Mai are loc si in spatele pietrelor,si mie mi s-au parut maricele dar altele mai mici nu am gasit astfel incat sa aibe loc sa treaca si pe sub ele.Oricum pozitia lor se v-a schimba cu timpul pe diagonala.Acvariul v-a suferi mai multe modificari dar cu timpul .
+1 faitonu : broscutele mananca pesti,nu conteaza specia,daca nu mananca pesti iti mananca plantele,deci nu ai iesit nicaieri.Si eu am patit-o cu astfel de comercianti,am intrebat de mancare pt betta si el imi oferea cea mai scumpa optiune in mancare de discusi.Eu totusi credeam ca Hornbach este un magazin mai serios decat Animax din iasi.
Salut Dorel!Bine ai venit!Deschide un topic la coltul incepatorului,poate fi si unul jurnal si sa ne tii informati despre acvariu.Este foarte frumos aranjat!
Astazi dimineata in timpul schimbului de apa,fiind fugarit de femeie,masculul de xipho a ajuns in dreptul furtumului si l-a supt instant.Tata a reusit sa il scoata dar saracul e lovit,pe spate are o "pata alba" si partea superioara a cozii este decolorata [original fiind toata coada neagra].Acum intr-un fel tremura cred ca de durere si nu stiu ce sa fac.Vreau sa imi spuneti daca este ceva ce pot face pt a-l salva,daca se va vindeca singur si daca sa il separ.
Multumesc.
stefanp wrote:Baga un filmulet...eu zau sa-ti zic, din filmuletul trecut nu cred ca ar fi curentul de apa prea puternic.
Din cate tin minte, acvariul nu a trecut printr-o ciclare obisnuita, nu? Niste teste de apa ai? Executa cateva inainte de schimbul de apa.
Cat de des ai schimbat apa pana acum?
Pai azi am schimbat-o a 2a oara in spatamana asta.Fiind acvariul mic,neciclat,am mai inlocuit zilnic si 3-4 cani de apa [in jur de 15-20% din apa].
viulian wrote:Am dat tarziu o privire aici.
Ai curent prea mare in acvariu, e clar.
Betta sta de obicei sus - prefera sub nivelul apei; daca e stressat, se ascunde; daca e obosit, sta pe plante samd (ma rog, sta pe plante si din cand in cand);
Dar daca sta doar pe plante / nisip si pare ca se chinuie ca sa ajunga pana sus la nivelul apei sa respire - atunci ai curent prea mare in acvariu. Incearca sa reduci curentul si mai mult caci altfel ti-l imbolnavesti.
Pai asta e chestia,ca ajunge usor,curentul nu il arunca sau il impiedica sa inoate.Oricum directia curentului este in sus,valureste putin tare la suprafata apei,numai cat sa o miste.Cand s-a "zbatut" nu a fost incercare de a ajunge la suprafata,asa pe la mijlocul masei de apa a fost.Am sa filmez sa va arat debitul sa imi spuneti daca este de ajuns.
1.Termometrul sta tot timpul in acvariul lui,temperatura este 25 grade celsius.
2.Nu prezinta semne de gris.
3.Nu,cel putin nu am observat eu,am sa ma uit mai cu atentie.
4.Pai se duce la suprafata ia aer se mai plimba putin si inapoi pe nisip
I-am facut azi un schimb de apa,pare mai activ,din colorit nu s-a schimbat nimic,este la fel.
Am observat ceva ciudat in comportamentul bettanului.Sta asa aproape de nisip si cand am ajuns acum in casa si m-am uitat putin la el parca s-a zbatut asa de cateva ori.Oare ce poate fi? Acum sta in spatele incalzitorului,este un comportament normal?
+1 pentru dezvaluirea secretelor in privinta fertilizantilor.Si nu stiu sigur daca stii exact,dar oare ce tip de roca este cea din ultima poza?Sunt foarte curios.Seamana bine cu cele din acvariile Iwagumi.
La creveti ma gandeam si eu dar trebuie sa il mai plantez.Temperatura acum este de 25-26 grade si iarna cred ca nu necesita deloc incalzitor fiindca este caldura din plin in casa.Acum in perioada aceasta are nevoie primavara si toamna cand se intrerupe caldura de la CET si e frig in casa.Momentan vad ca e multumit cu fulgi,il hranesc o data pe zi asa un varf de deget.Am sa incerc si cu granule pt betta [plic galben cu un betta rosu pe el].S-a mai obisnuit cu prezenta mea continua aici,cum plec din camera sta pe nisip,iar cand vin incepe sa se agite pe langa sticla.In schimb nu stiu ce varsta are,daca cineva mai priceput/experimentat stie sa zica macar aproximativ asa din poze sa am habar.
Am sa ii scad temperatura,de fapt incalzitorul este setat la 26 de grade dar se ridica.Probabil si din cauza temperaturii din camera.Cat despre mancare,am sa caut pe la pet-shop-uri sa vad de niste larve ca mananca el fulgi dar nu sunt chiar asa de recomandati.Cand l-am luat din animax vanzatorul tot fulgi imi recomanda la 10 lei o punguta mica,dar eu stiu ca betta nu se tine doar cu fulgi.
Ce mancatori de alge/sanitari imi puteti recomanda?Ca are cazuta ceva mancare pe jos.Daca nu ii vine direct la bot nu se oboseste sa se duca sa o manance,nu e multa dar umpic azi umpic maine tot se aduna.Nu vreau decat 1 si mai mic ca dimensiuni.
Multumesc pt aprecieri,la mine se zburleste toata ziua la pestii din acvariul de langa.Mai sta chill pe nisip ca momentan nu are plante in care sa stea.Este pozitionat langa birou si sunt tot timpul langa el,numai cand ma apropii prea tare de acvariu se zburleste oleaca la mine .Ii mentin temperatura la 27 de grade pt ca am auzit ca asa isi dezvolta coloritul mai frumos si urmeaza un upgrade la setup cu niste pietre de munte,cel mai probabil dupa acest week-end.
Acvariu magnific!Gusturi muzicale absolut superbe!Felicitarile mele.Pacat ca nu ne poti arata si noua frumusetea maxima a lui din cauza aparatului,dar visam si noi .Totusi si asa,arata frumos.