[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: angelfish
Forum Index » Profile for angelfish » Messages posted by angelfish
koala wrote:Mie-mi place aranjamentul ala de pietre, e "complicat" si "aerisit", in acelasi timp...

Multumesc mult,

E construit din bucatele mici de piatra tocmai in sensul obtinerii unui aranjament "masiv" dar in acelasi timp "aerisit" pentru o mai mare eficienta a filtrarii aerobe.
Toata joaca (puzzle) a durat 3 zile cate 4 ore pe zi. Din gresala am lucrat cu Superglue gel in loc de cel lichid si se intarea ceva mai greu,(asta pt. informare de acum incolo).
Dupa ce se intarea gelul urma intaritura finala cu AMA REEF BOND.

Coloanele au pe mijloc bara de Plexiglass de 10mm
image
pc.ciprian wrote:arata foarte bine, totusi cred ca ai coloana cam inalta si nu stiu ce ai putea sa cresti pe ea

ps eu duminica plec si ma intorc pe 7 , nu vrei sa iti pun la curier reactorul?
Cu cimentul vad ca ai rezolvat

Mersi mult Ciprian,
Duminica vine Andy sa ma ajute sa startez asa ca da i lui reactorul.
Ai PM cu adresa mea daca il pui la curier.

Problemele s-au rezolvat cu bine.Multumesc 'Fanta' pentru ajutor.

Decorul arata cam asa.
image
Gabriel wrote:Poate sunt un pic malitios dar tipul care a lipit acvariul cred ca e de profesie cofetar sau patiser. Nu cred ca a mai facut acvarii pana acum.
Daca acvariul e in casa eu unul nu as risca. L-as dezlipi si as chema un om calificat ce a mai lipit acvarii.

Salut Gabriel

Acvariul a fost lipit de Leo tot din Constanta care face treaba asta de ani de zile.In rest jur imprejur e fara nici o bula,cu exceptia coltului pe care l-ai vazut.Intaritura de la baza a aplicat-o ulterior (la cerea mea si care oricum e mascata de banda de comatex)

P.S. ce sa fac daca de Mihai am aflat tarziu de la Ciprian
pc.ciprian wrote:/hopa, il bagi la apa pana la urma? totul ok?

legat de sugestii cred ca ai pus robinetii prea sus eu as fi mers cu ei o idee mai jos eventual pe tevile care sunt puse la 45grade ca sa pot sa am acces in momentul in care ai lipit bazinul de perete

Da cu curaj ,asta e,tot ce ma mai sacaie e un colt cu care nu sunt impacat.

pun o poza sa ti dai un pic cu parerea.

locul unde-l pun imi permite accesul permanent la robineti.
kirucd wrote:

Cum folosesti ozonul? Eu il folosesc 2 ore noaptea bagat in skimmer.

O idee buna ar fi folosirea unui CO2 scrubber pentru aerul tras de skimmer, te ajuta
la mentinerea unui pH peste 8-8,1. Detalii gasesti aici:

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24206.page

O zi buna,
Dragos

Ozonul il folosesc doar ca sa controlez REDOX in cazul in care este nevoie(daca scade sub 320mv).Incerc sa l tin intre 350-450mv.
O conditie in folosirea lui este trecerea apei skimate cu ozon prin carbune activ pentru neutralizarea surplusului.
Ca si efecte secundare sunt claritatea apei si distrugerea unor agenti patogeni,alge etc.
Cred ca unul din secretele fotografierii sub lumina actinica este controlul balansului de alb care se face manual.Si asta prin incercari repetate deoarece procentul de albastru difera de la acvariu la acvariu.
Sau....mai la moda Photoshop.Dar asta e o metoda pentru ziarele de scandal nu pt acvaristi .
Deci...
Dupa o experienta de 2 ani cu un sistem de filtrare wet&dry de la Aqua Medic si un display de 200 l se face upgrade la 330l ,retur ''Animal Fasole'' si filtrare sump +refugiu cu macroalge.

Display ul are 110x60x50 sticla de 10 cantuita.

Recirculare Eheim compact 3500,filtrare aeroba cu matrix+zeolith,filtrare anaeroba cu denitrate la picatura si sulf+hidrocarbonat de Ca.
Reactoare-Phosguard,Biopellets si Purigen
Skimmer Bubble Magus Nac5
Reactor Ca-Bubble Magus
Lumini -Maxspect Rasor 160w ,16000 K cu dimming
Auto top off-Tunze Osmolator
Ozonizator AquaMedic 25

Aquascape;
Piatra uscata 30kg,piatra vie 10 kg ,livesand 9 kg,aragonit 1-2mm 28kg

Atat deocamdata,asteptam intatrirea siliconului si proba cu apa proaspata de la robinet.

Ceva sugestii de inceput sunt binevenite.

Pentru aquascaping intr-un proiect nou pe care il fac.Lipesc ceva piatra uscata.

Dar am rezolvat,multumesc .

Se poate inchide
Caut cu frenezie ceva "cement" de cumparat sau de imprumut.

Restitui cantitatea dublu
Ce granulatie este?
Chiar ca ai inceput cu stangul
Ai mult de citit pe aici dar in primul si primul rand scoate plasticaraia aia din acvariu cu Titanic cu tot ca ,arata ca ,muta termometrul din mijlocul display-ului si hotaraste-te cam ce vrei sa cresti acolo(deocamdata e un fel de ciorba-asa imi sugereaza mie).

Dar ce te sfatuiesc inca de la inceput e sa nu mai confunzi iazul ala cu rate si ce o mai avea prin el cu ceea ce se vrea un biotop natural asa cum l-a lasat D-zeu.Frumusetea unui acvariu consta tocmai in naturaletea pe care esti in stare sa i-o dai-sau nu.
Scufundaciunile alea din plastic sunt sinistre smilie

Deci citeste pe aici sa vezi cam care este trendul acestui forum

Succes
Salut,

Sunt interesat sa cumpar:

Pepprmint Shrimps 3 buc
Pagurus Samuelis 2 buc
Trochus Snail 3 buc

De preferat in Bucuresti
pc.ciprian wrote:si inca o "saramura" in constanta de care nu stiam, hai ca usor usor se pune constanta pe treaba si ii luam pe "astia" de la capitala ....

asa si trebuie doar noi venim de la apa sarata numai ca 'saramura' tot la Bucuresti am facut-o
Da ....stiu cred ca o sa incep sa fac schimburile de apa (de osmoza) desi valoarea asta a iesit la testul JBL la cel de la SERA a fost 0.Oricum nici nu se pune problema de vreo miscare pana nu se stabilizeaza,e devreme abia am pus pietrele.

In ceea ce priveste lumina ai vreo sugestie cat sa stea sau nu aprinsa,nu de alta dar numai de alge nu am nevoie acum.

O prima poza

image
Salutare

Din experientele dvs de pana acum m-ar interesa sa stiu care este graficul optim de iluminare la un acvariu de recif intr-o zi.

Ceva detalii despre acvariu:

-display 200 l+sump aqua medic marin 1000 40 l
-reactor de calciu KR1000
-kalcwasser
-chiller TECO10
-controller Aquatronica-PH,REDOX,TEMPERATURE.LIGHT DIMMER,KEEP WATER LEVEL
-lumini 2xT5 + 1x250HQ

Este startat acum 10 zile cu live sand si de ieri are 25 kg live rock si 3 Lysmata amboinensis
apa:
salinitate 1.023
ph 8.4
kh 10
no2 0.2 mg/l
no3 5 mg/l
po4 0.05

[img]http://1235.pt
bobiciupe wrote:Eu cred ca cel mai rentabil ar fi sa cumperi componentele pe bucati chiar de la colegii de pe forum: butelie (cu cit e mai mare cu atit e mai buna), reductor de presiune, electrovalva, reactor/difuzor, furtun si eventual ph controler+ sonda de ph.

Cred ca nu ai retinut ce acvariu 'imens ' are .PH controller in 30 l apa imi pare putin cam fortat.
Dar ma rog un senzor de PH incape si intr-un pahar de apa.
Salut,

Pentru ce ai tu nevoie cred ca asta iti trebuie

http://www.reef.ro/web/reef/categorii/_cd_/produse_echipamente_acvaristica/sisteme_injectie_CO2/_2.0
Salut

In primul rand scapa de bureti ca nu prea au ce cauta la un marin,nu face decat sa te umple de nitrati.
Ordinea cred ca trebuie sa fie:

1. Bio balls
2.Inele ceramice sau orice alt suport(saculeti cu bio pellet)
3. Skimmer
4.Pompa,incalzitor,etc
Nu ai spus nimic despre lumini,ce vrei sa folosesti?

Daca mai ai nevoie de nisip viu mi a ramas mie 2.5 kg,da-mi un PM daca te intereseaza.

bafta la saramura

Forum Index » Profile for angelfish » Messages posted by angelfish
Go to: