| Message |
|
|
tudorrr1988 wrote:Am un acvariu de 500 L si as vrea sa imi spuneti ce pesti si ce plante as putea pune in el avand in vedere ca apa are tot timpul intre 28-30 grade. Filtru Eheim 2028 Professionel II. Temperatura nu coboara niciodata mai jos de 28 de grade din cauza camerei unde este amplasat acvariul.
Cu temperatura este mai mare cu atat mai mult se accelereaza metabolismul vietatilor si in cazul asta viteza de imbatranire a biotopului tau creste.
Parearea mea este ca la asa un bazin mare e pacat sa nu investesti intr-un chiller.
|
 |
|
|
|
Bine ai venit
La Oscari mi-ar fi placut un decor 3D in locul poster-ului cu plante care arata destul de fals.
In rest e foarte OK pen tru un mix plante-Oscari
|
 |
|
|
|
Arata bine chiar bine dar ascunde termometrul ala din fata ca-ti strica tot fasonul
|
 |
|
|
Salut
General vorbind acvaristica a ramas cam aceeasi doar la capitolul hardware s-a schimbat 'nitel'
Bine ai venit
|
 |
|
|
cristi2187 wrote:Ce ciclide pot tin in 150 de litri ?africani am inteles k nu .americani?
Draga cristi2187 nu stiu de ce dar cred ca, confunzi acest forum cu messenger,facebook sau orice altceva.Sa stii ca lumea de pe aici in general posteaza lucruri interesante scrise in limba romana.La scoala pe care am facut-o eu se scrie "ca" si nu "k".
In al doilea rand daca ai nelamuriri legate de vreo problema intai cauti sa te lamuresti citind pe forum posturile colegilor si daca nici atunci nu te lamuresti(ceea ce e greu de crezut) poti sa pui intrebari de genul celor postate de tine.
La rubrica "cichlidae" aflii tot ce ai nevoie.
|
 |
|
|
|
Nu te lua niciodata dupa ce vezi in pet shop-uri,acolo lucreaza cei mai nepriceputi in domeniu plus ca pentru acei oameni vietatile reprezinta doar o simpla marfa de care vor sa scape cat mai repede.Eu n-am vazut nici un asemenea angajat care sa faca un hobby din meseria lui.
Revenind la ceea ce vrei sa faci cred ca nu e bine sa amesteci carasii in bazinul tau.Citeste pe forum si o sa gasesti multe combinatii de pesti muuuult mai interesante.
P.S.nici macar la parametrii apei nu prea se potrivesc
|
 |
|
|
|
Gasesti in magazinele de specialitate substraturi speciale pentru acvarii care sunt 'safe'din toate punctele de vedere.
Iti recomand sa le foloseti in locul improvizatiilor.
|
 |
|
|
|
Plante mai frumoase si o gama mai diversificata ca la magazinul din Muncii al lui g.g nu ai sa gasesti nicaieri.
|
 |
|
|
|
Alb transparent....posibil sa ai hidre.
Algele in generan sunt verzi iar bacteriile nu se vad cu ochiul liber
|
 |
|
|
|
Nu pricep ce intelegi tu prin "nu are nici o culoare"
Misca?
Sunt inerte?
Fa o descriere mai amanuntita altfel nu te poate ajuta nimeni.
|
 |
|
|
|
Mai am o intrebare ,crezi cumva ca adaosul de sare iodata are vreun efect?
Nu am folosit niciodata intr un acvariu cu discusi si nu sunt sigur daca le dauneaza intr-un fel.
Pe forum parerile sunt impartite,insa nu e nimic clar in ceea ce priveste sarea.Daca se practica ,in ce concentratie?
|
 |
|
|
|
Multam frumos pentru informatie,asa am sa fac .
Sper sa nu ajung la malachit ,nu agreez deloc chimicalele astea in apa ...dar asta e .
|
 |
|
|
|
Este posibil aparitia acestei boli la o temperatura a apei de peste 28 gr?
Apa : ph=6,5 Ec=0,6ms,gh=0-3,temp=28,5
Am observat simptomele doar pe blue diamont,pe red marlboro nu a aparut.
Ceva sugestii?
|
 |
|
|
|
Cam putine detalii ca sa poata cineva sa te ajute.
Da mai multe amanunte precum parametrii apei,este ciclat acvariul? etc
|
 |
|
|
Chiar nu are nimeni  Maine sunt in Bucuresti poate are cineva de vanzare.La Constanta Discusii sunt marfa rara:nu se gasesc de nici un fel
tel:0723387866
|
 |
|
|
|
Daca are cineva 8-10 discusi 5-7 cm preferabil din Constanta
|
 |
|
|
Lasa-i acolo ca nu ti fac nici un rau din contra 
|
 |
|
|
|
Ar fi un inceput promitator daca:
1.Elimini scafandrii aia de acolo
2.Lipesti un fundal inchis la culoare pe spate
3.Reduci numarul de pesti
Dupa ce faci treburile astea o sa-ti placa si mai mult
|
 |
|
|
florinmacri wrote:acum am aprox. 6T de apa iar ca pasiune pentru specii sunt Cichlidele si Characidele.
Impresionant,bravo. Are dreptate Ion ,pune si tu ceva poze ca asa ceva nu vezi in fiecare zi.
|
 |
|
|
Daca nu ai gasit bucati din ei prin acvariu stai linistit ca-s acolo.Eu pe ai mei ca sa-i vad ,reusesc doar cu lanterna noaptea tarziu
Foarte rar i-am vazut ziua pe lumina.Cand incep sa creasca si naparlesc o sa gasesti cochiliile in momentul cand aspiri substratul.
|
 |
|
|