[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariul meu - evolutie  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
decanu
Junior member

IP:

Am vazut acvarii cu adevarat deosebite pe acest forum si mi-am dat seama cit mai am de munca pina sa ajung si eu la acest nivel.
Nu m-am putut insa opri sa nu postez si eu poze cu acvariul meu de 40L. Nu este o frumisete nici pe departe si nu o fac insa sa ma mindresc cu el, mai am foaaaarte mult de invatat. Vreau doar sa va prezint evolutia lui in aproape o luna de viata.
Va cer parerea cu privire la cum a progresat (mai ales dpdv al vegetatiei). Ludwigia a crescut foarte mult si, desi initial o plantasem in buchet (asa cum am cumparat-o), in timp am separat firele iar eu cred ca asa e mai OK. Deasemenea, Echinodorus-ului i-a u crescut inca vreo 3 frunze noi. Hygrophila merge si ea bine, desi a trebui sa mai renunt la citeva frunze din cauza algelor (acum pare totul OK).

Ceea ce pot spune este ca vinzatorul de la care am luat plantele m-a cam tras pe sfoara vinzindu-mi plante de talie mare, desi i-am specificat ca imi trebuie medii pentru ca inaltimea acvariului este de doar 40 cm, dar, ma rog, asta e. O sa incerc sa gestionez situatia, am sa le mai tai atunci cind se fac prea mari si o sa le replantez.
Ce imi sugerati ca plante mici, de foreground?

21 aprilie
[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=lastup&cat=13368&pos=7]
image[/url]

16 mai
image

Acvariu: 50L, filtru intern Fluval U2
Substrat: JBL Manado
Plante: Anubias barteri nana, Vesicularia ferriei - Weeping Moss, Vesicularia dubyana, Hemianthus callitrichoides, Cabomba aquatica, Dracaena sanderian, Echinodorus ozelot, Cladophora aegagrophila
canadezu
Member
[Avatar]

IP:

Good job

Imi place foarte mult acvariul tau, ar fi dat bine un substrat mai inchis la culoare, dar poate reusesti sa-l acoperi cu plante. Eu as incerca niste Glosso daca poti sa faci rost.
Alt ceva ce as mai modifica este background-ul, as pune ceva de o singura culoare ceva care ar arata mult mai natural decit pietrele alea.
Incearca sa muti lemnul si echinodorusul un pic mai in fata si pune Ludwigia in spate.

Succes,
D
decanu
Junior member

IP:

Multumesc pentru cuvintele frumoase si pentru sfaturi. Chiar ma gindeam ca, incet, incet, Echinodorusul o sa fie mascat de Ludwigia, asa ca e o idee excelenta sa il mut in fata.

Plante: Anubias barteri nana, Vesicularia ferriei - Weeping Moss, Vesicularia dubyana, Hemianthus callitrichoides, Cabomba aquatica, Dracaena sanderian, Echinodorus ozelot, Cladophora aegagrophila
decanu
Junior member

IP:

Cit despre fundal, m-am convins si eu ca trebuie sa cumpar unul albastru, e mult mai elegant. Deh, m-am lasat si eu "vrajit" de sfaturile unui vinzator de la petshop... Oare de ce nu dau ei sfaturi de buna calitate si se lasa condusi doar de dorinta de a vinde cit mai mult? Pe termen lung cred ca nu au decit de pierdut din atitudinea asta, in sensul ca vor fi ocoliti de clientii amagiti... eu unul asa voi face.

Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

decanu wrote:Oare de ce nu dau ei sfaturi de buna calitate
Pentru ca habar n-au ce fac , nu cred ca e rea intentie, atita-i duce capu .

Eu as scoate Echinodorusu', e prea mare pentru acvariu tau. Sau poate-i faci un acvariu mare-mare .

Poze: smilie ... Poze cu plante
decanu
Junior member

IP:

Ehee, si cu plantele am patit acelasi lucru: le-am spus cit este de mare, dar au zis ca nu-i nicio problema, plantele se "adapteaza" la spatiul oferit... Chiar mi-au vindut Ludwigia drept planta de foreground... No comment, ce mai!

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: