[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: RaresLuc
Forum Index » Profile for RaresLuc » Messages posted by RaresLuc
Multumesc pentru reactivarea articolului. Acum imi aduc aminte ca l-am remarcat cand a fost, dar cred ca m-am uitat la 2-3 poze si cand am vazut ca nu prea se intelege nimic am renuntat. Sunt si cateva poze reusite in care se vad si gupanezii . Ma intreb ce or manca pestii aia ca sa arate asa? Oare mananca tubifex sau altfel de hrana vie?
As fi vrut sa vad si eu galeria aceea foto cu guppy din Germania. Cred ca am ratat-o pentru ca nu citeam prima pagina a siteului; acum chiar am motive sa o citesc ;).

P.S. Este vreo legatura intre userul de pe site si cel de pe forum?
Eu stiu ca plantele partial emerse, adica echinodorusii, isi iau foarte putini nutrienti din apa chiar si cand sunt submersate. Cel mai bine se hranesc prin radacini si de-aia le trebe fertilizare in nisip cu diferite conuri si pastile, laterite si alte cele.
Plante care absorb foarte bine nutrientii din apa sunt plantele pur acvatice cum sunt, Ceratopteris, Cabomba, Elodea etc.
Nu ma intelege gresit Sandu, am facut si Discus si Nigro, si Leeri si Beta si Macropizi si Gurami si scalari, etc si imi plac si acvariile plantate. Acum insa mi-a picat cu tronc specia asta si pentru mine tot timpul reprezinta o provocare reproducerea pestilor.
Marturisesc ca eu chiar m-am apucat sa inmultesc o linie din femele de-ale lui Stan Shubel (din poze) mascul de cobra si mascul de guppy cu coada in furculita (nu stiu exact cum ii spune dar stiu ca e linie). Acum mi s-au colorat masculii si i-am separat de femele. Sunt foarte curios cum o sa arate pe la 8 luni cand sunt maturi. Am impresia ca unii or sa ramana mici din lipsa de spatiu si din cauza ca ma supara la culme hexamita dar am si pesti cu potential; tot din lipsa de spatiu am facut si combinatia asta la matca.
Guppy nu cred ca trebuie priviti cum ii priveste fipiica, guppy sunt altfel de fenomen acvaristic....
Provocarea este de a scoate varietatea cea mai faina, care e mai priceput in jocul cu culorile. Este o provocare sa-i tii si sanatosi pana ajung la marimi apreciabile. Uite ce au reusit unii:
image
image
image
image
image
image
image
image

Sandu: ti-am editat eu aranjarea pozelor in forma asta pentru ca altfel scrisul exceda dimensiunea paginii si era dificil de citit topicul.
Cred ca ideea ta e putin deformata. Plantele daca sunt partial emerse nu inseamna ca iti consuma mai multi nutrienti din apa. Spune-mi daca am inteles gresit ce ai vrut sa spui.
Plante care sunt partial emerse sunt echinodorusii de talie mare care pot sa ajnga pana la suprafata si sa scoata frunzele din apa.
fipilica, eu cred ca guppy sunt pesti de expozitie, nu stiu daca sunt mai destepti sau mai prostuti fata de altii.
Hopa, s-au cam agitat lucrurile. Tineti-o pe guppy va rog.
Multumesc pentru voturi!
Pollul merge mai departe si mai astept pareri de la voi.
Gandindu-ma la mediul africanilor sunt si craci pe langa mal si eu as pune-o rezemata de "stancile" din acvariu cumva, ca si cand o au aruncat-o valurile intre pietre. Poate daca incape sa o pui pe substrat cu crengile micute inspre infata si cu partea groasa intre pietre.
Sunt foarte curios ce cred membrii forumului despre aceasta specie, pentru ca a capatat in ultima perioada o popularitate rea, mai ales din cauza ca se inmulteste repede si probabil pentru ca este destul de usor de intretinut si relativ adaptabil.
Pe mine guppy m-a adus in acvaristica acum multi ani si inca am ramas fascinat de culorile lor frumoase, de voalurile care le fac masculii, de formele innotatoarelor, de dansul masculilor, de vitalitatea lor.
Am pus si un Poll la care astept raspunsurile voastre si poate comentarii.
Nu a fost deloc o gluma, stiu ca iarna la pescuitul la crap si caras, pestii, asa cum sunt ei in starea de semiletargie se hranesc cu orice le vine la bot ca sa nu depuna prea mare efort sa caute.
Uite, ca sa nu te superi pe mine o sa-ti spun ca sanatatea pestilor tai tine foarte mult de cati pesti sunt in acvariu si cat le dai de mancare. Daca ai prea multi pesti o sa ai prea multi cacatei chiar daca nu ii hranesti in exces si cacateii se descompun in apa si dau tot felul de gaze toxice care scad rezistenta la boli a pestilor. Daca nu ai prea multi pesti dar dai mancare in exces se creeaza aceeasi problema doar in cazu asta se strica mancarea ramasa in apa si da aceleasi gaze toxice.
In orice acvariu exista tot felul de boli indiferent ce ai face, ideea e sa-ti tii pestii sanatosi ca sa nu le scada rezistenta si sa prinda bolile pe ei.
La tine ti-am spus ca ai prea multi pesti, in acvariul tau merge maxim o pereche de guppy, deci sunt sigur ca ai o calitate la apa nu foarte buna si pestii tai sunt slabiti.
Nu cauta sa bagi tot felul de medicamente in acvariu periodic, cauta sa ai tot timpul calitatea apei cat mai buna in acvariu si sa tii numarul potrivit de pesti la volumul de apa pe care-l ai.
Uite si niste linkuri: Volumul acvariului si numarul pestilor si Ciclul azotului.
Ma gandeam ca e in zona capului undeva,... pe frunte.

Mai citeste pe forum despre popularea acvariilor si mai ales despre ciclul azotului. Bafta!
In primul rand care e innotatoarea frontala?
In al doilea rand sunt prea multi pesti in acvariu, o pereche de guppy e suficient.
laurentiu wrote:Toti cei care il vad ma intreaba ce fac iarna cu pestii.

E interesant, nu toata lumea are iaz . Pe timpul iernii ii hranesti?
Foarte dragutz iazul. Iti traiesc iarna carasii in el?
Pare suprahranit. Cred ca dai prea multa mancare pestilor si ramane multa neconsumata pe substrat. Nu e ok sa arate asa pentru ca pestii grasi traiesc mai putin.
Par Pigeon Blood.
Rezolvat! Se poate inchide topicul.

Forum Index » Profile for RaresLuc » Messages posted by RaresLuc
Go to: