mai intampla pe acolo.
cred ca o sa-mi cumpar si eu un gupi (sau doi) ca neonii mei nu vor sa iasa afara dintre plante. ai tai s-au mai dat pe brazda?

Acvariul meu
[Yahoo!]
Gobidae
Junior member
[Avatar]

IP:

Da .. "turma de gupii" atrage si ceilalti pesti la masa.. sau chiar si la pascut de alge. Un rol interesant il joaca si zebrele.. care se balacesc in locul in care pun mancare ... usurand neonilor sa identifice de unde vine mancarea [niciodata nu pun mancare in acelas loc].
[Email] [Yahoo!]
bilti
Senior member
[Avatar]

IP:

eu zic ca ar fi o chestie faina ca un mascul de gupi sa duca o turma de ancistrusi la pascut in locuri greu accesibile. cum ar fi in colturi sau dupa filtre. asta ar trebui incercat. neonii saracii nu au o gura asa de mare ca a ancistrusilor si zic ca nu sunt eficienti.
fenomenul asta de simbioza intre zebre si neoni e o treaba rar intalnita in acvarii. apare in schimb in natura intre delfini si pescari.

Acvariul meu
[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Gobidae wrote:DA... aripioara a inceput sa creasca. Creste un pic din spate ca un mic mot si chiar o si strange sau desface. Dar inca nu are culoare.

Asta de la pipeta i se trage. Cit despre culoare...pune o vorba buna si poate se indura guppy de el si ii dau imprumut pina la salariu.
Gobidae
Junior member
[Avatar]

IP:

eh.. de cand n-am mai postat paicea....!

aripioara in cauza a crescut doar pe jumate... si nu ii mai hranesc cu pipeta.. gata sau dat pe brazda... mananca la gramada cu "derbedeii" ceilalti care ma si musca de degete [mai ales zebrele].

Din gupii n-a mai ramas decat o femela [restu i-am trimis in vacanta prin alte acvarii.. ca-ncepura multiplicarea].

Problema e cu ancistrusii care au inceput sa devina teritoriali [la doar 4cm lungime], asa ca neonii au invatat o alta lectie... sa manance cat timp mancarea nu ajunge pe fundul acvariului, altfel se trezesc cu cate o ventuza pe fata. Binenteles ca ancistrusii nu se mai inghesuie sa rontaie peretii acvariului decat din plictiseala. Altfel imi chinuie singurul pomacea care-l mai am.
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Characidae
Go to: