[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: sv_costin
Forum Index » Profile for sv_costin » Messages posted by sv_costin
Nu am mai rezistat si am bagat iar buturugile in acvariu. Se pare ca fiertura si apa rece in care au stat fac diferenta. Pestii cerceteaza fiecare ramurica mai ales ancistrusii.

LE: Cam asa arata radacina acum
image

Uploaded with ImageShack.us
vezi ca melci si creveti ai sanse si pe la donatii ..plante la fel sau la vanzari cu preturi mult mai mici decat prin petshopuri.
Incalzitorul e bine si scufundat complet ( la marea majoritate chiar e indicat pe ele un nivel minim la care sa fie apa)
Ape limpezi in continuare !

Mai multe poze.
si a inceput..
Ca sa fiu si on topic parca sunteti 2 masculi Betta...
salut!
Bine ai venit ! Pe mine unu m-ar incanta sa vad niste poze cu ambele.
propun un topic daniel vs creative in care sa se ia la si pana unu din ei
on topic:
in toate magazinele betta stau fie in pahare de unica folosinta fie in cubulete transparente de maxim 10/10/10 agatati in alte acvarii cu pesti . Intr-un acavariu mai mare nu cred ca sunt probleme chiar daca despartitoarele sunt transparente
invers e deja extraordinar..Bravo.
Tare asta cu inotatu cu randu
probabil are si capac etans si astfel umiditatea se pastreaza)
sa intelegem din asta o involutie...trist..
am vazut sigur in Hornbach Balotesti eheim probabil il au si in alte HB de prin Bucuresti . cred ca tot mai bun e un JBl e 701 gl care e cam 360 nou , tot in HB si poate fi folosit si la un acvariu mai mare.

LE: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/23335.page vad ca se vinde si filtrul separat . poate se mai negociaza si pretul
asteptam niste preturi macar ca reper ..
daca le-ai tinut in apa si nu mai elimina tanini cred ca sunt destul de sigure..
poti sa incerci cu un pestisor de sacrificiu.
adica pui una din buturugi intr-un vas cu apa din acvariu ca sa nu sufere pestele un soc termic ( ma refer sa-i oferi conditii asemanatoare acvariului in care doar buturuga sa fie in plus) si adaugi un peste care iti e mai antipatic de pe acolo.daca vezi ca in juma de zi pestele se comporta normal poti baga linistit buturugile in acvariu. In orice caz trebuie sa fi cat de cat pe faza in caz ca se intampla ceva sa salvezi repede pestisorul.
La mine cu buturugile netratate decesele au survenit in materie de cateva ore (maxim 3). Eu banuiesc o scadere brusca a Ph-ului desi nu am cum sa garantez acest lucru.
Din cate am inteles eu sarea ajuta lemnul sa elimine mai repede tanini si totodata incetineste procesul de putrezire. Oricum dupa fierberea in apa sarata , sarea dispare in perioada cand tii buturuga in apa rece.

Concluzia este ca trebuie sa incerci. Indiferent daca alegi varianta cu pestisoru sau pe cea cu ramurile direct in acvariu sa fii pregatit de un schimb partial de apa (50%). Adica apa fara clor, la temperatura camerei sau la cea a acvariului.

Ps: nu ai de ce sa te scuzi. Sper ca am fost de ajutor . POate imi zici si cum a decurs operatiunea.
desi am avut unul din sticla de 4 mm 60*35*35 si nicio intaritura..nu as recomanda sticla de 5 la acvariu de dimensiunile alea . in orice caz nu as dormi linistit cu un astfel de acvariu in camera.
Cornieru nu cred ca ajuta prea mult la siguranta . Daca e sa cedeze cred ca se crapa nu cedeaza siliconul(daca e lipit cum trebuie).
Cred ca ai mai multe sanse pe la aria de vanzari . Am vazut ca sunt oferte multe la bani putini si acvarii destul de mari.
ai deja sticla de 6 sau care e ideea?? eu acum vreo 2 ani am dat 150 lei pei sticla de 10 pentru dim 80*50*50 . deci daca nu ai sticla mai bine il faci din sticla de 8 cu intarituri longitudinale.
daca deja ai sticla cred ca rezista cum ai zis tu cu intaritura in H.
deocamdata deabia am inceput cu vivvipari de 3 luni.. mai ii tin putin ..daca in vreo 2 -3 luni mai reusesc un acvariu iau si ciclide ca-mi plac mult de tot, daca nu, renunt la vivipari. Cu toate astea la corydoras as renunta cel mai greu din acvariul actual.
Pana atunci vreau sa pregatesc terenul , adica strang bani de un filtru extern e901 sau vreun eheim.
Ca si costuri de intretinere ale unui acvariu cu ciclide, sunt mai greu de intretinut sau mai usor decat plantatele cu pesti normali?
Din ce am inteles eu: - au nevoie de lumina slaba
- nu se prea impaca bine cu plantele
- au nevoie de pietre calcaroase si nisip
- mult spatiu
- filtrare puternica adica sump sau filtru extern
si intrebarea mea este cam care care ar fi scopul in a pastra 40 de pui sa zicem???Mai bine daca ai acvariul plantat mediu sau chiar putin lasi selectia naturala sa-si faca treaba. Vor supravietui cativa.
ai pm de la mine
cand o sa o reintroduc in acvariu asta am de gand. Mi-ar fi placut si sa dau capacul jos si sa ramana si cioata de sus da nu aveam cum sa mai pun neoanele:d
mi-ar fi placut sa pot sa o asez mai in stanga sau mai in dreapta dar insemna sa tai din radacini.
sper saptamana viitoare sa o pun inapoi si sa nu mai am probleme cu pestii
ceva pareri???
merit ?

ca sa intru si eu in discutie . am avut 2 pompe resun sp2500 l deci din aceasi serie cu sp 900 ala . rotoarele la ambele s-au dus dupa 1 an iremediabil. Dupa aproximativ 3 luni de utilizare incep sa vibreze deranjant de tare . singura solutie sa fie silentioase este sa fie atarnate de firu de alimentare undeva in mijlocul acvariului ca sa nu vibreze langa sticla (imagineaza-ti aspectul unui astfel de filtru in mijlocul apei).
Concluzia orice filtru mai putin SP -uri chiar daca sunt accesibile ca pret si capacitate PAREREA MEA.
Foarte tari sugestiile...Deja ma gandesc sa scot televizorul din camera si sa mai fac un acvariu...Daca ma uit mai bine cred ca am loc sa fac unu de vreo 200L...
Greu cu acvaristica asta...adica greu sa-i rezisti...Cred ca incep sa pun bani deoparte...

Forum Index » Profile for sv_costin » Messages posted by sv_costin
Go to: