[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Pestii se freaca de plante si pietris  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
decanu
Junior member

IP:

Am observat de vreo 2 zile ca pestii se freaca de plante si substrat. Nu au niciun fel de pete pe corp, insa fac acest lucru destul de frecvent (mai ales 2 dintre neoni). Am masurat parametrii apei si sunt OK. Chiar si puii de gupi, care au vreo 4 zile au acelasi comportament.
Am citit toate topicurile care contin "scarpina" si "freaca" , asa ca am vazut ca acest obicei este, de obicei legat de boala numita popular gris.
Totusi, i-am mai observat facind acest lucru si la inceputul acvariului (acum vreo 3 saptamini), dupa care au incetat, fara a face insa gris.
Intrebarea mea este daca scarpinatul poate avea si alte cauze decit grisul sau simptomele de otravire cu nitriti si, daca da, care sunt acestea?

Acvariu: 50L, filtru intern Fluval U2
Substrat: JBL Manado
Plante: Anubias barteri nana, Vesicularia ferriei - Weeping Moss, Vesicularia dubyana, Hemianthus callitrichoides, Cabomba aquatica, Dracaena sanderian, Echinodorus ozelot, Cladophora aegagrophila
decanu
Junior member

IP:

Nu stie nimeni daca "scarpinatul" are si alte motive?
Mersi!

Acvariu: 50L, filtru intern Fluval U2
Substrat: JBL Manado
Plante: Anubias barteri nana, Vesicularia ferriei - Weeping Moss, Vesicularia dubyana, Hemianthus callitrichoides, Cabomba aquatica, Dracaena sanderian, Echinodorus ozelot, Cladophora aegagrophila
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

decanu wrote:... "scarpinatul" are si alte motive?

Motive pot fi desigur mai multe in afara de "gris". Mai multe indicii poti gasi de exemplu in articolul asta.

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: