Message |
|
GFXMihnea wrote:Ma refer ale mele, din filtru  ) daca le fierb si le spal bine, la presiune mare, mai am sanse sa fie colonizate pe viitor ?
Ce supliciu, fierte, si la presiune mare. Nu stiu despre reteta asta, probabil ca e secreta ;)
Eu decat le-as spala in apa curata, de la robinet, si atat. Dc sa le fierbi?
|
 |
|
GFXMihnea wrote:Danx, ai pm.
Mai pot face ceva cu bilele alea ?
Normal, inca functioneaza perfect  )
|
 |
|
Simplu: da-mi PM cu nr tau de tel, sau adresa de mail.
|
 |
|
Multumesc Lucian. Probabil ca va trebui sa incerc pe pielea mea (acvariul meu) sa vedem cat de bune sunt. Cine stie...
um02122 wrote:Probabil ca arata groaznic. Cine vrea un plantat rosu cu albastru?
Le-as combina cu LEd-uri cool white, sa le mai 'inducesc' aspectul. probabil 3 / 2.
|
 |
|
Am inteles idea si am vazut si pozele de prezentare, ca este folosit in special, cu precadere, de preferat, mai mult la... cannabis sau alte plante terestre sau extraT.
Eu intrebam, ceream un sfat, o opinie, o parere, altui coleg acvarist, despre eficacitatea acestor tipuri de LED-uri in..... Acvaristica. Adica acvarii plantate, adica minunatii de genul asta..
Deci, daca cineva a folosit, a experimentat, a indraznit sa incerce IN ACVARISTICA acest tip de LED-uri, as ramane recunoscator pt feed-back.
|
 |
|
GFXMihnea wrote:Si singura metoda pt filtrare biologica e un filtru extern ? De ce este nervoie pt aceasta filtrare in principal ca se poata face ? Poate fac ceva diy
Daca vrei, iti pot dona eu un filtru extern DiY, pe care, la randul meu, l-am primit si eu de la un alt coleg acvarist de-aici de pe forum.
Filtrul e OK, numai ca-i subdimensionat pt acvariul meu de 300L. Pt cel de 100L pe care-l ai tu, ar fi f bun. Ti-l dau inclusiv cu bureti si bioBalls pt filtrare biologica.
|
 |
|
|
 |
|
Daca se liciteaza, ofer eu 695 ! Adjudecat ?
|
 |
|
Ce scalari ? Cat de 'mari' ? Ce fel, ce culoare ?
Daca nu-i deranj, poti pune o poza - doua ?
|
 |
|
Shubi wrote:Deocamdata tine-l la tine, te anunt eu saptamana viitoare daca am nevoie de el sau nu.
Si uite-asa, tiptil, a trecut si 'saptamana viitoare'...
|
 |
|
Pai hai sa gasim o cutie (termica) mai micuta..
|
 |
|
Fratilor, ne organizam si noi putin ? Ce se mai aude cu transportul?
La mine ramane comanda ferma cele 6 blistere x100g.
|
 |
|
Al meu are doar o sapt de cand e in folosinta, nu cred ca-i vb de mizerie, inca. Altceva trebuie sa fie...
Cu robinetii, da, intr-adevar buna idee. Sau as incerca o mufa rapida de la Gardena, dintr-aceea cu supapa antiretur.
|
 |
|
Furtunurile sunt OK in diametru, la ele apare problema colmatarii dupa un timp, ceea ce inca nu e cazul la mine. Momentan sunt curate.
|
 |
|
Eu nu-s multumit deloc de debitul lui... La ce pompa are, ma asteptam la mult mai mult.
Am asezat sertarele de 5 ori, cu cea mai mare atentie, si tot degeaba.
|
 |
|
Salut
daca mai sunt colegi care vor sa dea comanda, si se rezolva cu transportul, as dori si eu :
- 1buc. Unimix tropical
- 1buc. Artemia
- 1buc. Daphnien
- 1buc. Sextet tropical
- 1buc. Chiclidenmix
- 1buc. Tubifex
Multumesc anticipat
L.E. blistere de 100gr. desigur.
|
 |
|
OK, o sa incerc. Ms fr de sfat.
|
 |
|
Da, la bureti n-am modificat nimik. Inca.
|
 |
|
A venit, l-am instalat...
Dar nu sunt deloc multumit de debit. Ma asteptam la mai mult. Poate e din vina mea, ca am inlocuit bioballs-urile cu care a venit, cu 2L de matrix ? Am umplut ras acel sertar cu matrix. Poate pt ca e mai dens, si din cauza asta mi-a taiat atat de mult din debit.
In rest, e f silentios, nu se aude deloc, si mai ales, nu curge nici o picatura pe niciunde.
I-am mai schimbat si sistemul de rejectie/evacuare, cu cel facut de mine din PPR de 25. Pun poze alaturi:
|
 |
|
scorpionul wrote:eu mi-am instalat de curand un 1901 tot la un 300l. Are jetul foarte puternic, Pentru a domoli acest jet fara sa diminuez fluxul de apa, am comandat un T despartitor la spray bar. Voi imparti out-ul in doua: o parte va merge clasic si va vantura apa sus, iar cealalta parte cred ca o voi pune vertical in spatele acvariului acvariului, sau va "matura" substratul. O sa vad exact cum e mai bine.
Ms fr de raspuns. M-am tot gandit la asta.. deja am facut instalatia din tevi de PPR de 25 . Una sus, de 30 cm Lungime, paralela cu luciul apei si gaurita cu burghiu de 2mm ( 2mm x 3 mm distanta intre ele x 30 cm lungime totala), cealalta perpendicular in jos, pana aproape de pietrisul de pe fundul bazinului, avand in capat un cot la 90gr.
|
 |
|