| Message |
|
|
alina_g wrote:Fishtaminul se pune direct in apa.
Ok.
Multumesc.
|
 |
|
|
|
Pestele avea gura deschisa din cauza ca nu mai putea sa o inchida pentru ca nu mai avea partea de sus.
La suprafata apei nu a stat niciodata, doar in ultima zi in care a trait.
Am pus si nitrivec in acel acvariu.
Fishtamin le dau o data sau de 2 ori pe saptamana cu Sera Artemia Shrimps.
|
 |
|
|
alina_g wrote:Parerea mea e sa faci un schimb de apa de 50%, dupa care sa continui sa faci schimburi partiale de apa mult mai des decat de obicei (odata la 3 zile cam 20%) cu apa conditionata. Aerarea si filtrarea trebuie sa functioneze continuu. As duce temperatura la 26 de grade.
Ai idee ce ar putea fi?
|
 |
|
|
Si...zici ca i s-a rupt apa  .
Miscarile acelea neobisnuite cred ca sunt din cauza ca urmeaza sa faca pui (asta daca pestele sta drept si nu se misca necontrolat, desi parca nu ar trebui sa se loveasca de substrat...).
Auzi ca i s-a rupt apa... :muhaha:
|
 |
|
|
Am avut (  ) un tetra negru care de cand l-am cumparat am observat ca avea gura neagra si putin mai mare decat ceilalti.
Cu timpul gura s-a marit foarte tare, partea de sus disparand pana la craniu (avea gura deschis tot timpul) iar partea de jos s-a marit si s-a innegrit mai tare.
Intr-un sfarsit pestelui i s-au albit ochii si a murit.
Am incercat sa-l vindec crezand ca este vorba de ceva bacterian: bactopur, bactopur direct, albastru de metil.
Nu stiu daca albirea ochilor si macinarea gurii au ceva in comun si nu stiu nici daca cea din urma este o boala sau o reactie la parametrii apei care am sa incerc sa-i spun intuitiv pentru ca nu am teste: pH=7,ceva~8, GH=moale, poate foarte moale (apa de la Sibiu este alcalina, si moale), nitrati putini pentru ca au inceput unele frunze de valisneria sa se destrame si cred ca acesta este motivul, temperatura 21~22 de grade.
Partea proasta este ca acum au aparut niste vinisoare negre la un peste care era sanatos tun.
Nu stiu ce sa fac, poate a mai avut cineva probleme de genul acesta sau poate stie cineva sa-mi explice ce s-a intamplat cu pestele meu.
|
 |
|
|
Uite, i-ti dau eu o lista de Mbune care merg perfect cu Pseudotropheus Demasoni.
|
 |
|
|
LooSeR wrote:Eu nu am vazut fosilisi agresivi . .daca ii pui de mici in acvariu .. si au spatiu di unde sa stea retrasi .. ( plante ) nu sunt rai ... Am prieteni care tin 2 fosilisi cu moly , scalari , xifo ... Si nu a facut nici o problema ..
Sa sti ca fosilis sunt agresivi. Am un prieten la care intr-o noapte i-au mancat jumate dintr-o frumusete de caras "bob de orez" si asta pe viu; avea in acvariu vreo 7 fosilis la vreo 10 cm bucata. Inafara de asta se dau si la oameni, mi s-a intamplat chiar mie: am incercat sa scot unul cu mana si m-a intepat in deget cu un tep care am inteles ca-l are intre o percule in partea de jos. Am stat cu degetul rosu, putin umflat si amortit vre-o saptamana. Plus de asta cresc mari... nu stiu daca ai vazut fosilis la 30 de cm...
|
 |
|
|
|
Spune-mi pe pm cate vrei si da-mi adresa si numele ca sa ti le trimit.
|
 |
|
|
Rog un moderator sa mute acest topic la Vanzari cu titlul " Vand Echinodorus Grandiflorus".
Daca nu vrea nimeni sa dea la schimb plante pe echinodorusul meu sau nu are plantele cerute, atunci il vand cu 15 lei.
Schimbul ramane valabil.
Pentru cine nu stie cum arata "la maturitate" am aici o poza.
Precum am mai spus se preteaza la paludarii sau la acvariile "deschise".
Astept doritori!
|
 |
|
|
Se pot intampla lucruri rele cu ei si asta este foarte probabil.
Fiind locul mic si acvariul neciclat (daca vrei poti sa citesti aici despre ciclare) se acumuleaza in apa din cauza mancarii si a excrementelor pestilor substante care sunt toxice pentru ei.
Fiind locul foarte mic si pestii mult prea multi se ajunge foarte repede la o concentratie mare de substante nocive (amoniac) si cel mai probabil o sa-ti moara din ei.
Un acvariu de 5 ori mai mare decat ai tu nu costa deloc mult si nu o sa mai ai probleme.
Studiaza cu atentie numarul pestilor pe volumul de apa, alege-ti pestii care-ti plac, citeste pe forum de ce conditii au nevoie si cum se creaza un acvariu nou si o sa fie foarte frumos.
|
 |
|
|
Sunt prea multi pesti in bol.
Eu cred ca cel mai bine ar fi sa dai bolul si sa-ti iei un acvariu mai micut pentru ca o sa vezi si pestii mai bine in el si o sa se simta si ei mult mai bine.
Pentru popularea acvariului cu pesti ia o foaie si fa calculul de aici.
|
 |
|
|
|
Am niste tufe de Ceratopteris intre 5 si 15 cm (poate chiar mai mari) de donat.
|
 |
|
|
Faptul ca acvariile mici sunt instabile aduce o gramada de informatii acvaristului.
Vorbesc de oameni care sunt constienti de actiunile lor.
Este "educativ" sa-ti moara pestii pentru ca afli cauzele si le elimini.
Dealtfel nu multi isi permit sa-si cumpere un acvariu mare dotat cu tot ce trebuie si isi cumpara unul mic de care au foarte mare grija (pentru ca le place lumea acvatica foarte mult). Dupa ceva timp isi doresc ceva "adevarat" pentru ca totul merge bine in micul lor acvariu (au aflat cauzele mortalitatii, algelor, etc. si le-au eliminat pentru ca in micul acvariu totul se petrece foarte repede) si pestisorii care ii au in grija sunt foarte interesanti pentru el. Atunci merita pe deplin sa-si cumpere un acvariu mare.
Sunt si cei care isi cumpara un acvariu mic, le mor pestii si se lasa. Ei bine, acestia au realizat ca nu inteleg acvaristica si s-au lasat din timp fara investitii mari intr-un acvariu mare (si fara prea multe pareri de rau).
Deci Frankie ai grija de acvariul tau si vezi daca-ti iei testul pentru un acvariu mare tinand micul acvariu stabil.
P.S.: @ siliconu' : Eu nu incerc sa te conving ca acvariile mici sunt educative sau ca faptul ca-ti mor pestii este educativ. Este doar parerea mea si nu vreau sa intru in polemici.
|
 |
|
|
Dau Echinodorus Grandiflorus (cel verde deschis din spate) pe Barclaya sau Ludwigia Repens.
Planta are in jur de 50 de cm inaltime si o dau pentru ca nu-mi mai incape in acvariu. Cam asa arata acum: Poza.
Se poate folosi si pentru paludarii.
|
 |
|
|
siliconu` wrote:Imi aduc aminte de-apuse vremuri cand ..."fiind baiet, paduri cutreieram" ...si aveam un acvariu de nici mai mult nici mai putin ...12 litri.Dar asta se intampla cand eram eu in clasele I-IV (Trecut-au anii, cel putin vreo 20...).Pe atunci credeam ca e cool un astfel de acvariu...Ar trebui scoase in afara legii acvariile sub 60 L 
Eu cred ca acvariile mici sunt foarte utile pentru incepatori pentru ca sunt foarte instabile (de exemplu daca se face hranire in exces imediat apare o invazie de alge sau nitriti multi care duc la mortalitate) astfel incepatorul invatand sa tina stabil acvariul si sa aiba grija permanenta de el. Actiunile acvaristului intr-un acvariu mic se reflecta imediat si, eu cred ca asta este foarte "educativ" (ca sa zic asa).
Dealtfel deabia cand treci de la un acvariu mic la unul mare realizezi ce inseamna cu adevarat un acvariu mare...
|
 |
|
|
Din poza nu am putut sa-mi dau seama ca piatra e naturala, i-mi parea facuta din spuma.
In cazul asta e intresanta  .
|
 |
|
|
Intr-adevar, planta artificiala nu-si are locul in acvariu si lespedea aceea mie mi se pare prea artificiala.
In rest foarte misto. 
|
 |
|
|
|
Eu cred ca poti sa incerci insa fara substrat, la fel cum spunea si LooSeR, eventual niste plante de suprafata cum sunt ceratopteris ca sa absoarba amoniacul care o sa se produca la greu si schimburi zilnice de apa.
P.S: Nitratii nu sunt periculosi pentru pesti chiar in cantitati mari. Nitritii si amoniacul sunt periculoase.
Dealtfel m-am straduit sa-ti fiu de ajutor pe tema asta intr-un topic de la Catfish...
|
 |
|
|
|
Ti-am scris direct in galerie ca sa nu mai fie probleme desi ordinea era buna dupa cum i-mi apareau mie pozele.
Poti sa ne spui si noua cati pesti ai din fiecare, pentru ca acum ai denumirile lor.
|
 |
|
|
De sus in jos si de la stanga spre dreapta:
scalar, xifo rosu, corydoras subnutrit, platy, scalar deformat, guram auriu, moly, betta subnutrit, scalar, neon, guram albastru, xifo berlinezi, rasbora, guram albastru.
De ce nu sti ce pesti ai in acvariu?
Daca pestii sunt tinuti in acelas acvariu atunci nu e bine.
Inainte sa cumperi pestii documenteaza-te despre cum e la ei acasa ca sa poti sa le oferi un mediu similar, daca nu problemele o sa apara tot timpul.
Incearca sa ti numai pesti care provin din Amazon, de exemplu, cum sunt scalarii, sa vezi ca nu o sa ai nici o problema daca le faci mediul.
|
 |
|
|