Buna observatie,dar ma spal foarte des pe maini,sunt cam "Freak" in privinta asta .Am sa incetez cu hranirea din mana,la o adica are acus doar o saptamana de cand e aici,are timp sa se acomodeze.Eu vreau sa ii cumpar niste tubifex din piata [la astfel de larve te referi tu?daca nu de care ii dai?] pentru ca vreau sa ii fac asa un meniu mai diversificat,intr-o zi ceva in alta altceva .
In privinta pastilelor,daca asa spune producatorul asa pui si in timp iti monitorizezi evolutia si cum se comporta plantele si mai tai sau mai adaugi la doza.Acum dpdv a neonilor,fiind pesti de card as sugera un grup de minim 9-10.Nu am facut calculele cu ce ai tu acolo dar ai topic cu dimensiunile si volumul de apa pentru fiecare peste in parte.Ii administrezi tu dupa placul tau.In rest pana acum arata bine,suna bine.
Stima si ape limpezi!
Nu am gasit un hang-on si chiar daca era nu as fi avut bani de el.Oricum urmatoarea achizitie asta ar fi.Nu stii cumva la ArcaPet are Bile de substrat?
Si inca o intrebare : stiu ca este usor de domesticit [sa iti manance din mana etc.].Daca a reusit cineva sa imi spuna si mie ce si cum trebuie facut?Momentan se sperie cand bag degetul in acvariu si ii dau mancare,sa continui asa pana se va obisnui?
viulian wrote:Nu prea inteleg ce vrei sa faci cu filtrul acela dar scoate carbunele si indeasa acolo un burete in lc - singura chestie la care trebuie sa fii atent e nu cumva buretele sa fie moale sau sa fie usor de tras catre elicea filtrului (am patit-o sinu intelegeam ce se aude, pusesem un soi de perlon deasupra la buretele gros, dar filtrul fiind foarte mic nu avea site samd - asa ca se proptea putin si in elice.
Am mutat perlonul pe lateral si aia e.
Pai asta am facut,pompa nu este in halul asta de puternica + ca buretele este destul de strasnic pentru ca m-am gandit si eu la posibilitatea asta.Oricum multumesc de sfat .
stefanp wrote:Scoate carbunele si baga ceva material biologic.
De asemenea cred totusi ca e prea mic debitul acum..da-i o idee mai tare totusi sa circule apa prin acvariu. Parerea mea.
Din cate stiu materialul biologic este buretele nu?Si am sa mai tai din acel burete de la iesire,pana la urma nu are nici o problema daca e putin mai tare.
//Later Edit :
Cam asa arata compartimentul cu carbune :
Apoi am inlocuit cu burete :
Am taiat putin din buretele din gura filtrului si acum debitul este mai mare.Am postat poze sa vad daca am gresit cu ceva .
Si acum Jimbo
Acum e preocupat numai de melci,cum misca cum se umfla pe langa ei.Este bine putina activitate?Sau il poate stresa?
Pana acum suna bine,asteptam mai multe poze.Ca un sfat pentru poze si mai mult o parere personala iti recomand http://imgur.com/ deoarece iti poti face cont si sa iti administrezi albumele si pozele + ca orice uploadezi nu se sterge niciodata.
Bafta!
E bun ca s-a acomodat,acum nu a mai facut dupa un schimb de apa dar pe margini tot sunt bule mici si e un fel de mucus format la suprafata dar e "subtil".Acum astept niste pietre de la un coleg sa fac asa un model si sa am pe ce planta moss-ul promis de stefanp .
Buna!
Acvariul tau este decent,pana acum arata curat ceea ce e un lucru bun.Nu este de aquascaping,acolo posteaza doar baietii mari .Vrem si noi mai multe detalii despre bazin ca sa iti putem da sfaturi mai multe.
Am cumparat un filtru intern marca "Boyu" si are ca material filtrant ceva ciudat.Bine pe langa burete are o cutiuta cu niste pietricele negre.O fi carbune activ?In informatii scrie ceva dar cine intelege chineza?L-am luat pe acesta deoarece face valuri mai putine.
//LaterEdit : Am pus totul in functiune,cam putin nisip dar atat am avut.O sa mai cumpar sa am in ce sa plantez cateva plante.
Despre filtru : valurile era mult prea mari si am "infundat" teava de la iesire cu niste burete,acum face un curent "sublim" la suprafata.Acel mediu filtrant este carbune activ [l-am sunat pe omul de la pet shop si mi-a confirmat].
Ca plante momentan am un fir de Bacopa amplexicaulis si o "iarba" luata din piata.
Jimbo este vesel,l-am hranit mai inainte,ii dau momentan doar fulgi dar o sa iau cat de curand niste granule speciale pt betta si tubifex .
viulian wrote:Fain peste sa ai grija de el - si evita curentii puternici (chiar si un filtru mini face curenti puternici intr-un acvariu, ar fi bine daca ai putea incetini debitul adaugand un furtun ceva pe iesirea filtrului.
In rest, tot ce au zis colegii e adevarat - doar atentie ca daca treci de la steril la non steril o sa fie o perioada in care risti sa ai acumulari de toxine ... Adica ori schimbi apa super des , 50% zilnic sa zicem, cu declorinata si adusa la temp. acvariului inainte, ori incetinesti schimburile dar risti sa se adune concentratii. Masoara des cu teste 5+1 si cum vezi ceva aiurea, pac un schimb de apa.
Multumesc .
M-am gandit si eu la lucrul acesta.Eu am sa ii prelungesc cu un furtun de la iesirea filtrului si o sa il duc in spatele acvariului si inapoi pentru a combate valurile.O sa fac schimburi de apa in fiecare zi si mai adaug niste plante sa ajut la ciclare .
O intrebare : incalzitorul pe care il folosesc este cel din acvariul mare [50W],este cam mare nu?
stefanp wrote:Tinand cont ca nu ai filtru, probabil ca e solutia cea mai buna sa fie acvariul steril pentru moment. Caci poti lua toata mizeria de pe fund fara batai de cap.
Cu un pic de flame moss cred ca te pot ajuta eu, dar in week end caci ma omoara facultatea zilele astea. Da-mi un pm pe vineri, sa nu uit sa tai si stabilim cumva sa ne intalnim.
Perfect! A facut intr-o zona niste spuma,sta sub ea putin,ia aer si apoi pune bula de aer in spuma aia si se aduna acolo.Este un comportament normal?
naitsirc wrote:Cantitatea de lumina o alegi in functie de tipul si cantitatea de plante... Undeva intre 0,5 si 1 W/litru de apa.
Poti sa cauti ceva lampa care se prinde de peretele acvariului.
Revenind la plante, daca vrei sa ii oferi un mediu cat mai natural, betta creste in orezarii si mlastini cu apa de pana la 70-80 cm si cu o jungla de plante. Lumina... e ca la tropice.
O sa iau un pot de moss si ceva plante mai "stufoase".Dar are ceva daca il tin sa zic 1-2 zile asa steril?,pana fac rost de toate materialele?