| Message |
|
|
|
OK, merci frumos.
|
 |
|
|
estroe wrote:Cel "bun" l-a montat un cunoscut tot la centrul din Preciziei. Nu am cumparat nici unul dintre robinete separat ci am mers cu stingatoarele iar cei de acolo au facut toate operatiunile, noi plecand acasa cu robinetele montate si buteliile pline. Cat priveste inchisul, cred ca poti folosi pentru asta robinetul de pe reductor.
Sall. Cat te-a costat, robineti + manopera ?
Ms fr.
|
 |
|
|
Lasati lumina aprinsa (si la propriu, si la figurat) , si nu va mai bateti capul... Zau, tichie de margaritare vrem...
PS : dc nu calculati si trianghiulatia, cotul de rau sau coltul de lac din care provine planta, ca sa determinati exact unghiul luminii la amiaza, pt ca eu nu sunt lamurit, dc sa stingi lumina la pranz 3 ore, dc nu 30 min, dc nu 56 min ?? 
|
 |
|
|
|
Sall Adryan.
Acum am dat si eu de topic. Spuneai ca-ti curge, si ca l-ai verificat cu nivela (bolobocul), si ca e drept?
Scz, dar eu al vad stramb...
Se vede diferenta dintre nivelul apei si Capac (e mai mare distanta in dreapta, deci comoda ta e lasata in jos in partea dreapta) :
|
 |
|
|
|
Cam vechi topicul, dar cred ca sunt botia (striata) .
|
 |
|
|
IwaGumiGUY wrote:Foarte frumos ti-a iesit , bravo! Ma intereseaza si pe mine un astfel de capac, te rog mult sa imi dai mai multe detalii despre materialul din care l-ai facut, de unde l-ai cumparat?
Un sfat : apa trebuie sa fie pana sus incat sa nu se vada spatiu gol intre luciu apei si capac. Va creea o imagine mult mai naturala, sper sa ai loc sa mai adaugi !
 ms frumos de sfat, insa oricum, am in plan, atunci cand o sa lipesc autocolantul de fundal, sa pun o banda de autocolant negru de 3-5 cm grosime, in partea de sus a geamului, astfel n-o sa se mai vada acel spatiu gol.
Iar pt Capac, ai PM.
adytzu wrote:Wow! Frumusel foc. Ce inaltime ai la acvariu? Nu e prea mare? Stiind dimensiunile buturugilor, care la mine incapeau la limita de sus aproape, ma uit la tine si par minuscule.
Ai reusit sa scoti taninul din ele?
Deja ma puneti pe ganduri sa-mi schimb pravalia si eu in ceva mai mare.
Comoda aia are si intariri metalice? Pentru ca ffix ceva de genul ala am si eu si am crezut ca nu tine la ceva mai mare de 60l.
Sall Addrian.
-Inaltimea acvariului este de 60 cm, m-am gandit ca dc tot sunt camerele mici, si nu ma pot extinde pe Lungime sau latime, macar pe inaltime sa ma rasfat putin.. Astfel am lok de cat substrat vreau sa pun, cat de gros ar fi, iar plantele si pestii au lok sa zburde in sus cat vor.. (si sper c-o vor face).
Oricum, inca o data, merci frumos de buturugi, sunt suuper. Incerc maine sa o 'implantez' si pe a-3a, care este deja tratata si curatata, si-si asteapta lokul..
-Desigur c-am reusit sa scot taninul, dupe ce le-am fiert 2 zile, mai intai in apa cu muulta sare, apoi in apa simpla. Mai complicat a fost ca n-am avut nici un vas asa de mare, si a trebuit sa le intorc periodic in oala, ca friptura pe gratar  )
-Un bazin mai mare e oricand binevenit si la tine. Are cel putin 2 avantaje: e muult mai frumos si te lasa sa-l amenajezi mai complex, plus ca se intretine mult mai usor, fiind mai mare (creezi un biotop echilibrat care sa va autosustine).
-Comoda e facuta special si pe comanda, dintr-un pal de calitate si dublu, iar pe spate are foaie simpla de pal, si nu pfl (sau ce se mai pune de umplutura) insa, inca nu are intarituri(coltare) metalice pe interior. Le-am luat, o sa le pun, dar sa vedem cand, ca la cata treaba am... Oricum, dupa cate se vede, rezista cu succes.
Multumesc mult de aprecieri, mai revin cu poze dupa ce implantez si cea de-a 3-a buturuga, care este absolut deosebita, desi nu foarte mare.
Cu ocazia asta trebuie sa mut aproape toate plantele, sa refac tot peisajul..
Bafta maxima si voua, colegi.
|
 |
|
|
In sfarsit, dupa doua saptamani de munca si bibileala, am reusit sa montez si capacul.
Nu-mi inchipuiam ca pot face acvariul in 3 zile, dar capacul in 2 saptamani..
Sincer, acum pot spune ca e mult mai complex capacul (lipire-asamblare, instalatie electrica pt sursa de lumina, si pt coolere), decat acvariul in sine (bazinul/stica).
Ca idee, uitati ce-a putut sa iasa, cu mentiunea ca inca n-am montat nika pe geamul din spate, ca si fundal, iar decorul (respectiv plantele) este pozitionat provizoriu, momentan :
P.S. - Voi reveni cu alte poze saptamana viitoare, cand voi definitiva decorul.
|
 |
|
|
Sall All.
Cum spunea si titlul anuntului,
Vand ~ CONFECTIONEZ - Capace Acvariu, orice dimensiune, orice material ales de dv, sau recomandat de mine.
Personal, recomand komatex-ul, dar, dc aveti alta optiune, de rezolva.
Ca idee de pret, o dimensiune de 150x50, din komatex, va costa aprox 250 ron, fara sursa de lumina, pe care o discutam separat.
Va pot recomanda surse de lumina alternative, NEON sau LED, precum si surse de RACIRE adecvate.
Totul este negociabil, desigur, functie de ce va propuneti / permiteti.
Bafta, si va astept la Negocieri 
|
 |
|
|
Severus wrote:Daca tot a venit vorba de vedete, o sa postez o poza cu o vedeta adevarata care a fost alaturi de mine inca de la inceput. Mica, harnica si cuminte, munceste toata ziua si curata geamurile (fara prea mare efect ).
Este si curajoasa: nu-i este frica de nimic ... in afara de magnetul de curatat geamurile pe care-l vede ca pe un concurent periculos: e mai mare ca ea si rade tot ce este pe geamuri, lasand-o pe ea fara mancare.
Are o boala pe el cum nu va puteti inchipui ! Cand il vede se infoaie si danseaza in jurul lui ca sa-l intimideze.
[Thumb - _DSC07746_1024.JPG]
Suuper simpatica, dar cum se numeste? ce specie? As vrea s-o caut si eu.. Mi-ar fi la fix in bazin 1-2 perechi.
|
 |
|
|
*Koh-i-Noor ,
Rabdare am, dar : 50 ron radacina redmoor vs 0 lei radacina vita-de-vie, castiga via..
Avem destula vie la camp, 1 sau 10 buturugi nici n-or sa se cunoasca 'pe plantatie' . Iar dc e prea mare, nu-I nika, mai decupez din el, al ajustez eu..
Bafta si tie 
|
 |
|
|
*samyfish, ms fr de aprecieri.
O sa pun majoritatea plantelor direct in substrat, doar plantele mai pretentioase o sa le pun in ghivece, cu substrat professional.
Am luat proiectoare cu LED http://www.iluminat-ieftin.ro/231/Proiector-cu-LED-ultraslim-10W . Sigur fac fata 3-4 bucati, nici nu trebuie mai mult.
Retineti ca eu am deja acvariul (cel vechi, de 100L) de vre-o 15 ani. Sa fi vazut ce plante am avut acolo, cu substrat de nisip si pietris, si fara cine-stie-ce fertilizatori. Plus neoane ieftine.
Era plin de plante acv, iar de Nimphaea nici nu mai trecea lumina, asa de mari erau frunzele. Deci, se poate..
Cu filtrarea, mai vedem, functie de ce paramatrii obtin in apa cu actualul filtru. Eu prefer sa ma adaptez functie de mediu, nu sa fac lucrurile direct, din auzite.
Dar, desigur, accept si sunt recunoscator pt orice sfat si sugestie.
PS. Stie cineva unde gasesc o analiza completa a apei din bazinul de mijloc al Amazonului ? Sunt curios, in afara de PH, GH, KH, ce cantitate procentuala de chimicale si minerale contine.
|
 |
|
|
La ceas tarziu, de seara, tocmai mi-a venit o idee, pt decor.
O sa merg pe la batranii mei, pe la tara, si o sa aleg/culeg direct un butuc de vita-de-vie.
Pur-si-simplu decid care merita a fi sacrificat, leg o sufa de el si de carligul de la masina, si-l smulg cu totul.
Apoi al fierb in saramura cateva ore, iar la final, in apa curata.
Sper sa iasa ceva natural, frumos si salbatic
|
 |
|
|
Merci tare mult Severus, vecine
Sa-mi spui cand esti acasa, dc mai vrei sa ma cadorisesti cu plantele acelea..
inca o data, ms. fr.
|
 |
|
|
Frumusel, sa-ti traiasca 1000 de ani !!
Vad ca i-ai pus lampa suspendata, elegant si frumos. Poate ar fi ok sa-i pui si o banda de autocolant (cam de 3-5 cm.) sa ascunda partea golasa de sus a acvariului, si mai ales traversa de geam pt intarirea marginii de sus.
Iar termoplonjonul, o data setata si verificata temperatura, ar fi mai eficient sa-l pui culcat, undeva jos, la baza acvariului ;)
In rest, multa bafta !
|
 |
|
|
|
Argila, ce sa contina.. Fe, minerale.. cam asta, sper. Pt plantele mai pretentioase, o sa pun ceva fertilizant, dar in ghivece, n-are rost sa-l irosesc prin tot acvariul, mai ales ca-i destul de mare.
Oricum, apreciez, si merci frumos tuturor pt urarile de bine si pt sfaturi.
|
 |
|
|
*stefanp
1. Inca nu este cine-stie-ce plantat... Va fi, insa. Deci, momentan, are nevoie de ceva aeratie in plus, mai ales ca-i bazin crud, infiintat de vre-o saptamana. Plus ca, pompa de aer merge decat cate o ora din 3, ziua. Numai noaptea este permanent On (I-am pus priza cu programator).
2. Am precizat ca vreau sa pastrez filtrul cascada, pt ca sunt f multumit de el, dar sa-l completez cu inca unul (probabil submersibil).
3. Adevarat, ar fi mers mai lat, dar e un compromis pe care-l fac, pt ca si asa imi ocupa destul de mult din camera. Stau 'la blok' camere mici...
4. Argila este o solutie naturala, si maxim de ieftina (adica moka). Imi plac solutiile naturale, in biotopul de provenienta nu sta nimeni sa le puna nu stiu ce fertilizanti, CO2, etc...
5. Incerc, experimental, cu LED-uri, vedem ce iese. Ma uit f mult si la consum, plus ca fiind proiectoare cu LED, lumina ajunge mai usor pana jos..
*viulian , da, am dat in folosinta noul acvariu. Asa arata, momentan, plantat anemic, fara Capac, fara fundal, deocamdata :
|
 |
|
|
Avansatul wrote:Super tare si bine ai revenit
Ape limpezi 
Ms tare mult.
Astept sfaturi, pareri, opinii..
|
 |
|
|
Ms frumos, bogdann_c .
Sow, planuri... In afara de pesti, plante si alte vietati, in prima urgenta mai am de confectionat saptamana asta capacul.
As vrea sa-l fac eu, din Komatex ( http://www.geplast.ro/placi-pvc/placi-pvc-expandat-komatex ), iar ca sursa de lumina clar aleg produse cu LED.
Exemplu : http://www.iluminat-ieftin.ro/1/Proiector-cu-LED-10W
http://www.iluminat-ieftin.ro/231/Proiector-cu-LED-ultraslim-10W
http://www.iluminat-ieftin.ro/105/Proiector-LED-RGB-cu-telecomanda-10W
As pune proiectoare RGB, dar inca astept raspuns de la firma, sa-mi spuna daca pot regla spectrul luminii astfel incat sa pot combina culorile intre ele, nu doar sa reglez intensitatea fiecarei culori, separat.
Sa pot cumula, de exemplu, lumina galben-rosie cu cea bleo-albastra, cam pe la un spectru de 450 si 650 nm .
Ca si intensitate, as cumula cam 1 lumen/litru. Sper sa fie suficinet, mai ales ca proiectoarele vor directiona eficient lumina in jos, spre plante.
Cine are experienta in astfel de probleme, rog sa ma lumineze
Am sa pun si cateva coolere de calculator, sa creez un flux de aer in interiorul capacului, respectiv la suprafata apei.
Ca si substrat am ales o varianta naturala si ieftina, cumparand nisip si pietris de rau de la un depozit de materiale de constructii, pe care le-am spalat f f bine.
Sapt asta o sa fac rost de ceva argila rosie, sa le pun cate-o biluta la radacina plantelor mai pretentioase.
Am facut si, special pt anumite plante, ghivece din nuci de cocos, in care am sa pun ceva substrat mai ales, probabil Nutrisol sau Potgrond, pt plantele mai speciale.
Ca si varianta de filtrare, pastrez vechiul meu filtru hang-on ~cascada ( http://pet365.ro/products/Filtru-hang%252don-Hagen-AquaClear.html ),
sistem pe care-l probez de vre-o 10 ani, si de care sunt f multumit, insa voi vedea cu ce o sa-l suplimentez...
|
 |
|
|
|
Si acum noul bazin, 130x40x60 cu geam de 10, crud inca :
|
 |
|
|
|
Sall All
*La recomandarea lui *stefanp :
Cum spuneam, bine v-am (re)gasit.
Aveam un acvariu de 100L de prin '97,
si care acum o luna a inceput sa curga pe la imbinare, din fericire pe la jumatate, nu in partea de jos,
si tot din fericire, a avut bun-simt si a inceput sa curga in prezenta mea.. Deci am evitat sa-l inund pe vecinul de la 7, de sub mine,
pe care am avut bunu-l simt si norokul karmic sa nu-l inund niciodata, in cei 30 de ani de convietuire.
Deci a trebuit sa iau masuri si sa activez un proiect mai vechi, pe care-l tot amanam din motive financiare.
Asa ca, am facut un alt bazin, de 300L (130x40x60).
Imi plac f mult plantele, asa ca as vrea sa-l populez nu numai cu pesti (si creveti, crabi, melci) cat si cu f multe plante.
M-as dori un mix intre biotopul bazinului de mijloc al Amazonului (PH 6.5~7) ca si baza, si ceva de prin Asia, poate si putine plante din Africa ~ Madagascar (crinum, etc.)
Facu-sem deja servanta, la dimensiunile visate, acum cativa ani, dar mai lipsea noul bazin.
Deci, vechiul bazin :
|
 |
|
|
|
|