[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: angelfish
Forum Index » Profile for angelfish » Messages posted by angelfish
Esti foarte greu de urmarit,incearca sa folosesti cat de cat semnele de punctuatie (adica virgula,punct si litere mari la inceput de propozitie),astfel incat sa pricepem si noi ce vrei sa zici acolo.
Problemele tale cred ca vin din documentarea pe care ai facut-o.Cele 3 zile de ciclare trebuiau sa fie 3 saptamani.Pestii tai au fost intoxicati cel mai probabil cu amoniac si nitrit de la ''pastilele de weekend'' si nu numai .Inotul la suprafata inseamna LIPSA DE OXIGEN.
Evita declorinarea cu produse chimice de orice fel;lasa apa sa se invechesca 24 ore cu o pompa de aer in ea.
13 pesti in borcanelul ala e cam mult.Pentru pesti mici ,ca sa-ti faci o idee,ai nevoie de 1,5l apa /cm de peste (un neon de 2cm are nevoie de 3 l apa).Si tu ai 8 neoni

Sfatul meu este sa nu investesti inca intr-unul mai mare si sa continui sa citesti sectiunea de setup deoaece sunt carente mari in ceea ce priveste experienta si cunostintele.In felul asta eviti sa chinui si alte animale si nici nu arunci banii pe geam.

Bafta multa
Salut Dragos,imi pare rau de Achille dar....ai mare grija.Dupa ultima introducere (sursa ti-o spun pe PM) am avut acelasi fenomen cu un Hepathus (fix 2 saptamani de la ultima achizitie)pe care il aveam de 2 ani.
La 2 zile dupa asta a inceput dezastrul.MARINE VELVET care a ras in 2 saptamani tot stocul de vertebrate.Acum trebuie sa stau pe bara min 6 saptamani pana sa mai bag vreun peste.
Sa monitorizezi foarte bine inotatoarele pectorale,alea se zdrentuie primele.

Inca odata am constatat ca se merita deranjul unui bazin de carantina.

Se vinde una bucata skimmer ,1 an vechime,stare foarte buna -450 lei
Gabriel wrote:De fapt Ricardo nu are sump.
Asa ca senzorul l-a montat exact unde trebuie.
Rasfoind un pic jurnalul lui probabil ai fi observat acest lucru.

Am inteles acum,intr-adevar nu am remarcat aspectul asta

Mersi Catalin
Stii ce nu pricep eu la toata jucaria asta?

Ai pus senzorul de nivel in display...ok...dar acolo in mod normal nivelul apei ramane constant pana cand pompa de recirculare ramane pe uscat (Doamne fereste)

Senzorul ala care trebuie sa tina cont de evaporare nu o sa citeasca nimic acolo. Odata reglat nivelul in display(djn pieptene) am variatii cel mult in animalul fasole (se mai pune detritus intre dinti)

Nu cumva trebuia montat in camera pompei? La mine DOAR ACOLO variaza nivelul.S-au ma insel eu?
Eu folosesc de vreo 2 ani Phosguard si sunt multumit de cum imi tine fosfatii.
O ceasca la 400 l ,intr-un reactor cu un flow de 500 l/h.
Pai mai omule nu ti dau eu monstrul cu clowni cu tot

- vreau o anemona "stabila"... sa stea, 'reaku, la lumina - eventual, catarata pe pietre... NU ascunsa prin crevase, prin spatele decorului

Da da .....pot sa-ti ofer niste ReefBond s-o prinzi.sau o prinzi in cuie de geam
koala wrote:Cristi, tu zici de Acanthurus japonicus (adicatelea, leucosternonu' ala maroniu)?... ce 'reaku, aia nu sunt asa sensibili cum sunt "chelmonii".

Chiar de ala e vorba ....cred ca l-am nimerit eu pe ala sinucigas.Am crescut NO3-ul la 50 si tot nu vrea sa puna botul pe nimic.Fulgi,pelete,alge Nori,alge Ocean Nutrition,Mysis,Shrimp,etc,toate imbaiate in usturoi,NIMIC nu-l intereseaza,zici ca-i membru USL.

A facut gris la greu,a trecut si ala,s-a curatat si tot nimic.

Nu-s ce dreacu sa -i mai fac in afara sa astept sa crape
Foloseste cineva tipul asta de skimmer?

Vreau sa inlocuiesc NAC5-ul cu jucaria asta si nu prea am gasit ceva concludent pe net despre el.
OK te astept.
kirucd wrote:Da, e rostratus, e maricel, la vreo 12-14 cm, mananca, l-am vazut mancand in bazin la Coralis.

Sa ai noroc de el.Eu m-am prajit cu un Japonicus de la Alex care n-a mancat de o saptamana de cand l-am luat si nici nu cred ca o sa inceapa.
Asta e ...soarta
OK de azi Akindynos-ii stau cu chirie la mine
Multam mult dar am si eu artistul meu ,un filefish(Tomentotus) care imi face Tridacna si Rainbow Brain ul franjuri.
Imi ajunge unul.
Ai tai sa fie.
Nu ma grabesc deloc sa-i marit ,problema e ca au crescut,vor sa depuna ,iar la mine nu au conditii si se chinuie.

Femela are undeva la 6-8 cm.Ii am de pui de la 1cm si chiar le trebuie un borcan mai linistit ca la mine e pescarie multa.

Problema mare e sa vad cum dracu o sa i prind .O sa incerc noaptea sa-i iau cu tot cu anemona ca la capcana n am sanse.

In fine cand esti pregatit da-mi doar o sarma.Sincer ma bucur ca or sa ajunga la tine si in conditiile astea putem face un schimb cu ceva corali daca ai in plus.Scopul nu era sa fac bani cu ei.

image
Vand o pereche de Amphiprion akindynos impreuna cu o Red Base Anemone violet.
Pestii ii am de 2 ani,sunt 2 exemplare superbe,mature.
Pretul este de 300 ron .
Valabil doar pentru Bucuresti si imi rezerv dreptul de a selecta eventualele cereri deoarece sunt 3 animale deosebite.

Multumesc pentru intelegere
Incearca la Reef la George ca stiu ca avea de la AM.
Corect numai ca :

Retur (return)=reveni-verb;reveni,intoarce,restitui,reda,inapoia,trimite inapoi,replica,revansa,ramburs etc.

In rest e o tara libera si 'frumoasa'in care oricine poate spune orice.

Cu respect
Cristi
Gabriel wrote:

1. volumul de care vorbesti este volumul de apa din display care se scurge in sump pana cand nivelul apei coboara sub pieptane SAU pana ce se dezamorseaza
returul [teava/furtunul care urca apa din sump in display]. In momentul in care se opreste curentul sau tu opresti pompa apa din display se scurge in sump atat
pe calea "normala" [tur = bean animal sau herbie] cat si pe teava/furtunul de retur. In timp ce pe tur [bean animal/herbie] cand apa scade sub nivelul pieptanului
nu se va mai scurge apa [pentru ca nu mai este alimentat], pe retur se va scurge [inca] apa pentru ca de obicei acesta este usor sub pieptan. Pana cand nu intra
aer si pe retur apa din display va fi sifonata. Volumul din cutia de overflow si de pe tevi este neglijabil in comparatie cu cel care se scurge din display.
2. poti pune orice/oricate reactoare in camera skimmerului
3. 8mm ar fi sigur
4. fie pal de 36 [mai putin usa/usile care nu sunt oricum elemente de rezistenta] fie ceva de genul unui cadru metalic/aluminiu - per total va avea o greutate de 150-170kg.

Gabriel daca imi permiti un punct de vedere vis-a-vis de tur/retur.
In practica dar si in teorie TUR este circuitul de apa impinsa de pompa iar RETUR este circuitul care intoarce apa acolo de unde a fost pompata.Deci TUR=teava(furtun) de la pompa in display iar RETUR=teava de la Bean Animal in sump.

Confuzia asta te poate baga in ceata la calcule.

Mersi,
Cristi
Foarte corect Dragos.
Eu printre altele ,prin meseria pe care o am ma ocup cu proiecte hidro.Intrebarea pe care am pus-o a avut doar scopul de al ajuta fiind intr-un proiect la debut,nicidecum nu am avut in intentie critica.
De foarte multe ori se incep proiecte marine,costisitoare ,dupa care incep vaicareli de genul;nu se amorseaza,nu tine nivelul,da apa pe afara si cate si mai cate.Cred ca scopul acestui forum este acela de a preveni toate aceste neplaceri.

In consecinta ,cu tot respectul cuvenit eu ma retrag din acest topic si las pe altii mai priceputi ca mine sa dea sfaturi.

Cu stima,
Cristi

Forum Index » Profile for angelfish » Messages posted by angelfish
Go to: