[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Neoane sub 40 cm L  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Am un mic acvariu kit Aquael de 30 litri (sau 26?) pe care vreau sa-l amenajez exclusiv ptr creveti. Dar in acelasi timp mi-ar place sa iasa un mini-aquascaping cat de cat frumusel. Am instalatie de CO2 cu pH controller, am substrat JBL (stiu ca nu e cel mai bun, dar asta este in lipsa de altceva), am fertilizant SEACHEM dar mai am o...lampa de tot rahatu' adica aceea de 15 w cu care este dotat acvariul, original. Pe aceasta as vrea sa o schimb. Am citit postul cu lungimea tuburilor si puterea lor. Este clar ca am nevoie de 1-2-3 tuburi de 9 W care masoara 288 mm si care sunt singurele ce incap in capac, acesta avand fix 40 cm lungime. Am tot cautat dupa ceva tuburi 5, dar cel mai mic masoara 43 cm...nu incape. Ce neoane imi indicati sa folosesc, dedicate plantelor, avand in vedere ca as vrea sa folosesc Glosostigma, E. vesuvius (sau Blixa), Cristmass moss si, eventual Lileopsis, deci plante ceva mai pretentioase la lumina.
Multumesc
[Email]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

:-) Nici vorba de suparare acolo, cu linkul. Astept sa-mi dai un LINK :-P cu lampa aia. Mersi fain
[Email]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

minnardy wrote:am substrat JBL (stiu ca nu e cel mai bun, dar asta este in lipsa de altceva)
Ai fi uimit sa stii cit de buna e schema de fertilizare JBL . Merg foarte bine plante ca Eriocaulon setaceum, Utricularia graminifolia, Ammania senegalensis, Hemianthus callitrichoides, Glossostigma ....... numa' duritati :p .

Poti incerca un tub fluorescent T8 Philips Aqua Sky de 14 W si 36 cm, are 6.500 K, ar trebui sa incapa in cei 40 cm . Eu il folosesc si e in regula.
Excelent ar fi daca ai gasi Osram Fluora de 14 W si 36 cm .

Poze: smilie ... Poze cu plante
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Porcu wrote:
minnardy wrote:am substrat JBL (stiu ca nu e cel mai bun, dar asta este in lipsa de altceva)
Ai fi uimit sa stii cit de buna e schema de fertilizare JBL . Merg foarte bine plante ca Eriocaulon setaceum, Utricularia graminifolia, Ammania senegalensis, Hemianthus callitrichoides, Glossostigma ....... numa' duritati :p .

Poti incerca un tub fluorescent T8 Philips Aqua Sky de 14 W si 36 cm, are 6.500 K, ar trebui sa incapa in cei 40 cm . Eu il folosesc si e in regula.
Excelent ar fi daca ai gasi Osram Fluora de 14 W si 36 cm .

Asta asteptam!!!
Multumesc frumos!!!
[Email]
k4r4kt3r
Junior member
[Avatar]

IP:

Tuburile T5 de 288 nu au mai mult de 8W. Eu folosesc 3 Philips Aquarelle 8W la un acvariu de 55 litri si plantele merg bine. Ca fertilizant folosesc Easycarbo care m-a ajutat si cu algele. Bafta!

k4r4kt3r
[WWW] [Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: