[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Proiector led 10W, 20W  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
Cosmin_TM
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut, am si eu nevoie un pic de ajutor (nu ma prea pricep la iluminat).
Am vazut intr-un magazin proiectoare cu led de 10 si respectiv 20W, si sunt curios daca ar fi bune la iluminarea acvariilor(specificatiile in poze).
Acvariile mele sunt: 100x40x40, 50x30x30, momentan goale.
Intrebare: lumina oferita de proiectoare este buna pentru plante si ce putere as avea nevoie la acvariile mele.
Multumesc anticipat!
[Thumb - IMAG0502.jpg]

[Thumb - IMAG0506.jpg]

[Thumb - IMAG0508.jpg]

[Thumb - IMAG0504.jpg]

[Thumb - IMAG0505.jpg]

[Yahoo!]
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Nu sunt bune pentru acvarii plantate.
Argumnete la repezeala:
- Nu sti temperatura de culoare (plantele nu au nevoie numai de lumina pur si simplu ci de un anumit tip de lumina)
- fluxul luminos nu este mare - spre exemplu tuburile de neon Giesmann T5 54W au 3400/3500 lm. Randamentul este mic, apropiat de neoane: 55 lm/W. Acum se produc pentru lumina alba led-uri care au mai mult de 100 lm/W
- este o sursa de lumina punctiforma - vei avea zone foarte luminate si zone mai intunecoase

Am mai vazut pe forum pe cineva care a facut o lampa cu mai multe reflectoare si ne poate spune mai multe lucruri.

Lampile cu LED-uri sunt inca mai scumpe decat cele cu neon. Economia apare la consumul de curent, dar la fel ca si la alegerea intre masina pe motorina fata de benzina, trebuie facut un calcul in cat timp se amortizeaza diferenta de pret si de cand incep sa castig.

This message was edited 1 time. Last update was at 15/02/2014 00:12:59

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
Cosmin_TM
Junior member
[Avatar]

IP:

legat de partea cu plantatul, o sa am doar o zona plantata pe care vreau sa fie lumina ...., dar restul de explicatii au fost de ajuns, o lamureala rapida pot sa spun
O sa vad ce costuri implica o instalatie cu t5(spatiul ocupat avantajos), optiune disponibila momentan este 8x18W instalatie, ar fi de ajuns pentru acvariul de 100 cm ? Mentionez ca nu vreau plante in tot acvariul, restul sa o sa fie nisip si buturugi... .
[Yahoo!]
DanX
Member
[Avatar]

IP:

Sall

Eu am de cateva luni un Capac prevazut cu Proiectoare LED de 10 w.
La un acvariu de 300L, am pus 4 proiectoare ultraSlim de 10w.
Ideea e ca, dc nu vrei ceva plante pretentioase si f sensibile, oricum fac fata, chiar si cu LED-urile prevazute din fabrica (am pus 2 Alb Cald si 2 Alb Rece ). Intra pe contul meu, sa-mi vezi acvariul si plantele.
Iar dc vrei plante deosebit de pretentioase, poti schimba LED-urile din interiorul proiectoarelor (ceea ce fac eu acum, la actualul proiect) si o sa fii multumit.
Oricum, neoanele sunt deja depasite, ca si tehnologie, decat ca unii inca nu-si dau seama.. Inertie sociala
Nu mai spun ca un neon consuma triplu, plus ca va trebui sa-l schimbi cel putin anual.. ( chiar, stiai, ti-a spus vre-un sfatuitor binevoitor ca tubul de neon trebuie schimbat cam la 8-12 luni..? ).

Deci, decide, alege, success si bafta !

This message was edited 1 time. Last update was at 15/02/2014 19:39:57

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20/26601.page
Cosmin_TM
Junior member
[Avatar]

IP:

Nu o sa bag plante pretentioase in acvariu, un echinodorus sau doi ..., o sa incerc cu doua de 10 w la unul de 80x35x40, sa vad cum se comporta, o sa imi cresc puii în el... .
App de schimbatul neoanelor, stiam, dupa un timp nu mai respecta specificatiile .
Merci de raspuns, o sa intru pe cont... .
(am o lanterna de la joby cu un led si cu ea pot sa studiez fatada unei cladiri cu conditia sa fie deschisa culoarea )
[Yahoo!]
justblue
Junior member

IP:

Cosmin_TM wrote:Salut, am si eu nevoie un pic de ajutor (nu ma prea pricep la iluminat).
Am vazut intr-un magazin proiectoare cu led de 10 si respectiv 20W, si sunt curios daca ar fi bune la iluminarea acvariilor(specificatiile in poze).
Acvariile mele sunt: 100x40x40, 50x30x30, momentan goale.
Intrebare: lumina oferita de proiectoare este buna pentru plante si ce putere as avea nevoie la acvariile mele.
Multumesc anticipat!

Salut, uite un topic foarte interesant aici: [url]http://www.aquariumadvice.com/forums/f60/cheap-led-solution-186459.html
Sper sa-ti foloseasca. Ma gandeam si eu la asa cv dar am preferat sa-mi iau tuburi LED, am iesit mai ieftin si arata si mai bine!
Cosmin_TM
Junior member
[Avatar]

IP:

Ma bate gandul sa incerc cu un reflector pentru un acvariu mai mic(45l), sa-l plantez cu ceva mai pretentios ... .
Dar asta dupa ce dau drumul la cel mare la care raman momentan cu neoane (le am deja), dar pe viitor ma gandesc sa trec la leduri
[Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: