| Message |
|
|
|
Sunt travestiti :p Asta e un subiect care ma intereseaza, sunt curios sa aflu si eu ce se intampla cu ei (ele).
|
 |
|
|
|
Probabil un tub, dar pt siguranta ia doua, foloseste negru si lasa 3mm spatiu pt silicon. Nu iti dau sfaturi in legatura cu fundul, intreaba-l pe koala cum sa faci, sau vezi ca e un post la jurnal ciclide (am impresia ca e primul), unde zice cum isi lipeste fundul de la acvariu si de ce. Nu pot sa iti pun link-ul de pe tel.
|
 |
|
|
|
Stiu. Cel din poza e de 3mm si asta incercam sa zic. De multe ori fac gafe de genu asta si nu realizez.
|
 |
|
|
 Nici nu am observat, eu am citit ce ai vrut sa zici.
|
 |
|
|
|
Greseala mea. Una vreau sa zic si alta iese. La 3mm ma refeream, 300l sta lejer pe 3mm fara sa il strice. Inca odata imi cer mii de scuze.
|
 |
|
|
|
E gros de 5mm si scump. Poti pune polistiren normal. Daca nu crezi fac o poza sa vezi, sta lejer acvariu de 300l pe el.
|
 |
|
|
|
Pune neoanele 3 de pe un cap si 3 pe capatul celalalt si va fi perfect. Standul sa il fac din 3mm, doar capetele sa fie de 5mm daca e de peste 80cm inaltime. Arata bine cel din poza, dar spatele sa fie la fel de gros ca intaritoarele din interior. Eu am 120/50/50 si e facut din pal de 2mm, capetele sunt de 5mm, iar capacut de 5mm plus polistiren de 2mm, cu 3 intaritoare pe interior de 2mm. Mai simplu zis, daca e spatele la fel de gros ca usa si are multe L-uri prinse, tine fara probleme
|
 |
|
|
|
Nu are nevoie. Lucian-o si-a facut de 140x40x40, din sticla de 6mm si nu are nici o problema.
|
 |
|
|
|
Vrei sa zici ca melcul il papa de viu? Eu am beta si il tin intr-un bol, ii pun apa direct de la robinet si nu are nimic, e bine mersi. Nu are filtrare sau incalzire si nu are nici pe dracu, e anti soc.
|
 |
|
|
|
De vreo ora si ceva ii tot urmaresc si vad ca nu s-a mai frecat nici unu de nisip sau pietre.
|
 |
|
|
|
Nu am trusa de teste, dar pe 15-16 o sa incerc sa cumpar una. Nu stiu daca am procedat corect, dar am bagat o sticluta de 30ml de verde de malachit, scria ca se baga la tratament indelugat 1ml la 10litri de apa.
Cat de cliclat, nu pot sa bag mana in foc ca e ciclat, dar m-am gandit ca ar trebui sa fie dupa ce am bagat si bacterii vii saptamanal. Legat de pesti, nu am observat nimic pe ei, au doar branhiile putin rosiatice.
Catalin. Crede-ma nu fac intentionat atunci cand pun aceeas intrebare de mai multe ori sau ca nu tin cont de sfaturi, pur si simplu nu am retinut nimic sau uit si intreb iar. Este foarte adevarat ca am probleme la exprimare cat si la a retine informatiile.
|
 |
|
|
|
Am pesti de ceva vreme in acvariu asta si nu au avut nimic pana de curand. Plus ca il aspir la fiecare schimb de apa, uneori si intre schimburi. Am apa limpede, filtru extern si furtunul retur de la filtru sunt pline de colonii de bacterii. I-am mai bagat si Easy Start odata pe saptamana. Ori e din cauza la clor, ori vreun parazit. M-am uitat atent la ei si au branhiile rosii, nu au nici o bubita sau pata pe ei.
|
 |
|
|
|
Va multumesc pt sfaturi. Nu mai schimb decat odata pe saptamana, cred ca i-am disperat. Soc termic nu fac, dar saraci sunt saturati de clor.
Radu_dragan@
Nisip de constructii am ca substrat. L-am spalat si fiert inainte sa il folosesc.
Am bagat azi o solutie in apa pt purificare (verde de malachit), sper ca problema sa fi fost cauzata de mine cu schimburile mele de apa.
|
 |
|
|
|
Curat substratul de fiecare data cand schimb apa, adica la 3zile. Pesti nu au nici macar o pata pe ei, acvariul este ciclat. Am 2 filtre interne si unu extern facut de mine. Caeruleus, lifalili si hoplo sunt cei care se freaca peste tot, chiar si imediat dupa ce schimb apa.
|
 |
|
|
|
Se freca de nisip si de pietre, am schimbat o treime din apa si tot acelas comportament au. Unele persoane au zis ca ar fi parazit, dar altcineva ma intrebat daca au pete sau bubite pe ei, si nu au. La pitici in acvariu nu fac prea multi asa, dar in acvariu mare sunt multi care fac asa.
|
 |
|
|
R4du wrote:eu folosesc bidoane de 6l de la apa plata....nu se decanteaza total, dar tot nu e ca direct de la chiuveta.
o lasi cam 5 zile si inainte sa bagi apa o aerezi vreo ora doua...eu am o pompa de aer mare care are impartit furtunul principal in 10. si aerez 10 bidoane cu o seara inainte.
legat de problema pestilor nu stiu nimic ca nu am avut ciclide, dar daca o fac toti, eu zic ca e ceva legat de paraziti....am patit-o si eu cu ai mei si s-a rezolvat cu parakill.
bafta cu ei. stima
Am si eu o intrebare. Tu ai bagat parakill in acvariu? Nu de alta dar m-am interesat si eu de parakill, si am aflat ca e impotriva puricilor si a capuselor. Nu cred ca pesti mei au iesit pe afara sa ia capuse sau purici. Parakill-ul e pt caini si pisici.
|
 |
|
|
|
Se vand garnituri de butelie si in benzinarii si in piata la obor. Banuiesc ca sunt mult mai multe piete unde se gasesc. Cele de klingherit sunt bune si rezistente la presiune.
|
 |
|
|
|
Pe tine Maestre koala te-am inteles perfect. Tratament chimic sau schimburi zilnice de apa par solutiile pe care le pot face. Multumesc.
|
 |
|
|
|
Am inteles ce v-a indus in eroare. Telefonul meu de kkt, scrie numai ce vrea si cand vrea, trebuie sa fiu atent sa corectez tot timpul. Am vrut sa scriu ca: Am observat ca si dupa ce schimb apa continua sa faca la fel,si "nu" doar un peste. Imi cer scuze pt exprimarea mea de 2lei. Daca
mai scriu si nu intelege-ti, ziceti-mi sa corectez sau sa incerc sa explic mai clar.
|
 |
|
|
|
Nu am scris ca este vorba de un singur peste. Am zis ca mi-a zis cineva ca daca fac mai multi asa trebuie schimbata apa pt ca este acida. Iar eu in post am scris ca si dupa schimbul de apa tot la fel fac, nimic nu s-a schimbat. Schimbul il fac la 2-3 zile (schimb o treime din apa din bazin), nu am in ce sa depozitez apa la decantat si o bag direct de la robinet. Nu eram sigur din ce cauza continua sa faca asa, era clar
ca nu de la aciditate, banuiam ca de la clor. Acum am aflat de la voi ca probabil e vorba de un parazit
|
 |
|
|