[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Akaiu
Forum Index » Profile for Akaiu » Messages posted by Akaiu
Dovada mai clara ca asta nu cred ca poate exista!
dan.pavelescu wrote:
Referitor la ce zice Radu (fake batman-ul) - omul e pasionat de electronica si de gadget-uri. Chiar daca exista pe piata, la un pret mai mic sau mai mare, vrea sa aiba ceva construit de mana lui, ca sa-i hraneasca orgoliul

Total de acord, eu doar am zis ca lucrul foarte bun si foarte ieftin in regim DIY realizabil de catre oricine este o utopie.
Si eu mi-am facut lampa LED de la zero tocmai ca o provocare si pt a-mi satisface orgoliul ca sunt in stare. Dar am reusit pt ca posed un background in domeniul electronicii.
Got the point

Exista deja un proiect de anvergura facut de baietii de pe shop.acvariu.ro. Se afla in faza testelor finale.

Ceva simplu,ieftin si sa faca de toate este o utopie dupa parerea mea.
Daca ai experienta in acvaristica de apa dulce nu-i o foarte mare provocare, trust me! Acum 6 luni si eu eram in pozitia ta, fara pic de experienta in marine dar cu experienta anilor 90 in plantate si pesti de apa dulce. Sincer, ma pregatisem sa fac fata unei provocari mai de anvergura...Parca sunt putin dezamagit de faptul ca totul a mers prea usor!
Dar recunosc ca este o diferenta enorma in primul rand ca investitie materiala si in al doilea ca view-ul oferit fata de orice bazin de apa dulce. In fiecare zi mai descopri cate un zbengi in bazin
E, uite tocmai din cauza acestor obscenitati carnoase nu ai sa te potolesti si o sa-ti doresti si altele Acum 6 luni eram convins ca nu o sa vreau nimic mai mult de 2 clowni si inca un pestulete. Si acum am ajuns la 8 ciortani + pofta mare de "plante marine"
Mah, eu ti-am zis ca-i tot una cu peisajul...sigur e camuflat pe undeva prin padurea aia ta de alge.
Eu din a2a saptamana am dar drumul la lumina. Avand neoane la acea vreme a mers pe 100%. Si n-am avut rabdare sa cresc durata cu tzaraita.
Zilele acestea vreau sa rearanjez putin prin bazin si as dori sa mut o ciuperca sau ce o fi ea...ideea este ca as vrea s-o mut de pe piatra pe care este ancorata pe alta.
Nu stiu cat de usor sau daca se poate muta...imi place foarte tare si nu as vrea s-o pierd in caz ca fac vreo miscare gresita.
Facusi poze la ce? la alge..la iepure...nu cred poti distinge unul de celalalt
Mah, da e urat cu spume iepurele asta...nu poti sa-l vopsesti ? poate arata si el cumva mai frumos dupa
Singurul care merita banii investiti este cel de fosfati low range adica exact asta: http://shop.hannainst.ro/product/minicolorimetru-pentru-fosfor/#tab-description

Si eu cochetez cu el de ceva vreme , dar acum ca am mai capatat ceva experienta cred ca am sa ma bazez momentan pe instincte Un coral sensibil la PO4 si urmarirea atenta a formarii algelor cred ca-ti pot da indicii clare cand ai nivelul de fostafi marit cat sa inceapa problemele. Am un coral duncan si se zice despre dansul ca ar fi un bun "barometru"8aej vis avis de nivelul PO4. Asa ca am sa aman investitia
PO4 este cel care merita deoarece restul testelor se pot face cu salifert fara probleme.
dan.pavelescu wrote:Multumesc domnilor.

M-ati omorat cu testele Hanna Montana, de unde le cumpar, un link ceva?

Uite de aici:
http://shop.hannainst.ro/categorii-de-produse/checker-hc/minicolorimetre-checker-hc/

Vis a vis de de scriam azinoapte...eram obosit Am vrut sa zic despre PO4 ( fosfati) si NO2 ( nitriti.). Pana nu scapi de asa nitriti stai cuminte cu stocul viu. Eu m-am grabit la vremea mea si am executat un clown
Inainte de no3 sau po3 verifica O2 (nitriti). Este primul de care trebuie sa ai grija in etapa asta.Trebuie sa scapi de ei ca sa poti incepe a intoduce stoc viu.
Astia da bristleworms! cred ca ti-a luat ceva timp sa-i scoti de prin piatra
Andrei, daca vrei arduino trebuie sa contactezi pe cei care au facut si se ocupa cu asa ceva. Stiu ca suna frumos si este tentant, dar daca nu ai un minim background in ale electronicii eu te sfatuiesc sa nu incerci asa ceva. Poti incerca sa citesti in topicurile unde s-a discutat despre asa ceva ca sa iti faci o idee.
Pana una alta iti sugerez varianta cea mai simpla: drivere led dimabile. Bagi la 220V, legi ledurile la iesire, un potentiometru si vei avea o dimmare simpla si sigura.
Domnilor, am o vaga banuiala vis a vis de clownul meu..mai degraba clownitza De azi dimineata s-a mutat din partea stanga a bazinului unde-si facea veacul, in drepata ..asta n-ar fi nimic deosebit..dar sta de vreo 3 ore si curata la o piatra...nu am habar cum depun ocellaris, dar are exact apucaturile unui discus pe care-l strang chilotii
Nu-i mai arde de mancare, de ce-i in jurul sau..sta si se hlizeste la piatra aia curatand la ea. Pe vremuri cand aveam discusi / scalari am avut cazuri in care cate o femela depunea de una singura.....
Din comportamentul pe care-l are poate ma trezesc cu vreo depunere....Asta daca nu cumva ocellaris au apucaturi pe care nu le stiu si le interpretez gresit
Daca ar fi dupa mine eu as da mai mult violet si as adauga neaparat un rosu si un warm white. Fac minuni
robygym wrote:Va salut,
Ayi mi-a venit refractometrul si iar am avut o surpriza neplacuta. Am doua hidrometre care aveau o mica marja de eroare intre ele ,lucru care m-a facut sa cred ca sunt oarecum ok. Aiurea , dierefta dintre ele si refractometru e imensa, pe hidrometru 1.023-4, iar pe refractometru 1.029.
Si ma mir ca lururile merg incet la mie in displaz.
Asa ca pentru cei care incep un nou proiect si nu-l au pe acest refractometru si incep ca mine cu hidrometre ,sa le arunce, daca vor ca totul sa mearga ok.
Din pacate banii bata-i vina sunt vinovati de cele mai multe ori.
Va salut
Robert

Exact aceeasi problema am avut si eu. 2 salimetre, fiecare arata altceva..traiam cu impresia ca am 1024 , dar pe refractometru 1030!
Simptome? zoasii s-au curatat incet dar sigur. Am readus apa la 1025 si acum sunt deschsi iar cei care se topisera aproape complet sunt in revenire.

Calibrarea refractometrului am facut-o foarte usor cu apa distilata. Si de atunci am mai facut 2 verificari - nu s-a decalibrat.
De cate ori am avut ocazia am verificat si alte surse de apa, mi-a afisat valori diferite dar in plaja normala (1023-1026)
Daca ai masurat 1029 iti recomand sa faci ajustarea la 1025 si ai sa observi imediat schimbari vis a vis de coralii din bazin. Iti sugerez sa faci ajustarea cat mai lent posibil- la picatura daca se poate, chiar daca-ti va luat timp mai mult.

Golanii astia doi numai asa o ard... doar cand e de mancare stau normal. Cam asa face si dungatul. Sunt toti 3 cazuti in cap

Forum Index » Profile for Akaiu » Messages posted by Akaiu
Go to: