[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: DanX
Forum Index » Profile for DanX » Messages posted by DanX

1. dc reusesti sa comanzi (daca ai intampinat probleme, daca pretul a fost acelasi ca si pe site, costuri de transport, timp de livrare ).
2. instalare, intretinere si functionare .

Multumesc anticipat.
Cam vechi intrebarile si nelamuririle, referitoare la filtrele JBL (externe), nu stiu dc va mai intereseaza si dc mai sunt de actualitate pt voi, dar dc nu v-ati edificat intre tp, vin si eu cu un feed-back.

La bazinul meu de 300L PLANTAT, foloseam de ani de zile un filtru Hang-On, de care am fost f multumit, pt ca imi si oxigena apa, ne mai avand nevoie de pompa de oxygenare auxiliara. Acesta functiona in tandem cu un filtru intern home-made plin cu aprox 1.5L de matrix si un mic burete grosier pt filtrare mecanica.
Insa, de ceva vreme scalarii mei au inceput sa creasca, ajungand aproape 'cat palma' , sa manance mult si f mult, si sa dejecteze in consecinta. Filtrele mele nu mai faceau fata, clar. Plus ca vreau sa incep un proiect mai vechi, si anume de a creste in parallel scalari si Discusi. (ce-o fi o fi, dar poate-oi reusi )
Am incercat o vreme si cu un filtru extern home made donat de un coleg acvarist sufletist, insa nici acesta nu facea fata, pompa fiind sub-dimensionata pt volumul sau. Atat volumul intrinsec al filtrului, cat si pt volumul acvariului meu. ( o sa-l pun, la randul meu, pe forum, la rubrica Donatii ).

Asa ca, m-am decis (impins de nevoie) sa achizitionez un filtru extern 'de firma'. Dupa ce am tot rasfoit pe-aci' pe forum, am analizat si preturile (raportul calitate/pret) si m-am decis sa achizitionez un JBL.
Intrebarea era, la dimensiunile si specificul bazinului meu, CE model, ce dimensiuni, ce putere... Am considerat ca am de ales intre JBL CristalProfi e1501 Greenline si JBL CristalProfi e1901 Greenline .
Intr-un final a castigat cel mai puternic, dar si cel mai scump. M-a convins pt ca l-am gasit 'la oferta' pe net ( pe www...... ) la 800 Ron, in loc de 1050. Asa ca am dat comanda, si maine 'e acasa'.

Contiunarea, in numarul viitor ( dupa ce-l instalez ).
Talanelu wrote:Daca langa neoanele mele de 18w daca mai adaug un bec normal galben de 100w este vreun lucru bun ???? Face aceeasi treaba ca un neon galben de 100w?

1. conteaza si cum este proiectata/directionata lumina in acvariu.
2. la un bec normal, cu filament incandescent, e posibil sa te umpli de alge. plus ca, becurile creeaza f multa caldura, pe care trebuie sa te ocupi si sa gasesti o solutie sa o disipi, mai ales pe tp de vara.
3. 100 de Wati in plus ?? x 10 ore/zi ? despre ce vorbim... o sa-ti cam sara in sus factura la Enel.

la acvariul tau, mai bine pui 4 proiectoare LED x 10 w, si sunt super-arhi suficiente. important e sa alegi intelept spectrul de culoare, functie de specificul bazinului si plantele din el.
ca idee, eu am un bazin de 300L cu 5 proiectoare de 10 w. si e ok.
Sall.
Eu stau pe Socului (Chisinau). Poti pune, te rog, o poza cu scalarul?
La-s lua eu, sa-l introduc in 'stolul' meu de scalari.

Ms fr, anticipat.
'Tocu Ana Maria
Unripe member '

Un moderator adevarat ar putea sa ierte greseala unui incepator, doamna/domnisoara Ana, si sa mute postul la sectiunea potrivita..
Le-am vazut pe site, dar cum aratau plantele 'in realitate', acolo, pe raft ? Erau ok, vesele? sanatoase ?
Nici n-am stiut ca au asa ceva. Chiar sunt curios sa le incerc si eu..
Sal'tare All

cum spuneam in titlu, donez burete ( destul de fin) pt. filtru .
si eu l-am luat moka, am cerut unui tapiter o bucatica, dar omul mi-a dat cat sa-mi fac o canapea
grosimea nu-I grozava, aprox 3-4 cm, dar puteti sa-l puneti in straturi consecutive. insa pt lungime si latime, trebuie sa va incadrati intre 180x120 cm !

Daca sunteti interesati, imi spuneti dimensiunea APROXIMATIVA de care aveti nevoie, si tai cat va trebuie din 'canapea'.

L.E. -pt. 'livrare' va trebui sa veniti pana in Titan, desigur. ( Delfinului, Diham, sau Metrou Costin Georgian, Titan )
In cursul saptamanii seara, dupa 19.00.
Sall
Ma abonez, dc inca nu I-ai dat, mai ales ca suntem vecini. Am si plante, desigur.
Sall Narcis

Da, voi pastra sistemul cu proiectoare, insa voi schimba LED-urile din interior, si am 3 solutii disponibile, acum va trebui sa decid cum sa le combin, cum le voi dispune in spatiul dat :
-albastru (aprox 450 nm)
-rosu (aprox 650 nm)
-ultra white ( 20.000 k ).

Experimentam, vedem ce-o sa iasa, insa dc cu LED-urile by_default (Alb Cald, Alb Rece) si substrat de nisip banal, de rau, n-a iesit rau, clar ca vom fi pe + cu rezultatele
Sall

Eu am de cateva luni un Capac prevazut cu Proiectoare LED de 10 w.
La un acvariu de 300L, am pus 4 proiectoare ultraSlim de 10w.
Ideea e ca, dc nu vrei ceva plante pretentioase si f sensibile, oricum fac fata, chiar si cu LED-urile prevazute din fabrica (am pus 2 Alb Cald si 2 Alb Rece ). Intra pe contul meu, sa-mi vezi acvariul si plantele.
Iar dc vrei plante deosebit de pretentioase, poti schimba LED-urile din interiorul proiectoarelor (ceea ce fac eu acum, la actualul proiect) si o sa fii multumit.
Oricum, neoanele sunt deja depasite, ca si tehnologie, decat ca unii inca nu-si dau seama.. Inertie sociala
Nu mai spun ca un neon consuma triplu, plus ca va trebui sa-l schimbi cel putin anual.. ( chiar, stiai, ti-a spus vre-un sfatuitor binevoitor ca tubul de neon trebuie schimbat cam la 8-12 luni..? ).

Deci, decide, alege, success si bafta !
Sall Chasey. Mai e de actualitate anuntul ? Am eu de vanzare un spray bar complet, full-option ( cu bluetooth si LED-uri RGB, sa nu mai fie probl culoarea ). Avand in vedere dotarile, e putin mai scump, dar pretul e usor negociabil. Ms fr, si astept provincia.
Mi-ati descretit fruntea cu posturile astea. Dc nu se grabeste, pana se decide ce culoare vrea, vine Pastele, si-i aduce iepurasul teava Perfecta... Chasey, iti multumim ca existi, ai si tu rostul tau, cred..
Daca mai intereseaza pe cineva topicul, respectiv 'problema' :

Acum 3 luni am luat si eu o priza programabila electronica, de la Leroy Merlin ( Chitila ).

La inceput, o gaseam noaptea aprinsa dupa capul ei. Insa m-am uitat mai atent, si in afara de programul setat de mine, mai erau deschise inca 2 programe (din cele 20 ), probabil cand au verificat priza cei de la fabrica. Nu aveau programata vre-o ora anume, dar erau prezente ca si deschise. Le-am sters, si de-atunci nu mai am probleme, priza merge ireprosabil.

P.S. - nici macar n-a fost scumpa, undeva pana in 30 Ron.
Cred ca dc pui si o poza, o sa te poata ajuta cineva.
Din descriere, pot fi atat de multe.
Oricum, precizeaza: ce temperatura are apa, ce PH/duritate, ce lumina, ce fertilizant ai pus, cat de des? Ce substrat ai in bazin ? Detalii...
..continuarea.
Coltisorul meu de Rai, la 3 luni de la infiintare, cu 4 x 10w proiectoare (2 x lum. calda / 2 x lum. rece) , si cu substrat de nisip de rau si pietris.

Aha, o sa caut, eu pana acum n-am mai dat de astfel de discutie. Oricum, ms.

Oricum, de curiozitate, dc nu se merita ? e doar 300 ron, fata de un kit de Co2 cu butelie...
Sall

A mai folosit cineva asa ceva ? Considerati ca este fiabila ?

http://www.zoomania.ro/index.php/pompa-co2.html
stefanp wrote:@Calin Rusu: NU mai posta in topicuri in care nu s-a mai scris nimic de luni sau ani de zile.

Uite, am sa va las sa aveti ultimul cuvant, desigur (ce altceva as putea face eu) insa, scrie undeva, in regulamentul forumului ca n-are voie ?
Nu pun in discutie continutul mesajului, stupid sau idiot, sau cum considerati c-a fost, dar, e prevazut pe undeva ca n-are voie, da-l cearta asa ?
Putem discuta concret? Regulament, litera/aliniat..?

Sau, lasa.. cum spuneam, La Multi Ani !!

LE: Nu vazurati, dragi tovarasi, ca-i moldovean sadea? Cine stie ce-o insemna acel emoticin in moldoveneste, cate semnificati o avea...

LLE:
Chiar de-o sa ma certati,
Macar gluma s-o gustati..

Forum Index » Profile for DanX » Messages posted by DanX
Go to: