Hmmm...tare sunt curios cum amorsezi 'tava' aia de 40 cu pompita de 2000 l/h.
Daca o sectiune de 32 preia cam 8000 l/h cum dracu sa umpli una de 40 cu 2000?
Eu cu un Eheim de 5000 si cu returul de 32 tin robinetul de la full siphon la 20%.
Sebastian Costin wrote:Eu zic sa ne spui mai multe despre Razor .
Nu tehnice ...
Sigur,
O am de doar 3 saptamani dar cresterea coralilor a fost incredibila dupa prima saptamana.Culorile s au "incalzit"vizibil.
Problema e ca inca nu stiu sa setez un program optim vis-a-vis de controllerul incorporat.
Lucreaza pe 2 canale de la 0 la 100% pe "cald" si pe actinic si accepta 6 perioade orare.
In plus eu sunt foarte multumit in raport cu pretul .
Eu am un "iepure de mare" (Sea Hare), vietate la fel de "toxica & periculoasa", si care o duce bine merci de aproape un an de zile.
Iepurele ala e cel mai mare halitor de detritus din ce stiu eu.Pentru cei cu bazine nou startate e ideal.
Aaaaaa si ce e cel mai important e ca aceste animale (merele) SE MANANCA sunt comestibile si ajuta la potenta asa ca aviz amatorilor.
Deci daca va saturati de el ,repede pe tava la cuptor si gata masa de Pasti.
(informatie data de colegul Andyhit) sa nu para plagiat si sa ma asociati cu vreun politician celebru la plagiate
elven wrote:mie personal mi se pare un mit faza cu periculozitatea marului/castravetelui de mare.
trebuie sa ai un adevarat dezastru de bazin sau un agresor direct al marului astfel incat sa moara ....in rest ca si chimie a apei e bullet proof. am un prieten cu nitrati peste 100 in bazin si fosfat la nivel mare....cu conditii slabe, fara aditii fara schimburi de apa fara fito zoo si marul de mare identic cu al colegului o duce binemersi colorat deschis non stop.
lafel si castravetele meu de mare, a facut fatza cu brio la 2 mutari de bazin pana acum....si acum e sanatos si fericit....ce-i drept ca si chimie a apei eu stau cu nitratii pe la 3-4 si fosfatii la 0.04
Foarte corect din punctul meu de vedere.
Se pare ca ,constantenii's mai curajosi(eu facand parte din aceeasi comunitate de la malul marii)
Ingrijiti-l cu incredere si va va oferii o pata de culoare in tank spectaculoasa
YDarius wrote:Nu e periculos ? Din cate am citit despre el, pe cat de spectaculos e, pe atat de periculos daca ceva il deranjeaza..
P?rerea mea este ca treaba cu otrava este tot un mit marin.In mod cert contine o substan?a toxica pentru aparare dar pe care probabil o foloseste rar,nicidecum daca o stresezi putin sau o muti in alt bazin(cum am citit fel de fel de tr?zn?i pe internet).
Treaba cu muritul si eliminatul toxinelor iar e ceva tabu;Nu moare instantaneu decat in urma unui accident gen prindere in pompa de curenti etc. adica ceva mecanic.Daca da semnae de" oboseala" se vede si il izolezi imediat.
E un animal extraordinar de frumos pe care il cresc cu tot riscul.Prietenul Andyhit de la Constanta il tine cu brio de mult timp si inca de cand bazinul era nou si imatur asa ca..... decide tu ca faci
Si inca ceva ;nu strica sa ai un reactor cu carbune activ ,e bun la casa omului atat pt impuritati,regleaza REDOX ,cat si pt absorbtia de toxine.Asta asa pt linistea ta
cristi vreau si eu un pui din anemona aia a ta superbaaaaaaaaa
pune-ma te rog pe lista daca ti se splituieste
A ta va fi prima splituiala daca reusesc si nu :popa
Care di ele Macrodactyla doreensis din spatele marului sau bubble anemone????
Amandoua sunt belea la culori
koala wrote:Eu am un Acreychtis tomentosus, si face treaba buna.
Problema este ca Aiptasia a revenit in bazinul mic... probabil ca i-a scapat vreuna, care s-a impuiat.
Ideea este sa ai pestele in acvariu, si sa-l lasi sa-si faca treaba acolo...
Corect...fiind unul din pradatorii naturali ai Aiptasiei ( ca si Kleini dealfel)se creaza un echilibru doar daca pestele este prezent acolo.Aiptasia nu dispare din bazin doar ca se inmulteste,limitata fiind de prezenta pestelui.Se creaza echilibrul dintre prada/pradator.
La mine acum Aiptasia face parte din decor (asa cum de fapt este si normal intr-un recif natural)
kirucd wrote:Si eu am avut cateva aiptasii, nu foarte multe, si dupa doua luni de la introducerea a 3 peperminti nu mai vad niciuna.
Si sper sa mai am in display. Am incercat si cu nudibranchii berghia, dar pepermintii au facut treaba.
O zi buna,
Dragos
Solutie super simpla Filefish (tomentotus)=nici picior de aiptasia
In 3 saptamani a distrus in jur de 40 de bucati si fara riscul de a scuipa spori prin bazin
Cu o valva unic sens ai scapat de grija umplerii sump-ului in momentul opririi recirculantei.
Sistemul practic "ingheata" si ramane amorsat(nici nu-ti dai seama ca s-a oprit curentul) ,crede-ma pt. ca eu folosesc una,cea din poza cu inel portocaliu.