[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: xenon
Forum Index » Profile for xenon » Messages posted by xenon
Am sa ii pun un substrat tot de quartz dar as vrea sa ii pun si un substrat fertil sa ii pun niste gazon,daca stiti unu cu pretentii mai mici [fara co2,eventual fara substrat fertil,doar adaos de Fe(Sera florena) si Easy Carbo].Dar cel mai probabil o sa ii pun direct nisip quartz si sa cumpar o grenguta cu un pot de moss,dar toate in timp fiindca nu am bani prea multi.O sa cumpar pt inceput un filtru mic intern si intr-un viitor apropiat v-a veni si un upgrade.
Lumina neonului este concentrata pe acvariul de langa,aici bate doar un coltisor,oricum voi cumpara o lampa si un bec economic,cam de cat sa fie becul?
O sa va tin aici la curent cu toate modificarile .

Si ceva poze : http://imgur.com/a/ydhHC#0

Si un mic filmulet pana ce vin pozele

Intrebare rapida,sa ii pun sare in apa?Este neaparat?Ca daca asa scot planta ca o sa se strice.
Jimbo este noul membru al familiei si anume un Betta Splendens Crowntail.
Acvariul in care il tin are 8 litri 20L x 20l x 20I si este momntan steril.Il tin steril deoarece nu am filtrare si nu pun substrat+nisip pentru ca se impute apa mai repede,astfel am mai mult control fiind steril.Temperatura este de 26-27 de grade [si as dori sa imi spuneti care este esentiala ca sa se simta el bine si sa se dezvolte un colorit frumos].Ca plante nu prea am ce sa ii pun acum dar sa imi spuneti daca are nevoie ca am sa las sa pluteasca cateva poate le pun o greutate sa stea pe fund.Lumina are de la un neon de 18w care il imparte cu celalalt acvariu dar voi cumpara o lampa tip hang-on.
Acum vreau ca posesorii de betta sa imi dea cat mai multe sfaturi+cat voi mai citi si eu.
Ca filtru voi cumpara unul mini,e in jur de 20 de lei si cred ca este de ajuns+ca nu imi trebuie sa faca valuri mari.
Momentan Jimbo e plictisit acvariul este gol.Vreau sa imi spuneti daca este necesar sa ii iau o femela ca deh e si el barbat.
Cred ca in seara asta voi veni si cu pozele,daca aveti sfaturi le primesc cu cea mai mare placere!
stefanp wrote:Pai decat sa astepti la mine, mai degraba iti dau numarul de telefon al lui Dan si cumperi de la el exemplare mature.
Eu am cumparat ieri cateva bucati, ca sa refac gasca de 6. Deci are pe stoc.

Daca vrei, iti dau un pm.

Mersi pentru aprecieri

Da ar fi o idee,astept PM si v-oi vorbi cu el,cred ca v-oi tine si eu cu un betta.Week-endul asta imi cumpar si eu.
Salut si bine ai venit!Asteptam niste poze
Foarte frumosi crevetii.Sunt dispus sa cumpar cativa puisori cand o sa ai .Si Majestatea Sa Grigore sexy ca intotdeauna ).
Sa vad ce v-oi gasi la pet-shop.Eu am latimea mica,este de 18 cm deci 5-7 cm e mult.Acum sa il cumpar,o sa mai cumpar niste nisip de quartz sa adaug daca v-a fi nevoie si o sa vin cu un rezultat.Cam pe vineri ajung pe la magazin si in week-end ma pun pe treaba,daca aveti alte recomandari nu ezitati sa postati!
Up!
Intra pe lista si marsilea hirsuta.
Foarte frumos,m-ai convins sa incep sa citesc despre reef.Vreau si eu!
Foarte frumos acvariul!Felicitari!Exemplu de urmat
Buna seara dragi colegi.
Sa va spun situatia : In acest moment eu am in acvariu doar pietris de quartz [cam de vreo 2-3 luni].Ceea ce vreau sa fac este sa adaug un substrat [pe care o sa mi-l recomandati tot voi].
Acum nelamuririle sunt urmatoarele : Bineinteles daca scot tot plante pesti nisip ,sa spal acvariul?sau sa pun direct substratul si peste nisipul plantez inapoi si pun apa care am scoso in prima faza?Apoi,din cate am inteles pe forum sunt foarte mari sanse sa se decicleze acvariul,dar va mai intreb o data sa ma lamuriti detaliu cu detaliu,se va decicla complet?Ce substrat imi recomandati?si ce cantitate intra intr-un acvariu de 28 de litri?Inaltimea acvariului este de 40 cm,ce inaltime sa aibe substrat+nisip?
Deocamdata cam atat.Daca mai apar nelamuriri nu voi ezita sa va intreb.
Multumesc anticipat!
Asteptam cu nerabdare .
In continuare spectaculos!
Bine ai venit!
Salut Adi.Inelele sunt bune,nu stiu daca e nevoie sa apelezi la carbune mai tarziu,dar vrem sa stim si noi despre tine.Prezinta-te la sectiunea "Despre noi" si apoi prezinti la "coltul incepatorului" acvariul ca sa stim ce sfaturi "mai precise" sa iti dam.
Stima.
Nenica,jos palaria.Nu ma pricep la reef,in privinta echipamentului m-am uitat ca pisica in calendar.Dar tin sa te felicit pentru tot,ai lucrat ca un adevarat profi!Astept cu nerabdare sa vad cum se dezvolta.
Stima!
Bine ai venit Mihai!
Foarte buna decizia cu nano.Cat despre radacini,gasesti aici pe forum la userul Rebella in sectiunea vanzari,daca nu gasesti intr-un pet-shop relativ mare.Avantajul radacinilor este ca poti prinde niste Java moss,Flame moss etc si pot iesi niste modele superbe[ex : un copac in miniatura si multe altele].Produse ieftine gasesti dar nu si calitative,daca nu dispui acum de bani mai poti aduna si in acelasi timp inveti si tu cat poti de pe forum si de pe net iar cand esti pregatit/a poti achizitiona acvariul.Ca peste iti recomand un mascul de betta pentru nano,dar daca vrei pesti mai multisori ai o varietate mare+poti merge si pe varianta cu creveti.Aici depinde de gusturile tale.
Bafta!
Pai o solutie buna este aspiratorul de substrat.Asta in cazul in care pastrati substratul,daca nu se poate curata normal cu furtumul.
Jos palaria pentru acvariu.De apreciat faptul ca inca mai ai poze de la inceputurile lumii,2004,eram copil mucos pe atunci ).Nu am decat sa te felicit,ai o bijuterie acolo!Ma abonez si eu la topic si asteptam episodul urmator .
Stima!

Forum Index » Profile for xenon » Messages posted by xenon
Go to: