[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: DanX
Forum Index » Profile for DanX » Messages posted by DanX

Mai intai cumperi 'pachetul' recomandat calduros de ei, apoi descoperi ca nu-I in regula, si nu-I suficient, apoi te intorci si mai cumperi ceva..

Norokul tau ca te-ai documentat si-ai intrebat ;)
stefanp wrote:@Calin Rusu: NU mai posta in topicuri in care nu s-a mai scris nimic de luni sau ani de zile, cu atat mai mult cand postul tau se rezuma la un emoticon si atat.
Este a doua oara cand te atentionez, a treia va fi mai drastica.

Asa cum aveti setarea sa limitati LE dupa o anumita perioada de timp, poate ar trebui sa setati si topicurile, sa nu se mai poata posta ceva dupa 1 an, sau 4 luni, 3 saptamâni si 2 zile ( http://filmehd.net/4-luni-3-saptamani-si-2-zile-2007-filme-online.html )
Nu-l cunosc pe Calin, nu-I iau personal apararea, dar greseala lui am facut-o si eu, fara sa vreau, si am postat pe un topic mai vechi, care mie, profanului, mi s-a parut inca de actualitate.
Noi suntem umili amatori si musafiri pe-aici, uneori neatenti si distrati, nu profesionisti atenti si exigenti ca un anume moderator..

Deci, macar acum, de sarbatori, putina intelegere si indulgenta, s-ar putea..?

Anticipat Merci Frumos, si La Multi Ani !
petrescu wrote:Salutare,
De 3 zile mi-a aparut pe fundul acvariului, apoi acum s-a extins si pe peretii laterari..niste pete gablene spre maroniu.Nu mai scap de ele...apa s-a tulburat...arata groaznic...ce pot face?

Caracteristici:
Volum:60l
Filtru intern Eheim pickup 60(functioneaza non-stop)
temperatura apa: 26 grade
pompa aer JBL cu piatra(functioneaza non-stop)
Iluminat:FUnctioneaza in intervalul 09-20
Flora:nu exista

Ce pesti ai ? Cati ?
Plante chiar n-ai delok ?
Ce anume ai adaugat in bazin, INAINTE de a-ti apare algele?
Ce Lumina ai, de care, cati w ?
La Caracteristici, n-ai trecut si plasticele din bazin..

Mai adauga informatii, ca nu suntem Mama Omida..

Bafta.
alyenn666 wrote:ca sa inteleg si eu....ai fiert pietrele????De la ce anume s-ar putea colora apa??
Cred ca ai inteles putin aiurea...Buturugile se fierb nu pietrele.. pietrele le fierbi doar daca vrei sa le dezinfectezi...

Nota Bene
Sall

Nu te complica inutil cu teava sau cornier.
De exemplu, bazinul meu are 300L (130x40x60) si sta f bine pe o servanta de PAL cu pereti dubli.

Bafta.
mcdivora wrote:MA refeream la scump in sensul de dragalas, frumos....

Atunci am inteles eu gresit.
Mea Culpa.
mcdivora wrote:Perfect.
Sa nu omoram pestisorii cei scumpi (

Nu e vb sa omoram (sau nu) cv scump..! Hai sa gandim altfel, sa nu omoram ceva delicat si frumos..
Sall

La cat de mare e bazinul, e lok pt toata lumea. Poti pune o pereche de hoplo, si chiar 2 de ancistrusi. Fiecare-si are rostul lui sub soare (sub neon). Rau n-are cum sa-ti faca.

Bafta.
Recapitulare la 'Coltisorul Meu de Rai' :

I. PESTI & alte Vietati :

-13 Neoni (Paracheirodon innesi), dintre care 4 Paracheirodon axelrodi (Neon Rosu - Cardinali), si as mai vrea inca 4-6 buc. tot Cardinali;
-11 Pterophyllum Scalare : 3 Negri, 2 Gold, restul dungati;
-6 Ancistrusi, dintre care 2 albinosi;
-5 Serphae Tetra - Hyphessobrycon Callistus;
-4 Mikrogeophagus Ramirezi, dintre care 2 Electrical Blue;
-4 Black Kuhli Loaches (Pangio Kuhlii);
-2 Gymnocorymbus Ternetzi "albino" White Skirt Longfin ( 1 pereche);
-2 Colisa Lalia Cobalt Blue;
-2 Pearl Gourami - Trichogaster Leeri
-2 Gourami bleu - Trichogaster Trichopterus
-2 Hoplosternum Thoracatum;

-1 Crevete - atyopsis molucensis ( next, vreau si atyopsis gabonensis –albastri );
-5 Pomanceea;
-X melci de substrat.

II. PLANTE : (in mare, se vad din poze. O sa-mi fac candva tp sa le scriu pe fiecare in parte). - pacat ca dupa o ora, 'se stinge lumina' aici, si nu mai poti face un LE. care-or fi motivele si rationamentul, adminii si ownerii or sti...

-
-

III. LUMINA : 4X10w proiectoare LED (2 lumina calda 2700-3500k + 2 lumina rece 5500-6500k ).
Program lumina : -09.30 – 23.00 – Lumina Rece;
-10.00 – 22.30 – Lumina Calda.

IV. FILTRARE : - 1 filtru intern home-made pt filtrare mecanica si biologica, facut dintr-o pompa submersibila Sun-Sun 22w /1200L, atasata la o sticla de 1,5 L plina cu Seachem Matrix si ceva Siphorax.
-1 filtru Hang_On AquaClear 30, pt filtrare mecanica, in primcipal.

V. INTRETINERE :
-1. FERTILIZARE PLANTE si SUBSTRAT : - Schimburi de apa saptamanale de 20% cu apa direct de la robinet, in care adaug cateva produse de la Seachem:
- Alpha (la fiecare schimb);
- Comprehensive Supplement for the Planted Aquarium (la fiecare schimb);
- Fluourish Excel ( o data sau de doua ori pe saptamana );
- Substrat: nisip si pietris de rau, si Atat.

-2. ALIMENTATIE PESTI : O data la 2 zile, Artemia congelata.

VI. COMPORTAMENTE :

-Scalarii cei mari (diametru corp ~6cm.)mananca din plante, chiar si in zilele in care le dau sa manance artemia aproape prea mult.. Am incercat sa le dau fulgi de hrana vegetala, dar nu mananca, o gusta, apoi o scuipa afara.
-Callistusii, destul de agresivi si tupeisti, inclusiv cu scalarii, la fel si Ternetii.
-Ramirezii, se combina intre genuri, masculul Electrical Blue alearga dupa femela 'normala', si-si respinge propria femal Electrical Blue. In rest, sunt f vioi si activi.
-Leeri, iarasi f indrazneti si activi, ar manca si din aripioarele scalarilor.
-Hoplo, foarte cuminti, isi vad de treaba lor, nu deranjeaza, nu mi-a disparut un singur neon pana acum.
-Ancistrusii, decat masculul dominant mai incearca sa alerge cate-un scalar sau alt peste, dar nu exagereaza, nu insista. In rest, echipa lor e responsabila de curatenia geamurilor si a plantelor, si Vinovata de lipsa algelor din bazin.

koala wrote:E dat 'reaku barbosu', nu degeaba are el avataru' ala de belea ...

Daca era un compliment, merci frumos Batrane Koala
Lucian wrote:Am mers simplu prin eliminare: momentul a fost decris clar ca simptomele au aparut dupa adaugarea de pesti. Dupa cum vezi in poza atasata cu simptomele carentelor, aceste necroze pot apare (in general) din carente de fosfati sau de nitrati. Nitrati banuiesc ca sunt din belsug de la numarul mare de pesti deci ramane carenta de fosfati. In general cantitatea de fosfatii creste mai putin decat cea de nitrati la cresterea masei vii (din dejectii si mancare).

Quod erat demonstrandum, magister !
Severus wrote:Am vazut acvariul pe viu si arata mult mai bine ca in poze.
Plantele sun curate (fara alge) iar pestii sunt bine hraniti si vioi.
Sa-ti traiasca si sa te bucuri de ei.
Sarbatori fericite !

PS Capacul este ireprosabil (taieturile si imbinarile sunt perfecte).
Multumesc tare mult de aprecieri nea' Severus Azi_noapte am reusit sa montez si cel de-al 4-lea proiector. Pun maine, sper eu,poze. Sarbatori Ferricitte !!
narcis wrote:Scalarii sunt vanatori de exceptie,parerea mea este ca n-o sa scape nimic.

OK, merci fr...
loredanalungoci wrote: Lumina 8ore/zi mai putin sambata si duminica.

Ia o priza cu timer (e cam 15 RON), si lasa-le lumina aprinsa cate 8 ore si in week-end. Eu chiar as lasa-o 10 ore/zi..

loredanalungoci wrote:Deoarece filtrul intern care trebuia sa si oxigeneze nu mai oxigena ci doar filtra am cumparat o pompa de aer. Se tine mereu in functiune pompa de aer? Am auzit ca s-ar adauga si albastru de metil si vitamina C in acvariu. Eu nu am pus niciodata. Multumesc.

Poti pune tot pe timer si pompa de aer, si las-o numai noaptea On. Nu si ziua, pt ca ai plante, si produc ele oxigenul, pe tp zilei.
N-ai dc sa pui albastru de metil aiurea. Se pune numai in situatii speciale si nefericite, in cazul in care ai pesti bolnavi in bazin. Dar nici atunci nu-I chiar indicat.

sebacka wrote:Crevetii maturi pot convietui cu pesti de talie mica,problema o sa ai cu puii,orice peste nu refuza o hrana vie.Daca ai acvariul bine plantat,atunci scapa din ei si numarul lor o sa creasca.

Acvariul este bine plantat, am si cateva scorburi si caverne din nuci de cocos unde sa se refugize.
Ce mai mari pesti din bazin sunt vre-o 10 scalari, si 2 hoplo. Crezi ca se descurca acei creveti ? Chiar, ce dimensiuni au, la maturitate ?
Sall,

Ne vedem tot in fata, la biserica? Cand sa vin sa-i iau ?

Chiar, merci fr. de Anubias.
marius67 wrote:Daca nu se arata nici un doritor local pina duminica seara iau in considerare ideea.

Ok, ms fr, eu astept, desi clar ca nu prea am sanse. Stii cum e, cand e moka....
Sall

Poti trimite pana in Buc, la mitei ?

Suport eu taxele postale, plus deranjul tau.

Ms. fr.
Sall

Ai si ceva creveti mai marisori, compatibili sa convietuiasca intr-un acvariu mixt, la comun cu diversi pesti ?

Imi plac tare mult si crevetii, dar as vrea doar un bazin in casa, consider ca-i suficient, deci traiaul 'la comun', pesti + creveti ar fi de dorit..
Sall
Ai spus ca ai gupy, ok, insa, femelele, chiar stau acolo sus in turn, la balcon ? Masculii bolborosesc de jos vre-o serenada..?

Unde sa mai ai lok de plante, cu atata 'mobila' in bazin..

PS - scoate macar scoicile si/sau cochiliile goale.

Forum Index » Profile for DanX » Messages posted by DanX
Go to: