[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Akaiu
Forum Index » Profile for Akaiu » Messages posted by Akaiu
Stiu ca-i greu de crezut dar asta chiar s-a strecurat prin tubul respectiv. Timp de 3 ore m-am muncit sa-l ademenesc sa iasa din "scorbura" . Inca nu am reusit. Macar i-am dat sa haleasca si stau linistit peste noapte.
Vreau sa-l scot pentru ca nu stiu cat ar reusi sa prinda din haleala. Ca nesatuii din bazin rad tot.
Zsido wrote:Azi mi-a venit ceva haleala pentru zoasi se numeste Fauna Marin ultra ricordea & zoanthus,la folosit cineva?

Da am eu. Mai am si Ultramin F si Ultra Seafan. Pare sa fie acelasi praf in toate 3, difera doar etichetele

Ai mei zoasi nu vor sa-l traga pe nas
Incredibil Fratilor!!!!!!!!!!!!

Mandarinul este in bazinul mare ascuns intr-o gaura!
Deci a trecut printr-un tub de 7mm indoit si la 90 de garde Numai el stie cum a reusit performanta asta. Doamne cat mi-am stors creierii sa aflu ce s-a intamplat cu el, si el bine merci sta cazat intr-o gaura din bazinul mare.
Acum sa vad cum il recuperez pt a-l trece la locul lui.
koala wrote:Parerea mea este ca lampa e un accesoriu vremelnic... plm, nu tre' sa te-ngroape nepotii, cu ea.

- solutia cea mai la indemana, vis-a-vis de leduri, este sa-ti faci lampa oleaca mai puternica decat "necesarul"... mergi cu ea dimmata. Cand se "tocesc" ledurile, le aprinzi mai tare... si tot asa. Tot te tine cativa ani!

Binenteles ca nimeni nu le foloseste la maxim. N-am auzit pe careva pana acum. La mine lumina alba daca sare de 60% cred prajesc coralii. La albastru pot ajunge pe la un 80%.

Nu sunt proiectant si nici CNCist , (doar le-am facut service in vremuri de mult apuse cand un Z80 pe 8biti facea minuni si se putea programa direct de pe panoul alphanumeric in cod masina ) asa ca am dreptul sa ma razgandesc
Si chiar un foarte bun proiectant in domeniu asta sa fi fost, tot ar fi existat posibilitatea sa-mi vina o idee mai buna dupa. Cred ca mintea umana este capabila de progrese succesive nelimitate.Ne-ai demonstrat de nenumarate ori chiar pe acest forum si-ti suntem recunoscatori Eu unul folosesc cu succes un reactor dupa reteta ta.

In materie de masurat temperatura nu exista o scula mai precisa decat o camera de termoviziune. Misti 1mm si vezi diferenta de 0.1 grad instantaneu.Chiar se poate masura cu exactitate temperatura intr-un punct daca ai o astfel de camera bine fixata.
Pentru un simplu amator zic ca am construit o lampa LED DIY cu un eforturi minime de manopera si costuri. Daca as fi gresit cumva acest proiect, probabil pana acum aveam semnale ca am gresit. Leduri prajite/cazute/ lumina diminuata.
Am 55C la nivelul cipului deci este foarte eficienta. Este pasta speciala fara nicio combinatie de alte substante.
De dat jos se da relativ repede fara a disrtruge nimic. Nu-i nevoie de niciun cican sau dalta
Mi se pare mult prea chinuitoare manopera cu jde mi de gauri care odata date asa raman. Dupa ce am insirat un rand de leduri mi-a venit o ideea mai buna de amplasare si le-am dat jos, le-am pus pe pozitia mai buna
Ma intreb ce as fi facut daca cumva le fixam pe gauri
Si eu tot pasta de lipit termoconductoare am folosit. Are numai avantaje vis a vis de varainta cu gauri si suruburi.
Eu traiesc in realitate si am invatat ca practica bate teoria. Teste de laborator se fac cu nemiluta si au alte scopuri complet diferite de ceea ce folosim noi in viata de zi cu zi.
Si ca sa simplific iti dau un exemplu mare cat casa. Am o masina in manualul careia scrie clar negru pe alb ca in acest autoturism se pune combustibil care nu tre sa depaseasca un anumit procent de biodisel. In Romanica % de biodisel depaste cu bine acest procent. Dar uite ca ma plimb cu masina asta de 3 ani si ma cara pe unde vreau. Daca ar fi fost sa respect la buche manualul ar fi trebuit sa o parchez in fata casei si sa ma uit la ea!

Binenteles ca daca un curent mai mic prin led face bine psihicului tau chiar este indicat sa respecti regula asta Daca la mine lumina dupa 6000 ore o sa fie 98% in loc de 100% este complet irelevant, coralii si pestii din bazin cu siguranta nu vor "observa" acest lucru pentru ca inca nu i-am echipar cu PAR metre. Dar de un lucru sunt sigur ca l-am facut. Am masurat cu foarte mare atentie ca temperatura la nivelul cipului sa nu sara de 55C. Atata timp cat ledurile functioneza in regim PWM poti sta cu ele la Imax fara probleme. Lucru verificat personal.

Tutorialul tau este foarte bine venit si va ajuta multi colegi sa inteleaga cum functioneaza si se realizeaza o instalatie LED DIY Nu trebuie sa interpretezi interventia mea ca o contra, departe de mine gandul de a ma da rotund pe aici. Descrierea ta a fost foarte buna si la obiect. Dar eu consider ca strictetea vis a vis de calcule pare descurajanta pentru cei care nu sunt din domeniu.

Si uite, iti relatez un alt exemplu chiar din acest domeniu... Acum aproape 9 luni cand m-am apucat de bazin citind pe aici si cu sfaturile primite am inteles ca in cei 180l nu voi putea tine mai mult de 3 pesti. ca asa-i la marine...la litrajul asta. Acum am 9 pesti (10 daca cumva tarieste si mandarinul ascuns pe undeva ) + ceva corali. Si mai astept inca un peste. Deci uite ca se poate. Got the point?

Bottom line: Strictetea dimiuneaza entunizasmul! - Asta-i din putul gandirii
Vad esti ruda si cu Toma Necredinciosul.

Tin un sir de leduri exact la Imax de mai bine de 2 luni. Si lumineaza bine merci
Dupa cele scrise mai sus confrim ca sigur esti frate de cruce cu Mr.Paranoia

Vis a vis de leduri si 3.0...3,2V/3,5 , teama ca daca sari de 500mA, bal,ba,bla si tot felul de astfel de aspecte: Calm down! Nu-i chiar asa. Timp de o saptamana nu am facut decat sa ma joc cu toate soiurile posibile de leduri. Le-am pus in serie in paralel fel de fel alte combinatii. Nu am prajit macar unul! Asa ca nu-i atat de negru cu rosu ca in iconita asta.
Se pot tine fara probleme la Imax atata timp cat li se asigura o racire cum trebuie. Asa ca m-as concentra mai degraba pe acest aspect.

Iar ca lumina, trebuie sa recunosc ca cele Cree sunt diferite fata de orice alt brand. In zona royal blue / blue / cool white nu cred ca au concurenta.
.
Am facut rost de un crystal coral, l-am imbaiat bine in coral RX Pro, l-am aclimatizat si acum este in bazin. In nici o jumatate de ora mi-a scos niste polipi mov cu verde de nu-mi vine a crede!
L-am luat intr-o doara pt ca am zis sa mai aduag ceva, arata destul de naspa un maroniu inchis..doar ca avea stingurile lungi mi-am data seama ca-i ok. Si am zis sa incerc. Am tras loz castigator
Zsido wrote:Am citit pe undeva ca anemonele o iau din loc si daca nu sunt hranite suficient....caut articolul si iti trimit linkul

Daca nici eu n-am mai hranit-o bine....La pipeta zilnic , meniu diversificat. Pur si simplu de vreo luna nu mai este carnivora. Se pare ca-i ajunge lumina. Nu mai zic ca acum este maro (a fost verde). In rest pare ok. se misca, isi umlfa tentaculele cand are ea chef, se lungeste, se lateste noaptea se inchide si se face de zici ca-i un graunte. O las in voia ei ca pare rebela
ocean wrote:Si eu cred ca varianta cu anemona e cea castigatoare

Anemona este la jumatate fata de manadrin. Si de o vreme incoace este pusa pe plimbari din cazua ca o sacaie clownul. Plus ca de vreo luna este pusa pe post. Nu mai pune gura pe carne
Bravo! uite ca la asta nu m-am gandit. Stai s-o sun pe anemona sa o intreb daca cumva il gazduieste.
Mah, pot trece peste faptul ca "s-a dus" , dar nu pot trece peste faptul ca nu stiu modul in care s-a intamplat asta. Macar sa stiu ca pe viitor sa evit un astfel de incident. Trebuie sa existe o explicatie logica!

1. De murit subit, sa zicem ca ar fi posibil, dar de ce nu l-am gasit in starea respectiva? Potentialii "necrofagi" la fata locului: 1x clown , 1x anemona, cativa viermi prapaditi nu mai lungi de 4-5cm si grosi de max 0,5mm
2. Sa fi sarit din bazin, chiar nu pot sa cred...la cum se misca de incet si delicat, nu avea nicio miscare brusca, nu se speria de nimic!
3. Sa fi trecut in bazinul mare. Stiu ca-i si asta o supozitie fantezista pt ca ar fi trebuit sa treaca doar printr-un tub de 7mm care mai are si un cot de 90 de grade. Mentionez ca fiind o scurgere prea plin initial am incropit un soi de "filtru de particule" dintr-un ghiveci din ala de plante de apa dulce in care am introdus un burete . Asta ca sa nu cumva sa se obtureze scurgerea. Ca siguranta maxima am si un senzor de nivel. Si din aceasta cauza nu prea am mai tinut cont de filtrul initial. De cateva ori l-am gasit deplasat. Asa s-a intamplat si ieri dimineata. Sa fi reusit sa se strecoare prin asemenea orificiu ingust?

Cu toate ca niciuna dintre cele 3 variante nu par a fi credibile, singura care ar putea da o explicatie cat de cat logica este ultima...NU are cum sa dispara un peste pur si simplu in nici 12 ore. Doar daca nu sta ascuns prin bazinul mare.Am sa conectez camera la un DVR si ma apuc sa inregistrez bazinul mare.

Nici vorba. Nu-i genul de peste sa stea ingropat. Deja am rascolit destul.
Singura dar foarte putin probabila cale (eu nu vad cum) ar fi sa se fi srecurat printr-un tub cu diametrul de 9mm si lungime de 5cm urmat de un cot de 90 de grade si o lungime de 15cm pe verticala.
Am inceput sa ma uit dupa el si prin bazinul mare. Presupun ca daca prin absurd ar fi ajuns acolo s-ar fi speriat si ar sta ascuns. Cred ca daca l-ar vedea restul pestilor l-ar aerga...

LE: de fapt diametrul prin care circula apa este mai ingust - undeva la 7mm.
O iau razna complet. Am intors refugiul pe dos. Am inceput vanatoarea de bristle worrms... Am prins vreo 10 pana acum, dar au undeva la 4-5cm maxim si sunt subtirei. Nu cred ca ar fi putut astia ataca un peste ca mandarinul si sa-l consume in nici 12 ore.!

Comunicarea intre refugiu si bazinul mare se face printr-un tub de plastic cu diametrul de 9mm. Are si un cot de 90 de grade la scrurgerea in bazin. Nu vad cum s-ar fi putut strecura pecacolo ca esra un peste marisor.
Chiar nu ma pot linisti fara sa am o explicatie logica. De sarit afara din bazin sunt 0.00000000000001% sanse.

Incep sa bat campii si ma gandesc ca o fi crescut vreun "brontozaur" din ala de bristle worm urias care sa poate inghiti un asemena peste Dar nu ar fi avut cand in 5 luni!
Cum sa dispara un peste asa fara urma in nici 12 ore.
Exclus sa fi trecut in bazinul mare , nu avea pe unde.

Forum Index » Profile for Akaiu » Messages posted by Akaiu
Go to: