[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: decanu
Forum Index » Profile for decanu » Messages posted by decanu
Message
Ceva sfaturi?
Dupa 3 saptamani, HC a sucombat (cu ajutorul melcului din dotare), am adus ca plante de foreground Pogostemon helferi si Lilaeopsis novea zeelandiae. Cu testerele de 5in1 parametri apei sunt ok. Am inceput sa folosesc EasyCarbo de la Easy Life. Am introdus 4 zebre acum o saptamana. As vrea sa mai aduc 4 zebre si inca o gasca de 8 pesti mici si cam atat pentru cei 50l ai mei.
Intrebare: ce imi recomandati ca asociere cu grupul de 8 zebre? As prefera tot o specie sprintena. Mersi pentru sugestii!
Iata cum arata acum acvariul meu:
Ok, am inteles acum ideea si am sa urmez sfatul tau. Ce nu pricep insa este de ce mi-au vandul dracena ca si planta submersa... Ma rog, asta e comertul...
Am testat pietrele, nu sunt calcaroase. Am setat si priza automata astfel incat sa am doar 8 ore pe zi de lumina.
Multumesc pentru sfaturi!
Lumina e bine sa o reduc pe perioada ciclarii, sau in general?
Pietrele le-am luat de la Hornbach, din zona dedicata decorurilor pentru acvarii, asa ca nu mi-am . Cum se pot testa?
Am o lampa de 15W pe care o tin aprinsa intre 12-14 ore pe zi.
Desi am acvariu de cand ma stiu, abia acum m-am hotarat sa fac o incercare de aquascaping. Am fost cumva nevoit, fiind invins in lupta cu agele, asa ca m-am decis sa fac o reinstalare a acvariului de la inceput.
Va prezint o poza cu acvariul meu de 50l, filtru intern Fluval U2, substrat JBL Manado si urmatoarele plante:
- Anubias barteri nana
- Vesicularia ferriei - Weeping Moss (folosita la copacel si la un fel de gard viu in fundalul acvariului)
- Vesicularia dubyana
- Hemianthus callitrichoides
- Cabomba aquatica
- Dracaena sanderian
- Echinodorus ozelot
- Cladophora aegagrophila

Sunt in prima saptamana de ciclare a acvariului, pe care o sa o fac fara pesti, am rabdare o luna. Folosesc aditie de colonii de bacterii ca sa ajut putin.

Va raman recunoscator pentru impresii si recomandari!
Nu stie nimeni daca "scarpinatul" are si alte motive?
Mersi!
Oricum mobilierul nu era inclus
Dupa 1 saptamina, puii sunt bine sanatosi, aproape si-au dublat marimea si se simt mult mai in largul lor in acvariul mare: nu mai stau ascunsi ci se plimba in voie prin partea de mijloc a acvariului. Ma bucur ca au scapat cu bine :-)
Am observat de vreo 2 zile ca pestii se freaca de plante si substrat. Nu au niciun fel de pete pe corp, insa fac acest lucru destul de frecvent (mai ales 2 dintre neoni). Am masurat parametrii apei si sunt OK. Chiar si puii de gupi, care au vreo 4 zile au acelasi comportament.
Am citit toate topicurile care contin "scarpina" si "freaca" , asa ca am vazut ca acest obicei este, de obicei legat de boala numita popular gris.
Totusi, i-am mai observat facind acest lucru si la inceputul acvariului (acum vreo 3 saptamini), dupa care au incetat, fara a face insa gris.
Intrebarea mea este daca scarpinatul poate avea si alte cauze decit grisul sau simptomele de otravire cu nitriti si, daca da, care sunt acestea?
In weekend am avut si prima satisfactie legata de noul meu inceput. Gupoaica a nascut 4 pui. Doar atit, dar ma gindesc ca este la primele nasteri, sau poate masculul nu si-a facut foarte bine treaba. Cum nu am un alt acvariu, am zis sa incerc sa ii las "pe cont propriu" pe noii locatari in acvariul comunitar. Neonii nu par interesati de micuti, doar femela de gup pare sa poata sa ii inghita, chiar ii mai fugareste din cind in cind. Azi au 3 zile si s-au descurcat de minune sa scape cu viata. Ma gindesc ca, la urma urmei, este o chestie de selectie naturala, iar cei puternici vor reusi sa supravietuiasca. Puii stau de regula pe fundul acvariului printre pietre si plante si nu par sa lase nicio sansa urmaritorilor lor: se misca cu o viteza impresionanta. Mincaree pe care le-o dau este din cea pentru cei mari, adica fulgi, insa ii maruntesc mai bine si o parte din mincare ajunge si pe fundul acvariului acolo unde e ciugulita si de pui. Am sa cumpar totusi si ceva mincare speciala pentru ei astazi.
Ehee, si cu plantele am patit acelasi lucru: le-am spus cit este de mare, dar au zis ca nu-i nicio problema, plantele se "adapteaza" la spatiul oferit... Chiar mi-au vindut Ludwigia drept planta de foreground... No comment, ce mai!
Cit despre fundal, m-am convins si eu ca trebuie sa cumpar unul albastru, e mult mai elegant. Deh, m-am lasat si eu "vrajit" de sfaturile unui vinzator de la petshop... Oare de ce nu dau ei sfaturi de buna calitate si se lasa condusi doar de dorinta de a vinde cit mai mult? Pe termen lung cred ca nu au decit de pierdut din atitudinea asta, in sensul ca vor fi ocoliti de clientii amagiti... eu unul asa voi face.
Multumesc pentru cuvintele frumoase si pentru sfaturi. Chiar ma gindeam ca, incet, incet, Echinodorusul o sa fie mascat de Ludwigia, asa ca e o idee excelenta sa il mut in fata.
Am vazut acvarii cu adevarat deosebite pe acest forum si mi-am dat seama cit mai am de munca pina sa ajung si eu la acest nivel.
Nu m-am putut insa opri sa nu postez si eu poze cu acvariul meu de 40L. Nu este o frumisete nici pe departe si nu o fac insa sa ma mindresc cu el, mai am foaaaarte mult de invatat. Vreau doar sa va prezint evolutia lui in aproape o luna de viata.
Va cer parerea cu privire la cum a progresat (mai ales dpdv al vegetatiei). Ludwigia a crescut foarte mult si, desi initial o plantasem in buchet (asa cum am cumparat-o), in timp am separat firele iar eu cred ca asa e mai OK. Deasemenea, Echinodorus-ului i-a u crescut inca vreo 3 frunze noi. Hygrophila merge si ea bine, desi a trebui sa mai renunt la citeva frunze din cauza algelor (acum pare totul OK).

Ceea ce pot spune este ca vinzatorul de la care am luat plantele m-a cam tras pe sfoara vinzindu-mi plante de talie mare, desi i-am specificat ca imi trebuie medii pentru ca inaltimea acvariului este de doar 40 cm, dar, ma rog, asta e. O sa incerc sa gestionez situatia, am sa le mai tai atunci cind se fac prea mari si o sa le replantez.
Ce imi sugerati ca plante mici, de foreground?

21 aprilie
[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=lastup&cat=13368&pos=7]
image[/url]

16 mai
image
Incalzirea globala e de vina
Am citit majoritatea solutiilor: chiller, PET-uri cu apa de la congelator cufundate in acvariu, ventilatoare orientate catre suprafata apei si indepartarea capacului...
Ce ma mira este diferenta mare de temperatura dintre cea din camera si cea din acvariu (3 grade)... Or termometrele mint, ori caldura este data doar de iluminare, dar mi se pare cam mare diferenta.
Asta ma intreb si eu. Avind un acvariu mic, de 40L, de la lumina temperatura este de 25 de grade, desi in casa nu e mai mult de 22 in acest moment.
Cum o sa procedam la vara cind vor fi momente cu 30 de grade in casa?
Am observat de curind ca frunzele plantei mele Hygrophila corymbosa sunt de culoare mai rosiatica acolo unde ajung la suprafata apei si chiar si mai rosie in dreptul becului care ilumineaza acvariul.
E normal?
 
Forum Index » Profile for decanu » Messages posted by decanu
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com