[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
un lemn ciudat  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
oxyox
Junior member
[Avatar]

IP:

Desi am destula experienta in acvaricultura si stiu ce trebuie facut cu un lemn uite ca o radacina de castan m a blocat. Mai exact... Acum niste zile am gasit o radacina de castan. Am fiert o, am tinut o in apa 1 saptamana, am fiert o iar si am pus o in acvariu. A doua zi radacina avea un mucus pe ea iar apa nu era colorata ci usor tulbure. Am scos o iar din acvariu si am pus o in apa sa mai stea. Ma intreb ce poate fi acel mucus si daca am sanse sa tin radacina aia sau nu. Are cineva vreo sugestie?
[Email]
bilti
Senior member
[Avatar]

IP:

cam toate lemnele fac mucusul ala. mai putin cele cumparate din magazin.
baga niste melci acolo si o sa-l faca luna!

Acvariul meu
[Yahoo!]
oxyox
Junior member
[Avatar]

IP:

cam toate lemnele fac mucusul ala. mai putin cele cumparate din magazin.
baga niste melci acolo si o sa-l faca luna!

am vazut ca si pestii manacau din chestia aia... Oare nu le face rau? Eu n am patit asta pana acum cu lemnele
[Email]
snakefishmike
Membru banat
[Avatar]
IP:

Toata treaba asta , mie-mi spune ca n-ai curatat radacina cum trebuie . Inainte de introducerea unui lemn in acvariu , in afara de fierbere si tinere in apa , acesta trebuie foarte bine curatat de coaja si tesuturile moi sau putrezite . Trebuie frecata bine cu o perie de sirma .
Numai bine .
[Email] [WWW]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Mucusul acela se formeaza pe aproape orice radacina pusa intr-un acvariu nou. Dupa ciclarea acvariului dispare. Se pare ca tu ai lasat-o doar in apa, nu in acvariu...nu e nimic, o mai cureti temeinic, o mai fierbi de cateva ori si va fi ok. Chiar si asa s-ar putea ca in acvariu sa mai faca mucus. Dispare, nu e periculos.
[Email]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Io zic sa cureti mucusu' cit de des ai chef, in timp o sa dispara, am avut onoarea sa-l vad pe mai multe buturugi, chiar si in acvarii "batrine" , apare daca buturuga e proaspata, n-are legatura cu ciclarea acvariului . Probabil e vorba de niste bacterii care se dezvolta extraordinar de repede pe lemn proaspat. Melcii pot fi de ajutor .

Poze: smilie ... Poze cu plante
k4r4kt3r
Junior member
[Avatar]

IP:

minnardy wrote:Mucusul acela se formeaza pe aproape orice radacina pusa intr-un acvariu nou. Dupa ciclarea acvariului dispare. Se pare ca tu ai lasat-o doar in apa, nu in acvariu...nu e nimic, o mai cureti temeinic, o mai fierbi de cateva ori si va fi ok. Chiar si asa s-ar putea ca in acvariu sa mai faca mucus. Dispare, nu e periculos.

Confirm. Mopanul meu dupa vreo 5 zile in acvariu a facut acelasi lucru. L-am scos l-am curatat si acum e absolut ok.

k4r4kt3r
[WWW] [Yahoo!]
oxyox
Junior member
[Avatar]

IP:

Am curatat radacina de coaja de la bun inceput si dupa tratamentul care trebuie facut in mod normal (fierbere in apa cu sare si tinuta in apa aprox. 2 saptamani) am pus o in acvariu. Acolo a facut acel mucus. Ingrijorarea mea e daca imi tulbura apa, cum s a intamplat se limpezeste singura sau trebuie sa schimb o anumita cantitate? Acvariul are cam 3 luni decand este pus "in functiune". In continuare o mai tin vreo saptamana in apa dupa care o sa o fierb din nou. Poate nu va mai face nimic. Nu imi e decat de apa sa nu se strice. Mi ar parea rau caci e foarte curata si limpede. Multumesc celor care m au sfatuit.
[Email]
Baldur
Junior member
[Avatar]

IP:

Va salut
Nu va suparati ca intreb si eu aici dar ziceam ca tot vorbiti despre lemne.
Si eu incerc sa gasesc niste lemne pentru acvariul meu si am doua intrebari in cap. Daca puteti va rog sa ma ajutati sa le lamuresc:
1. cit de suptire poate fi lemnul pe care sa il bag in acvariu? Ca am gasit niste crengi ca radacinile magrove dar sint cam niuiele si ma gindeam sa nu fie ceva rau ca sint suptiri.
2 de ce trebuie sa curat lemnul de coaja? Ca mi se pare ca e mai frumos asa cu coaja pe el. Adica ca arata mai ca in natura.
Mul;tumesc.
[Email]
AMON_RA
Member
[Avatar]

IP:

Baldur wrote:1. cit de suptire poate fi lemnul pe care sa il bag in acvariu? Ca am gasit niste crengi ca radacinile magrove dar sint cam niuiele si ma gindeam sa nu fie ceva rau ca sint suptiri.
2 de ce trebuie sa curat lemnul de coaja? Ca mi se pare ca e mai frumos asa cu coaja pe el. Adica ca arata mai ca in natura.
Mul;tumesc.

1. Poate sa fie cat de subtire vrei tu . Nu e nimic rau daca il bagi in acvariu ca doar tot lemn e ca si cel gros , nu? Mai nasol e ca eu nu cred ca dau bine la aspect niste crengi subtiri .
2. Se curata de coaja deoarece in timp coaja aia putrezeste si toata materia aia se raspandeste in apa bazinului si o murdareste .

“The great masses of the people will more easily fall victims to a big lie than to a small one.”

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: