[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: RaresLuc
Forum Index » Profile for RaresLuc » Messages posted by RaresLuc
Acum am vazut ca articolul cu ciclul azotului l-a pus si hans, in fine , ideea e sa-l citesti.
Pai si hrana de la Tetra ce are? eu cred ca e buna si aia la fel ca celelalte. Pune si plante ca sa nu strici calitatea apei prin acumulare prea mare de nitrati. Daca vrei iti trimit eu niste Cabomba de samanta.
Citeste aici ca sa intelegi cum sta treaba cu ciclarea.
Intr-adevar e bine ca au pus si poze adevarate. Eu am ramas placut surprins sa vad ca Red Flamed-ul meu are forma corecta de planta adulta. Am crezut ca trebuie sa arate ca atunci cand l-am cumparat din magazin doar... mai mare. E bine ca au pus si poze ca sa vezi cum arata plantele cand le cumperi din magazin si cum arata dupa ce le cresti in acvariu.
Ramane valabil anuntul.
Very nice !
Imi place mult ideea ta, faina inovatie!
Vreau sa te intreb ceva: 1) tu nu sifonezi substratul de mizerii cand scoti apa din acvariu, pentru ca asa se intelege din poza si din explicatii?
si 2) nu exista pericolul ca dupa ce s-au umplut bidoanele si ai inchis robinetele de pe "Y" sa ti se sparga furtunul de la dus..., sau refuleaza pe robinetul de la qvetaTM?
Pentru dezinfectarea apei si pentru mentinerea icrelor neatacate de tot felul de paraziti de prin acvariu eu stiu ca se pune Tripaflavin in apa. Asa o sa ti se albeasca doar icrele care nu au fost fecundate.
Ai o crescatorie serioasa acolo. As vrea sa vad si eu poze.
Donez JBL Nobil Fluid la oricine are pui din categoria "mici de tot" de ovipari. Astept doritorii!
Foarte frumoase pozle de la Viena. Am vazut niste acvarii pentru pirania foarte dragute ;) .
Acum am citit si eu ce ai scris pana acum.
E prea mic acvariul pentru ei si iti spun sigur ca o sa ai mari dezamagiri dupa ce mai cresc. Plantele alea cred ca sunt rupte din cauza ca s-au batut. cumpara-le un acvariu de 500 de litrii si cumpara cel putin 6 bucati ca sa nu "dea in paranoia".
Ce dai de mancare?
Multumesc pentru raspuns andras. Problemele mele cu hexamita au inceput sa dispara fara a incerc vreun tratament. Am incercat sa fac schimburi cat mai dese de apa si sa mentin calitatea apei cat mai buna. La pesti dau fulgi si granule de la JBL, le mananca foarte bine. Daca nu am timp de schimburi partiale de apa le dau pestilor hrana putina ca sa nu se strice apa, e adevarat ca nu cresc asa cum vreau eu dar e o solutie de compromis.
Daca o sa mai am probleme mai serioase cu Hexamita o sa incerc tratamentul de la tine.
Multumesc mult inca odata.
Pirania traiesc in bancuri, cel putin 6-7...
Multumesc harry, din pacate din 15 pana in 18 sunt plecat din Sibiu. Daca ai drum mai devreme as fi bucuros. Multumesc inca odata!
Carja Ioan wrote:Aha, acuma pricep si eu, afara se face intuneric de mai multe ori.

Eu nu prea pricep, s-a facut intuneric de vreo doua ori de cand a zis Porcu , ca ne arata poze .
Plantele ti-au plecat prin acvariu dupa ce ai dat drumul la filtru pentru ca ai indreptat jetul pe ele; indreapta jetul in sus si poti sa scoti furtunul pentru aer pentru ca acvariul se va oxigena suficient de la jetul pompei care bate pe suprafata apei. Poti sa-ti pui niste guppy in acvariul paralelipipedic si sa vezi daca poti sa-i tii in viata si sa fie si fericiti.
Salut, felicitari pentru acvariu! cu inaltimea modificata la 40 cm o sa fie mult mai ok .

Plantele inainte sa le plantezi rupe-le varfurile radacinilor si ai grija sa nu le infigi prea mult in pamant (mai ales Cryptocorynele).

Succes
Am niste Guppy care de ceva vreme au inceput sa faca cacatei albi care atarna la fundul lor pentru mai mult timp decat normal. Nu stiu ce sa le fac pentru ca sunt apatici si mananca putin. De mancare le dau granule si fulgi de la JBL.
Ce pot sa le fac?
Multumesc.
Eu iti recomand sa-ti cumperi guppy prima data. Sunt niste pesti foarte frumosi, mai ales masculii si sunt buni pentru inceput in acvaristica. Daca reusesti sa cresti guppy inseamna ca poti sa treci si mai sus dup-aia, incearca cu ei sa vezi daca poti.
Apropos, ai mai avut pesti inainte?

Forum Index » Profile for RaresLuc » Messages posted by RaresLuc
Go to: