| Message |
|
|
|
Concluzia...sa cascam foarte bine ochii de unde luam pestii si dupa parerea mea neaparat un bazin de carantina! Si eu stau cu piciul ala de hepatus in hiposalinitate si poate sunt mai norocos ca sa-l pot scoate din starea in care este. Nu-l vad sa manance cand ii dau dar se pare ca totusi ciupeste ceva, nu are abdomenul supt.
Apropos, cat se tine in hiposalinitate?
|
 |
|
|
|
Da si nu. Imi pare rau ca nu am salvat linkul cu un caz in care un bazin de 2 luni dat peste cap cu hertbana. Dupa masuratori ajunsese omul cu nitriti si pestii zombies pe la suprafata dupa aer. Spun ce scria acolo. Presupun ca intr-un bazin copt nu are cum sa se intample asa ceva.
|
 |
|
|
Mc. Incerc sa fac un test de PO4, la NO3 le stiu ca am facut de m-am saturat pana am reglat reactorul marca Shubi
LE: Mda, pt mine PO4 nu are nicio relevanta...numai apa chiora arata
|
 |
|
|
|
Cati ml de apa tre pus in tubul de test? Am piedut instructiunile si nu mai tin minte pt ca nu am mai facut de foarte mult timp. Zic sa mai fac si eu unul de curiozitate.
|
 |
|
|
|
Daca nu ar fi atat de greu de prins in bazinul mare pe bune ca as lua ghiveciul protector as indrepta camera exact pe tub si as inregistra pe dvr in cazul in care ar mai incerca inca odata experienta asta. dar nu stiu cat de traumatizant o fi fost pt ea. Plus ca este foarte greu s-o scot de acolo.
Pentru cei care m-au intrebat de ce nu-l las in bazinul mare. consider ca nu ar apuca indeajuns de multa mancare. In refugiu este liniste si se poate hrani foarte usor. Este un peste delicat si as vrea s-o duca bine la mine.
Plus ca vreau sa am si aici pesti.
|
 |
|
|
@koala.Stai linistit ca esti pe langa subiect cu astfel de de idei. Sambata seara inainte sa intru la dormitor madarica era la locul ei.
Duminica dimineata m-am trezit primul, cand consoarta s-a dat jos din pat eu deja cautam ca prostul pestele de vreo juma de ora  Si pe urma chiar te-am sunat pe tine ca nu gaseam nicio logica.
Ca sa nu mai spun ca nici macar nu aveam un minciog in casa, a trebuit sa merg la Hornbach sa cumpar unul dupa ce l-am zarit in bazinul mare.
Si chiar acum dupa ce i-am dat drumul in refiugiu am relaizat ca daca as avea nevoie sa-l prind cred ca m-as alege cu ceva deranj major in el. Coloana de apa este de doar 12cm si am destule pietre si corali.
Bottom line: Acest peste a trecut printr-un tub de 7mm cu cot la 90 de grade
camera nu mai merge pt ca aici intradevar intervine partea feminina careia nu-i plac prea multe cabluri insirate prin casa
Ar trebui sa le cablez pe undeva dar nu am tot ce-mi trebuie
|
 |
|
|
|
Si atunci imi poti da si mie o idee pe unde s-a strecurat in bazinul mare?
Cand Andrei mi-a sugerat sa-l caut in bazinul mare am fost la fel de categoritc ca si tine, uite ca acum trebuie sa cred atata timp cat l-am pescuit de acolo.
|
 |
|
|
La cum se prezinta arata foarte bine, este grasuta ,inoata normal, este intr-o stare perfecta  Cum o fi trecut prin tubul respectiv si de ce ramane un mare mister.
|
 |
|
|
Doamnelor si Domnilor, Ladies and Gentleman!
Am deosebita placere de a va prezenta pe campiona absoluta in contorsionism marin, o Nadia Comaneci a acvariilor marine, ->"Domnisoara Mandarica" care a reusit o inegalabila performanta de a se strecura printr-un tub de 7mm cu cot la 90 de garde.  Va multumim pentru ovatii
|
 |
|
|
|
Eu zic ca ar fi bine sa nu bagi hertbana deocamdata. Ai un bazin crud si orice alta aditie poate cauza un dezechilbru. Hertbana cred ca-i cel mai indicat intr-un bazin de carantina. Asa ar fi ideal.
|
 |
|
|
"Ie" niste cookies pt puii de corali
|
 |
|
|
|
Cam greu de gasit pe stoc in Ro in acest moment.
|
 |
|
|
CatalinBarbu wrote:A venit o jucarie
Mai indicat ar fi fost sa investesti intr-un Hanna de PO4. Testul de KH de la Salifert este foarte precis pentru pretul pe care-l are.
|
 |
|
|
CatalinBarbu wrote:Pentru ca duminica si pentru ca timp liber, am mai pus100ml de biopelleti in reactor unde am acum aproximativ 300ml. Inca astept ca rezctorul sa isi dea drumul cum trebuie pentru ca nu reusesc sa scad NO3 sub 2,5 ppm asta in conditiile in care am un singur clown.
Am aspirat si mizeria din sump, din camera skimmerului si din cea a reactorului (groaznic ce s-a putut strange in doua luni)
Eu zic sa nu te stresezi prea tare. Un 2.5ppm NO3 este foarte bun.
|
 |
|
|
|
Daca nu le dimezi separat albul o sa domine.
|
 |
|
|
|
Ai scapac si peste sump? Eu nu prea am cum sa-l acopar. Iese cupa de la Tunze. Dar oricum este mica suprafata de evaporare in sump comparabil cu refugiul care este full open.
Avand un bubble trap intercalat nu am niciun fel de valuri in camera senzorului. Dar are suprata mica si asta inseamna o sensibiltate marita a senzorului.
|
 |
|
|
|
6l/zi la ce volum de apa? Si este foarte importanta suprafata pe care se face evaporarea. Parca aveai bazinul acoperit.
|
 |
|
|
|
Mda, este un aspect pe care tre sa-l iau si eu in calcul cat de curand pt ca vine vara si bazinul meu de ATO are doar 13l. Probabil va urma un senzor in bazinul ATO si o pompa in butoiul cu apa de osmoza -85L
|
 |
|
|
|
La 200l cat am acum se evapora cam 3l/zi. Pompa de ato zumzaie cam la 10min dar pt 1-2sec, senzorul este foarte senzibil si recactioneaza imediat.
|
 |
|
|
Sau sa-i citesc din rechizitoriul lui Nutzi
|
 |
|
|