[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Daniel32
Forum Index » Profile for Daniel32 » Messages posted by Daniel32
Am doi Ctenopoma acutirostre (5 cm) singuri intr-un acvariu de 20 litri. As fi bucuros daca as primi orice sfat in legatura cu acesti pesti de la acvaristi cu experienta. Va rog nu ma trimitei la serch pe google....prefer sa schimb opinii cu oamenii din aceasta comunitate. Multumesc!
Hoplo si plantele din experienta traita de mine pana acum nu este o combinatie buna. Am avut Hoplosternum littorale si mi-au mutat si buturugile.
coana_andreea wrote:
Oricum nu sunt o amenintare nu?

Nu sunt din cate stiu eu...
Fundulopanchax gardneri intre 3 si 7 lei bucata....restul nu stiu...
Am Fundulopanchax gardneri 7 bucati intr-un acvariu de 50 de litri sunt pesti interesanti si surprinzator de rezistenti. Am avut un accident privind calitatea apei si scalarii din nefericire au murit imediat dar gardnerii nu au avut absolut nimic.
Concurentii de pe primele 20 de locuri sunt numai asiatici. Astia au facut discriminare....
Splendid acvariul!
De care hoplo? Hoplosternum thoracatum sau littorale?

Pa mine ma intereseaza h. littorale.
Am luat l-a insistentele ficei mele o pereche de Xiphori. In mod normal nu i-as fi luat dar pe langa insistentele fetei mele m-a intrigat si culoarea lor deosebita. Era un lot de xiphori de culoare vermilon (nu stiu daca am nimerit-o) mai popular, de un rosu foarte inchis aproape ca o visina putreda.

I-am lasat intr-unul dintre acvariile mele si bineinteles au facut ceea ce stiu ei mai bine....adica s-au inmultit.

Acum sunt posesor a cateva zeci de xiphori pe care am vrut sa-i donez dar timpul si oboseala nu mi-au permis.

Cea ce ma intriga este ca cea de a doua generatie si-a pierdut din intesitatea culorii, numai cativa pui semanand cu parintii lor. Asta nu am considerat-o o problema mare dar a venit cea de a treia generatie care sunt de un portocaliu/rosu simplu specific xiphorilor obisnuiti. Precizez ca in acvariu nu tineam alti Xiphori.

Nu as vrea sa pierd aceasta linie de Xiphori deosebiti. Are cineva idee ce as putea sa fac ca sa nu pierd linia originala?
Iti dau gratis Elodea canadensis si alte vreo doua specii carora nu le stiu numele...mesaj pe pm...asta daca nu curat acvariu intre timp
Din experienta iti pot spune ca:
Ancistrusi mici +carasi...rezulta carasi satui si ancistrusi morti;
Ancistrusi mari + carasi....no problem...mare atentie la apa;
Ancistrusi +pleco...rezulta ancistrusi stresati si daca nu iei nici o masura morti.
Ancistrusi+gibbi...nu stiu
Nu lua gibbi sau pleco daca nu faci acvariu peste 250 litri. Am vazut cativa la dimensiuni foarte impresionante.
Donez xiphori, vreo 10 bucati. Sunt de culoare rosu intens.
Am cautat 1 luna de zile pana am gasit un doritor pentru fossilis....nu i-au vrut gratis nici micii negustori din piata...
Am eu si sunt de firma. Fiind de "firma" rata de eclozare se presupune a fi mare. Accept la schimb pesti sau plante....daca ai ceva de oferit. PM te rog.
Mie mi-au murit doi carasi asa. Aveti idee cum as putea preveni inbolnavirea cu bacteria asta, pentru ca moartea celor doi carasi a fost foarte suparatoare deoarece ii aveam de ceva timp si erau exemplare foarte frumoase.

Carasii aveau 2-3 ani deci pot spune ca erau tineri daca tinem cont de speranta de viata a acestor pesti.
Daca aduci poate lasi o pereche si la Braila.
Am un card de 5 bucati. Ii hranesc cu tubi si se simt bine. Intr-adevar stau in curentul de apa si dupa tufe de plante.Tot in legatura cu acesti pesti ma framanta un gand pe care vreau sa-l impartasesc cu voi. La un moment dat am avut doar doi intr-un acvariu. Dupa un schimb de apa am gasit a doua zi un fel de manunchiuri gelatinoase transparente pe fundul apei. Nu erau atasate de nimic si se miscau in curent. Am si melci in acel acvariu iar icrele lor sunt tot transparente dar depunerile sunt mult mai mici, foarte adezive si niciodata nu au depus oua pe fundul acvariului. Am sifonat in graba pentru ca trebuia sa plec la servici si pentru ca am citit peste tot pe net ca au fost doar cazuri foarte rare de reproducere in acvarii. De atunci nu am mai gasit acest fel de depuneri gelatinoase pe fundul acvariului si ma framanta gandul ca poate am aruncat icre de "glass fish". Voi ce spune-ti a fost un melc mai original? Am cosmaruri

Am citit ce au scris alti forumisti mai sus si pot afirma de asemenea ca poti avea o rata mare de deces la pestii cumparati. Pestii sunt prinsi in salbaticie sunt transportati mii de km in conditii mai bune sau mai rele si din cauza acestui fapt si a sensibilitatii lor vis-a-vis de chimia apei rata deceselor e mare. Dupa un esec eu am aplicat urmatorul "truc" si am avut succes. Am vazut cand magazinul a fost aprovizionat cu lotul de pesti. Am lasat sa treaca cateva zile si am vizitat pestanii cat de des am putut. Am cercetat cu atentie sa vad daca toti sunt sanatosi. Un peste de sticla sanatos e transparent(cu cat se simte mai bine cu atat e mai transparent) are mustatile orientate inainte si lungi, se tine de grup. Dupa ce ai fost sigur ca pestii s-au aclimatizat si nu ai observat semne care sa te ingrijoreze cumpara-i. Nu ii baga in acvarii de carantina doar daca acvariul este mare (ii streseaza). Stiu ca nu e ca la carte dar eu i-am pus direct in acvariul mare. Ai grija sa aiba din prima hrana vie, un curent mic de apa, plante dupa care sa se ascunda. Schimba apa des dar incet. Am schimbat-o odata turnand mai repede apa din lipsa de timp si am avut un deces. Nu cred ca ce ti-am spus e solutia magica pentru evitarea deceselor dar la mine a mers. Succes!
Intr-unul din acvarii an colonii de hidre. A mai patit-o cineva...cum se scapa de ele. Prezinta pericol pentru pesti?
Daca asta este planta identificata de Lofty...mie mi-a iesit din acvariu...adevarul e ca nu prea ma pricep la plante. Ciudat e ca atunci cand iese din apa renunta la frunzele din apa...sau am eu probleme cu ea.

Forum Index » Profile for Daniel32 » Messages posted by Daniel32
Go to: