[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Revenire in bransa  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
decanu
Junior member

IP:

Revin pe forum dar trebuie sa recunosc ca sunt putin dezamagit. Ma asteptam la mai mult sprijin in momentul cind am avut probleme cu pestii. Stiu ce o sa spuneti, ca n-am avut destula rabdare, ca n-am asteptat sa se termine ciclarea. Nu cred insa ca exista vreun acvarist care sa nu fi gresit la inceput, fie datorita lipsei de rabdare fie datorita lipsei de experienta. Oricum, aceasta sectiune ar trebui sa acorde mai multa rabdare si atentie celor aflati la inceput.

Vreau sa va povestesc totusi cum am trecut peste perioada grea cu acvariul meu.
Cum va spuneam la 2 zile dupa ce i-am adus 2 gupoaice au facut columnaris (asa am tras eu concluzia din simptome) asa ca am cumparat Sera Baktopur si am facut tratamentul in acvariu direct cu riscul de a decicla ceea ce nu era nici pe departe stabilizat. Am scos carbunele activ din filtru pe durata tratamentului. Intre timp cei 2 pesti bolnavi au murit.
Apoi am facut un schimb de apa si am adaugat si Sera Nitrivec in fiecare zi timp de 10 zile pentru a ajuta la crearea bacteriilor denitrificatoare si niste vitamine pentru pesti ca sa ii ajut putin. De la zi la zi lucrurile au mers mai bine, chiar daca au murit inca 2 pesti (1 gup si un neon care de cind l-am cumparat avea solzi lipsa).
Acum acvariul meu are 2 saptamini de la tratament si eu zic ca incepe sa mearga bine: supravietutorii sunt foarte vioi, plantele au inceput sa creasca (chiar cu o viteza ametitoare) iar apa este foarte curata.
Inca un lucru care mi s-a intimplat: in perioada cu boala pestilor si pe timpul tratamentului cu Baktopur crescusera multe alge pe plante, acum s-au curatat - cred ca asta e o dovada si ca ciclarea e pe drumul cel bun.
Tot pe plantele cumparate am avut multe oua de melci din aceia maro care s-au dezvoltat puzderie si pe care i-am colectat aproape in fiecare zi. Acum mai sunt vreo 2 mai mari pe care am de gind sa ii pastrez.
Mai am acum 5 neoni si 2 gupi si nu intentionez sa mai iau altii in urmatoarele 3-4 luni pina nu ma conving ca totul e OK.

Cam asta este povestea mea de inceput si sper sa fi trecut de momentele grele, de acum astept si satisfactii date de un acvariu stabil si de pesti si plante sanatoase.
andras
Senior member
[Avatar]

IP:

Ne pare rau ca ne-a scapat postul tau, au intervenit si sarbatorile si n-am fost asa atenti. dar ne pare bine ca pesti tai acum sunt sanatosi.

Daca mai cumperi pesti (chiar peste cateva luni) ai grija sa le ti in carantina 3 saptamani, si numai dupa aceia introdu'i in acvariu. Poti face de la bun inceput un tratament cu Costapur si pe urma cu Bactopur. De obicei pesti din comerti sunt bolnavi sau purtatori.
[Email] [WWW]
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

decanu wrote:...melci...Acum mai sunt vreo 2 mai mari pe care am de gind sa ii pastrez.

Ai grija cu ei ca poate incep sa se inmulteasca iar ca nebunii... Eu asa am patit: dupa ce m-am chinuit sa curat acvariul de 100.000 melci, am lasat doar 2 mai mari, care iar mi-au dat de lucru dupa o luna si ceva...
decanu
Junior member

IP:

Atunci o sa renunt la ei
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

decanu wrote:Ma asteptam la mai mult sprijin in momentul cind am avut probleme cu pestii.
Gindeste-te ca poate unii nu intra pe forum mereu, altii nu cunosc raspunsu' (io am pesti in acvarii de vreo 20 ani si n-am vazut niciodata Columnaris pe viu ) si prefera sa nu posteze decit sa-ti dea linkuri pe net pe care le poti gasi singur ....... una din dorintele noastre e ca pe forum sa-si prezinte lumea experienta proprie, nu zic ca nu pot fi bune si sfaturi date pe baza unei documentari pe Internet, da' noi le preferam pe cele bazate pe experienta ....... probabil ca tu aveai nevoie de un raspuns de la cineva care a tratat personal cu succes Columnaris, iar acel cineva, daca e printre noi , probabil n-a vazut problema ta.

Poze: smilie ... Poze cu plante
decanu
Junior member

IP:

No ofense, guys!
decanu
Junior member

IP:

In weekend am avut si prima satisfactie legata de noul meu inceput. Gupoaica a nascut 4 pui. Doar atit, dar ma gindesc ca este la primele nasteri, sau poate masculul nu si-a facut foarte bine treaba. Cum nu am un alt acvariu, am zis sa incerc sa ii las "pe cont propriu" pe noii locatari in acvariul comunitar. Neonii nu par interesati de micuti, doar femela de gup pare sa poata sa ii inghita, chiar ii mai fugareste din cind in cind. Azi au 3 zile si s-au descurcat de minune sa scape cu viata. Ma gindesc ca, la urma urmei, este o chestie de selectie naturala, iar cei puternici vor reusi sa supravietuiasca. Puii stau de regula pe fundul acvariului printre pietre si plante si nu par sa lase nicio sansa urmaritorilor lor: se misca cu o viteza impresionanta. Mincaree pe care le-o dau este din cea pentru cei mari, adica fulgi, insa ii maruntesc mai bine si o parte din mincare ajunge si pe fundul acvariului acolo unde e ciugulita si de pui. Am sa cumpar totusi si ceva mincare speciala pentru ei astazi.

Acvariu: 50L, filtru intern Fluval U2
Substrat: JBL Manado
Plante: Anubias barteri nana, Vesicularia ferriei - Weeping Moss, Vesicularia dubyana, Hemianthus callitrichoides, Cabomba aquatica, Dracaena sanderian, Echinodorus ozelot, Cladophora aegagrophila
decanu
Junior member

IP:

Dupa 1 saptamina, puii sunt bine sanatosi, aproape si-au dublat marimea si se simt mult mai in largul lor in acvariul mare: nu mai stau ascunsi ci se plimba in voie prin partea de mijloc a acvariului. Ma bucur ca au scapat cu bine :-)

Acvariu: 50L, filtru intern Fluval U2
Substrat: JBL Manado
Plante: Anubias barteri nana, Vesicularia ferriei - Weeping Moss, Vesicularia dubyana, Hemianthus callitrichoides, Cabomba aquatica, Dracaena sanderian, Echinodorus ozelot, Cladophora aegagrophila

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: