Message |
|
Multumesc, se poate inchide.
|
 |
|
Donez un individ Hemmigrammus in cautare urgenta de prieteni, care mi-a mai ramas deoarece vreau sa refac acvariul. Pestele se afla in Dr. Taberei(Favorit). 0724785182 Cristi.
|
 |
|
Salutare. As vrea si eu vreo 5 fire de aromatica si vreo 4 de blyxa.
|
 |
|
Am avut si eu un SAE care din cauza miscarilor bruste prin acvariu unde aveam cativa mopani, a avut ceva asemanator pe burta. Si eu cred ca este vorba mai degraba de o lovitura decat despre vreo boala. Eu zic sa opresti orice tratament medicamentos si sa observi atent comportamentul pestelui si evolutia acelei pete si abia apoi daca se agraveaza poti sa iei masuri.
|
 |
|
Am rezolvat. Se poate inchide.
|
 |
|
Multumiri de feedback. O sa trec maine sa vad ce mai au.
|
 |
|
Am fost la ei acum cateva zile si nu prea erau plante. Multumesc de sfat oricum.
|
 |
|
As dori sa mai adaug pe lista cererilor si Limnophila aromatica.
|
 |
|
As dori sa cumpar cateva fire de pogostemon helferi. Preferabil Bucuresti. Multumesc!
|
 |
|
Caut 4-5 fire de pogostemon helferi, sa cumpar bineinteles  . Oferte aici pe PM si la 0724785182 (Cristi)
|
 |
|
Pestii s-au dat. Se poate inchide.
|
 |
|
Rezervati deocamdata pt maine. Revin daca se dau.
|
 |
|
Dupa cum spune si titlul vand 3 bucati kuhli loach maturi, lungime 7-8 cm. Motivul vanzarii - reamenajare acvariu. Pret 15 RON toti sau 6 RON bucata. Pestii se ridica din Dr. Taberei zona Favorit.
|
 |
|
eugen.popp wrote:
Intrebari:
1. pun apa direct de la robinet, sau o las cumva sa se decanteze ? (nu am 10 galeti de 10 l, eventual in cada peste noapte...)
2. Cand pun plantele, in aceeasi zi si in ce ordine sau la cateva zile dupa ?(ma refer la ordinea operatiilor de mai sus: de genul pun intai substratul cu plante, pe urma pietris, sau la 2 zile dupa).
3. Plantele le voi recupera din actualul acvariu, au usoare urme de alge si pe unele frunze a crescut un fel de par ..., le spal inainte sau cum?
4. Filtrul asta este suficient si pe post de aerator, nu? deoarece practic sifoneaza apa inapoi in acvariu ?
Apa o poti pune direct de la robinet pentru ca oricum pana se cicleaza filtru o sa iasa si mama clorului din ea. Plantele ar fi cel mai bine sa le poti pune de acum in sensul ca poti umbla mai usor in acvariu fara sa-l umpli complet, dar nu e nici o tragedie daca le pui dupa. Ordinea este: substrat apoi pietris care se aseaza intr-o usoara panta (in fata sa ai 3-5 cm si sa urce usor spre spatele acvariului la aprox 7 cm. grosime), umpli cu apa cam 30 la suta, pui plantele, asezi o farfurie in acvariu intr-un loc liber si torni apa pe ea pentru a nu deranja pietrisul. In legatura cu plantele din actualul acvariu, cel mai bine scapi de frunzele cu alge pentru ca altfel risti sa le umpli pe toate. O simpla spalare cu apa nu este suficienta pentru a scapa in totalitate de alge. Exista pe forum o formula daca imi aduc bine aminte cu o parte inalbitor de rufe (clor) si 19 parti de apa. solutie in care se scufunda plantele pentru putin timp apoi se clatesc bine cu apa. Ideea e ca in functie de sensibilitatea plantelor difera si perioada pe care trebuie sa o petreaca in acea solutie, plantele cu frunze mici si subtiri se tin mai putin decat cele cu frunze mari si mai groase. Cel mai bine cauti pe forum ce au mai zis si altii care au incercat asta. Daca asezi returul filtrului astfel incat sa-ti agite un pic suprafata apei este suficient pentru oxigenarea acestei si nu mai ai nevoie de pompa de aer.
|
 |
|
In legatura cu tuburile oferta este foarte variata si presupune un pic de documentare inainte de achizitionare. Tuburile se aleg iarasi in functie de ce iti doresti, un acvariu axat mai mult pe plante sau pe pesti. Fundalurile de hartie se pot lipi pe spatele acvariului cu un adeziv transparent )eu am folosit unul de la JBL) iar cele structurate se lipesc in interiorul acvariului cu silicon dar ocupa loc si costa simtitor mai mult decat simpla hartie. Daca o sa ai multe plante nu o sa se mai vada foarte mult fundalul. Mai poti lipi un autocolant de culoare neagra drept fundal si astfel vei creste contrastul cu plantele iar pestii vor iesi in evidenta.
|
 |
|
eugen.popp wrote:Mai am o intrebare: capacele care se vand separat contin si instalatie electrica (socluri pentru neoane)? (chiar nu stiu, si sa nu imi fac sperante desarte)
Mentionez ca o sa vreau pesti din speciile mici: neoni, gupi, platy, molly. O sa studiez compatibilitatile la momentul potrivit.
Majoritatea capacelor de firma vandute separat au cam tot ce le trebuie mai putin neoanele, cred. In legatura cu pestii, nu prea merge neonii cu viviparii(molly, gupi, platy). Neonii prefera un ph mai acid pe cand viviparii un ph mai aproape de 7. Ori te axezi pe caracide mici ori vivpari(de care o sa te cam umpli  )
|
 |
|
Vandut. Se poate inchide.
|
 |
|
eugen.popp wrote:si eu ma gandeam ca o sa fie probleme cu iluminatul, si pentru ca nu are temporizator, iar eu am un program care ar duce la varierea intervalului de iluminat intre 8 - 18 ore probabil ...
Asta o rezolvi usor cu ajutorul unei prize programabile. Un maxim de 12 ore/zi de lumina pentru plante este arhisuficient.
|
 |
|
eugen.popp wrote:si eu ma gandeam ca o sa fie probleme cu iluminatul, si pentru ca nu are temporizator, iar eu am un program care ar duce la varierea intervalului de iluminat intre 8 - 18 ore probabil ...
In plus am deja destule din echipamentele incluse in kit (minciog, incalzitor, termometru, solutii).
Ma gandesc sa formulez intrebarea altfel, eu neavand atata experienta: ce dezavantaje as intalni daca as cumpara bazin + capac + filtru extern.
Repet vreau sa fac un acvariu cat mai natural, fara prostii.
Dezavantaje nu prea ar exista. Avantajele filtrului extern sunt evidente, in primul rand al spatiului ocupat, in al doilea rand de ordin estetic (filtrul intern ocupa loc si trebuie ascuns cu plante sau alte elemente de decor pentru a creea un acvariu cat mai natural) si nu in ultimul rand cel al eficientei acestuia(volumul si calitatea materialului filtrant este net superioara la filtrele externe). In ce priveste achizitionarea unui capac separat o sa te lovesti de acelasi aspect al iluminatului, mentionat mai sus. Capacele de fabrica sufera toate de aceeasi boala, iluminarea slaba pentru un bazin plantat.
|
 |
|
eugen.popp wrote:mai am o intrebare, m-am uitat mult la filtrul ala extern Tetratec EX700 si nu imi e clar daca trebuie sa stea clar sub acvariu, sau poate sa stea si pe aceeasi masa cu el (am probleme cu spatiul si cu pozitionarea) ?
Filtrul il poti pune si sub acvariu si langa el. Poma poate ridica apa pana la o inaltime de max 1.5 m. Deci nu il poti pozitiona sub acvariu la o distanta de mai mult de 1.5 m de luciul apei.
|
 |
|