| Message |
|
|
|
Le-am vazut maestre, ziceam doar ca nu imi permit asa ceva, eu speram ca imi poti da vreun sfat cum sa scap de clor fara sisteme de filtrat apa. Oricum multumesc.
|
 |
|
|
|
Prietene, cand am zis ca nu am bani nici cat cersetori, ma refeream ca nu stau bine financiar, nu ca sunt cersetor. Ma chinui cu ce vreau eu, nu conteaza cat de mare e bazinul, sau ca ai tu impresia ca sunt pesti chinuiti. Iar nu prea inteleg unde e bascalia, am zis ce acvariu am, ce sistem de filtrare, si ce am vazut la alte persoane ca foloseau pt a purifica apa, "chimicale" gen albastru de metilen si sare. Si daca iti trecea prin tartacuta sa citesti inainte sa faci pe inteligentul, observai ca am scris ca, "fac schimburi de apa la 2-3zile o treime din bazin". Nu sunt "acvarist" si nici nu am pretins ca sunt. Mi se pare normalsa pun intrebari daca am o nelamurire, daca vrea cineva sa imi raspunda e perfect. Am impresia ca tu ai ceva personal cu mine.
|
 |
|
|
|
Incerc sa ma descurc cu ce am si cum pot. Nu imi permit sisteme de filtrare, nu am spatiu sa tin butoaie pt a tine apa 24/48h sa iasa clorul din ea. Inteleg ca nu e un hobby ieftin, dar incerc sa ma descurc asa cum pot. Nu am de gand sa renunt doar pt ca nu imi permit sa fac totul ca la carte.
|
 |
|
|
|
Nup. Nu din lipsa de respect. Am o afectiune care imi afecteaza concentrarea si memoria. Nu reusesc sa ma concentrez sa citesc tot ce scrie acolo. Slabe sanse sa retin ceva. Daca e scris mai putin nu imi e asa de greu, am momente in care citesc de 2-3 ori pana reusesc sa prind ceva.
|
 |
|
|
|
Am doua filtre interne pe care le folosesc pt purificare si valuri, plus unu home made extern.
|
 |
|
|
|
Maestre Lucian, da-mi si mie o idee cum pot sa scot clorul fara sa tin apa in recipiente. Nu am recipient si nici spatiu sa le tin. Apartamentul meu seamana cu o camara.
|
 |
|
|
|
Cat costa si unde gasesc parakill? Nu am doar ciclide in acvariu, mai am niste pesti de care incerc sa scap.
|
 |
|
|
|
La fel fac si uni si alti, si puii si aia mari. Doar ca in acvariu mare uni pesti zici ca sunt posedati. In afara de caeruleus, nu ma intereseaza daca crapa ceilalti, doar ca mai cam speriat cu parazitul. Nu am bagat nimic nou in acvariu fara sa fie fiert in prealabil. Ma gandeam ca problema este de la clorul din apa, acum sunt putin cam speriat.
|
 |
|
|
|
Se freaca de pietre si de nisip. Am inteles ca mai fac asta si in joaca. Dar ideea e ca trebuie sa scot aproape toti pesti. Caeruleus fac asa, lifalili fac asa, si mai sunt cativa care fac asa. Daca e sa fie parazit or sa crape toti. Pentru ca si uni pui fac la fel, si aia sunt in celalalt acvariu.
|
 |
|
|
Buna asta  ).
|
 |
|
|
|
Am nevoie de putin ajutor. Am tot schimbat apa la 2-3 zile cate o treime din apa, pt ca vedeam pesti cum se freaca de nisip, si am inteles ca fac asta cand e apa acida. Am observat ca si dupa ce schimb continua sa faca la fel, si doar un peste face asa. Nu am in ce sa pun apa la decantat, si nici nu mai am Aqua Safe, lipsa de fonduri, asa ca apa e direct de la robinet. Acvariul e de 300litri 120x50x50, filtrare home made cu ceramica si roca vulcanica, plus inca doua filtre interne pentru curatat apa. Filtrul home made e plin de colonii de bactrerii. Ce sa fac sa nu mai am probleme cu apa asa rau? Nu am recipient pt a pun apa 24h la decantat si nic spatiu sa tin asa ceva, deci fara ideei din astea. Vreau solutii de pus in apa, sau pe traseul robnet-acvariu.
|
 |
|
|
|
Am bagat ieri si la puiet si la cei maturi si vad ca sunt ok. Am bagat si niste pietre in albastru de metilen sa le schimb culoarea, arata bine dar nu par prea naturale si ma deranjeaza. Oricum nu vreau sa risc si o sa iau easy life cand o sa am bani.
|
 |
|
|
|
Sunt cersetori care stau mult mai bine la finante decat mine. Abia am bani sa iau o paine pe zi. Nu imi permit cine stie ce substante.
|
 |
|
|
|
Schimb apa cat de des pot. Oricum in afara de metilen nu vad alte chimicale, in sare sper ca nu sunt. Daca le fac zi schimb de apa le bag chimicale, mai precis clor. Nu am recipiente sa tin 80l de apa, si nici patiu. i
|
 |
|
|
|
Da, ciclide. Am probleme cu filtrarea si observ un comportament ciudat la ciclide.
|
 |
|
|
|
Am hoplo 10-12 cm, daca vrei.
|
 |
|
|
|
Cam cata sare si albastru de metilen se pune la un acvariu de 300litri?
|
 |
|
|
|
Filtrarea e home made, o pompa de 2200l pe h, si doua recipiente pline cu siporax si roca vulcanica. Acvariu e 120x50x50, 300l.
|
 |
|
|
|
Daca ai drum prin bucuresti si ai masina, iti dau eu de 130l, cu stand, nisip si niste pesti. Mai exact 5 hoplo, 4 cory, 3 gurami, 2 terneti, un xipho, un neon, un labeo si o molie neagra.
|
 |
|
|
|
Eu intreb pt ca nu stiu ce efect au, cum merg dozate. Eu momentan nu am filtrare foarte buna, am nevoie de un filtru intern sau un recipient pt bureti. Iar pana fac rost de bani, ma gandeam ca nu ar strica o solutie de compromis pana fac rost.
|
 |
|
|