[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: k4r4kt3r
Forum Index » Profile for k4r4kt3r » Messages posted by k4r4kt3r
Tocmai am ridicat coletul de la posta. Ambalaj perfect, produse asemenea. Totul de nota 10. Multumesc si bafta!
Bacopa vrei sa o dai pe toata? As vrea eu cam 5-6 fire asa.
Salut. Nu vreau sa te supar dar ai putea folosi cu incredere rubrica dedicata bolilor de pe forum. Si totodata pentru a putea primi ajutor de la cineva impartaseste cu noi datele acvariului tau, dimensiuni, numar de pesti, specii, valori ph gh no2 no3, plantat sau nu, temperatura apa. Bafta!

Totodata te mai poti uita aici. Poti identifica boala cu ajutorul pozelor de acolo si implicit solutia.

PS: Scuze de dublu post da nu gasesc functia de edit .
Eu am luat de aici suporturi pentru neoane mici de 8W. De asemenea am mai vazut diferite tipuri de corpuri de neon (Philips) la Hornbach Militari, chiari ieri. Avantajul cu aceste corpuri de neon este ca toata instalatia este deja in suport si doar trebuie introduse in priza, dezavantajul fiind reprezentat de etanseitatea acestora la condens. Eu am separat compartimentul lor de luciul apei cu o folie de plexi transparent. Bafta!
Tuburile T5 de 288 nu au mai mult de 8W. Eu folosesc 3 Philips Aquarelle 8W la un acvariu de 55 litri si plantele merg bine. Ca fertilizant folosesc Easycarbo care m-a ajutat si cu algele. Bafta!
Vandut. Se poate inchide.
Capacul s-a dat. Se poate inchide. Multumiri acvariu.ro!
Rectificare pret. 50 RON.
Dupa cum spune si titlul vand un capac de acvariu JUWEL monolux 60 dotat cu un tub de 15W. Capacul se potriveste oricarui acvariu cu dimeniunile de 60/30 cm. Pret 50 RON.
Porcu wrote:
k4r4kt3r wrote:Am vazut in cutia cu Dupla Root o punguta cu un praf gri. Cum se procedeaza cu respectiva substanta, se presara peste cele 2 treimi de ground si root si apoi se punde restul de ground?
Da . Sau amesteci prafu' gri cu Dupla Root si presari peste cele doua treimi de Dupla Ground . Acel praf gri contine bacterii care activeaza substratu'.

k4r4kt3r wrote:Cam ce orizont de timp are Dupla Root-ul ca si fertilizant?
Depinde de cit consuma plantele . E practic imposibil de spus. Nici producatoru' nu-si permite sa estimeze o durata de viata a substratului pentru ca depinde de acvariu.
Cind nu mai merge, dai cu Dupla Root K.

'nteles sefu. Deja ma gandesc de pe acum ca o sa ma cam chinui sa prind dracusorii de kuhli deoarece sunt foarte vioi si neastamparati.
Multumesc pentru raspuns Faraoane . Acum daca tot mi-ai raspuns sa te mai intreb cate ceva. Am vazut in cutia cu Dupla Root o punguta cu un praf gri. Cum se procedeaza cu respectiva substanta, se presara peste cele 2 treimi de ground si root si apoi se punde restul de ground? Cam ce orizont de timp are Dupla Root-ul ca si fertilizant?
Am un acvariu cu 3 kuhli loaches in care vreau sa refac setup-ul deoarece este napadit de alge. Substratul actual este din nisip dar pentru viitorul setup am luat dupla ground care nu este atat de fin ca nisipul (1-4 mm.). Inrebarea mea este daca acest substrat este adecvat pentru acei kuhli (pe pungile de substrat scrie ca e ok pentru pestii de fund si loaches) deoarece am citit despre ei si sunt niste pesti fara solzi. M-ar interesesa orice parere avizata mai ales a detinatorilor de kuhli. Va multumesc!
Se vinde un filtru Eheim Aquaball 2210 folosit de mine cam 3 saptamani pana s-a spart acvariul . Pret 90 RON. Eventualul cumparator ridica filtrul personal de la mine. Cristi. tel:0724785182
Filtrele s-au dat. Se poate inchide. Multumiri acvariu.ro![/url]
Nu sunt foarte avansat in ale acvaristicii dar:
1. Acvariul nu este ciclat si este si suprapopulat si trebuie monitorizat NO2 pentru ca altfel o sa ai probleme cu pestii.
2. Pietrele de substrat despre care spui sunt cam mari mai ales pentru un acvariu de 25 litri, iar pentru plante este recomandat un substrat special.
Cam atat din ce imi dau eu seama. Oricum bafta in continuare!
Ok. Te astept cu un telefon cand poti.
Da, le mai am.
minnardy wrote:Mucusul acela se formeaza pe aproape orice radacina pusa intr-un acvariu nou. Dupa ciclarea acvariului dispare. Se pare ca tu ai lasat-o doar in apa, nu in acvariu...nu e nimic, o mai cureti temeinic, o mai fierbi de cateva ori si va fi ok. Chiar si asa s-ar putea ca in acvariu sa mai faca mucus. Dispare, nu e periculos.

Confirm. Mopanul meu dupa vreo 5 zile in acvariu a facut acelasi lucru. L-am scos l-am curatat si acum e absolut ok.
Update: Masculul platy care era si cel mai mic a murit. Nu a mai mancat cateva zile si l-am gasit mort. Era foarte slab si statea ascuns dupa filtru in permanenta. Mai rau e ca si ceilalti pesti incepusera sa dea semne de boala asa ca am intervenit cu sera baktopur si si-au mai revenit cat de cat, dupa care le-am admnistrat vitamine de la sera(fishtamin) si rezultatul a fost spectaculos in sensul ca si-au revenit complet si mananca foarte bine. Mai mult decat atat, azi dimineata am avut surpriza sa observ ca femela platy a inceput sa nasca asa ca mi-am petrecut urmatoarele 2 ore salvand puii. Acum am o maternitate in acvariu cu vreo 16 sau 17 de platy nou nascuti.
ColbanR wrote:ai pm!

ti-am raspuns la pm.

Forum Index » Profile for k4r4kt3r » Messages posted by k4r4kt3r
Go to: