[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ce ciclide se pot tine in 100L?  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
sv_costin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Ma refer aici nu la 2 exemplare, ci mai degraba ce ciclide nu depasesc sa zicem 7 cm la maturitate.
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Salut,

- sunt mai multe posibilitati, depinde de gusturi si posibilitati:
- cateva varietati de apistogramma (sud-americane)
- cauta posturile lui rick, pe forum... crestea o specie de "pitici" foarte misto: Laetacare dorsigera - http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15982.page
- ar mai merge kribensis (Pelvicachromis pulcher)... "africani" cu depunere pe pietre.
- poti sa te orientezi si catre asa-numitii "shell dwellers" - cichlidae pitice din Tanganika - stau prin cochilii goale de melci... Neolamprologus.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
sv_costin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Foarte tari sugestiile...Deja ma gandesc sa scot televizorul din camera si sa mai fac un acvariu...Daca ma uit mai bine cred ca am loc sa fac unu de vreo 200L...
Greu cu acvaristica asta...adica greu sa-i rezisti...Cred ca incep sa pun bani deoparte...
lucianvlad
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Salut,

Microgeophagus ti-as recomanda si eu. In functie de inaltimea bazinului ai putea tine si o pereche de scalari. Daca treci la unul de 200 litri deja vorbim despre altceva. Am vazut pe aici un bazin de 180 Litri plantat cu discusi de statea mata-n coada.

Bafta multa si sa ne tii la curent cu evolutia.

Lucian.
[Yahoo!]
sv_costin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

deocamdata deabia am inceput cu vivvipari de 3 luni.. mai ii tin putin ..daca in vreo 2 -3 luni mai reusesc un acvariu iau si ciclide ca-mi plac mult de tot, daca nu, renunt la vivipari. Cu toate astea la corydoras as renunta cel mai greu din acvariul actual.
Pana atunci vreau sa pregatesc terenul , adica strang bani de un filtru extern e901 sau vreun eheim.
Ca si costuri de intretinere ale unui acvariu cu ciclide, sunt mai greu de intretinut sau mai usor decat plantatele cu pesti normali?
Din ce am inteles eu: - au nevoie de lumina slaba
- nu se prea impaca bine cu plantele
- au nevoie de pietre calcaroase si nisip
- mult spatiu
- filtrare puternica adica sump sau filtru extern
lucianvlad
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Salut,

Cel mai important in acvariul tau este sa reusesti sa creezi un echilibru. Daca faci o ciorba de specii de pe toate continentele... va arata si se va comporta ca atare. Inspira-te din proiectele "biotop" pe care le-au incercat si altii, este youtube-ul plin. Mie personal imi plac cele de Amazon si asta incerc sa fac.

Cea mai ieftina filtrare este cea undergravel. Cumperi un gratar modular de la resun, un cap de pompa care se potriveste pe teava de absorbtie a gratarului, un sac de pietris 2-4mm si ai filtrul. Asta te-ar costa in jur de 150 RON si tot pietrisul din acvariu devine suport pentru bacterii. Cei ce folosesc de mult timp spun ca sunt multumiti si nu ar investi intr-o canistra sau alt sistem de filtrare pt ca nu merita. Eu acum experimentez. Daca vrei un bazin plantat masiv nu e prea recomandat. Daca insa vrei unul semiplantat, cu plante in general pe buturugi (vezi aici: http://www.flickr.com/photos/lucianvlad/8409614005/in/photostream) atunci e ok.
Depinde f mult de ciclidele pe care ti le doresti. Cu mici exceptii, ciclidele in general sapa si de aceea e bine sa pui plantele fie pe buturugi, fie de suprafata. Corydoras merg cu in general cu ciclide de Amazon, ai grija insa ce specii iti alegi (dimensiune, temperatura preferata).

Cred ca tu te referi in general la ciclide africane. Acolo intradevar apa trebuie sa fie dura, filtrarea buna (multi litri pe ora nu neaparat si curenti puternici). Am vazut si bazine de africani plantate insa aratau groaznic.

Hotaraste-te ce-ti doresti si vedem mai apoi.

Lucian.

This message was edited 1 time. Last update was at 24/01/2013 11:48:33

[Yahoo!]

Forum Index » Cichlidae
Go to: