Bun venit! ,,28 de acvarii de 20L,, Sunt sigur ca acestea nu arata foarte foarte bine , binenteles daca nu mai ai ajutoare. Stii de ce zic asta? Pentru ca eu am doua bucati si d-abia fac fata. Sau este o afacere? Ne incanti cu cateva poze?
scificuss wrote:Deja ii simt pe unii cum casca de plictiseala si imi cer scuze pe aceasta cale.
Nu ai de ce sa te scuzi, draga coleg! Chiar ma bucura faptul ca s-au rediscutat unele din principalele motive si cheite intampinate in drumul nostru catre un ,,scape,, sau un stil adoptat oarecare de senzatie ca cele postate, sau chiar peste. Am deschis acest topic in speranta ca voi da un sut in fund ,,lenei,, , daca pot sa-i zic asa, care s-a stabilit in randurile noastre, ale acvaristilor. Oare de ca forumurile noastre de acvaristica, duc lipsa de surprize si de aparitii de senzatii, fata de acum un an, doi. De ce s-au strans randurile, de parca ar fi doar forumuri pentru incepatori si pentru razboinici. O fi lipsa de imaginatie, ne-am infundat in propriile griji personale, am devenit mai rai si zgarciobi ca niste batrani sau ne macina grija banului, si in felul acesta neglijam pasiunea pentru frumos ???
Eu unul, am un salaru de 1.300 ron. Stiu, este unul mediu in tara pe care ne-am adus-o singuri sub nivelul solului din fundul gradinii, in acea groapa a WC-ului. Dar acvaristica nu o neglijez inca, preferand sa ma rup din alta parte. Ma intreb, cu cat o sa dau inapoi atunci cand si daca nu o sa mai existe acea ,,parte,, , dupa cum au pomenit si colegii de mai sus?! Am speranta ca vom trece peste asta, ne vom indrepta si eu voi sarii de la etapa pasionatului de aranjamente la cel de inrait si incurabil pasionat de plante.
Numarul melcilor poate fi redus in principal, prin micsorarea portiilor de hrana pentru pesti, ceea ce-ti recomand. Pe langa asta, incearca sa aspiri apa (cu resturi fecale, frunze moarte si resturi de mancare) din apropierea substratului si de la baza plantelor in fiecare saptamana cand faci reimprospatarea cu apa proaspata (binenteles daca faci asta). Mai sunt si alte metode cum ar fi : capcane , solutii chimice (pe care eu personal nu le recomand), felii de castravete si morcov bagate seara si scoase dimineata inainte de aprinderea luminii (acesta ultima varianta nu am incercat-o personal, dar am auzit de ea pe forumuri). Nu dispera, atat cat au de ,,papica,, nu vei scapa de ei, si nu am vazut acvariu fara melci, pe care de obicei ii cumparam la preturi destul de mari (ex. Neritinele). Daca alti impatiiti stiu o varianta mai buna ??? .....
Bun venit Florin! Si asculta de la experimentati, ca iti vor doar binele.
scificuss wrote:Oricum, fara misto, cum am mai spus, citeste, citeste, citeste ....
AM mai spus cuiva treaba asta si ca raspuns a zis ca a citi intr-o duminica 6 ore. Deh, unii fac o facultate intr-o luna sau liceul intr-o saptamana, e ei mai wise guy. ( Aici e si un pic de misto impletit cu sarcasm )
Spor.
La citit. ( Fara misto ) O sa descoperi lucruri frumoase, daca esti pasionat.
Planta(in forma de tufa) din stanga este Bacopa monnieri. Am incercat sa o ,,maschez,, cu cateva fire de Proserpinaca palustris ''Cuba'' si se pare ca nu ii ajunge lumina cat i-ar trebui(din cauza inaltimii neon-substrat de 60cm si a caldurii) . Ma gandesc sa plantez in fata ei Ammania sp. "bonsai".
Eu ti-as recomanda substratul fertil de la Tropica, desi eu am in acvariul meu substratul complet de la JBL, care este unul bunicel, repet bunicel. Acesta din urma are un start cam intarziat si pietrisul inert Manado este prea usor, chiar enervant la plantarea verdeturilor de prim plan (ca de ex.:HC-ul si Staurogynele).
Ultimele masuratori ale parametrilor:
-nitrati NO3= 10
-nitriti NO2= 0
-duritate totala GH= 14
-duritate carbonica KH=10
-aciditate ph= 7
Setup de doua luni cu apa de robinet fara osmoza, CO2 la greu, lumina 0,6 w/l 7.5h/zi, fertilizare lichida JBL(Ferropol, Ferropol24) si PPS, reimprospatare de apa 40% la doua saptamani.
simpfzoli wrote:sincer nici nu prea ma intereseaza ce este. am adus o cantitate mai mare de plante anul trecut din ungaria de la o firma specializata in plante de acvariu . de la ei am primit cadou vreo 10 cladophora.
Si atunci ce intervii aiurea, daca nu stii ce ai in acvariul tau si ceea ce scrii ?! Un sfat prietenesc: inainte de a mai scrie ,,cate ceva,, pe forumuri, da-i mai intai cautare pe ,,Google,, si pune-te pe citit si invatat. Punct.
simpfzoli wrote:da da. arata ca o minge de tenis numai de marimea unei nuci. CLADOPHORA . daca cauti pe google vei gasii si imagini.
M-ai omorat!!! Cine ti-a spus tie ca, CLADOPHORA este un moss? Ai??? Eu stiu ca nici macar planta n-ar fi ci mai de graba o alga. Asa ca: SPOR LA DOCUMENTARE !!!