| Message |
|
|
|
Da, nu m-am gandit niciodata la asta, s-ar putea sa ai dreptate. Eu nu am avut probleme daca am pus in ziua cu schimbul partial fertilizant dar am avut intotdeauna multe plante in acvariu, si la startup.
|
 |
|
|
fipilica wrote:[...]Poti adauga ceva fertilizant lichid 1 sfert din doza recomandata la 1-2 zile dupa ce ai facut schimbul de apa [...]
De ce la 1-2 zile dupa schimbul de apa?
|
 |
|
|
|
Daca vrei iti trimit eu trei-patru fire de Vallisneria Gigantea prin posta.
|
 |
|
|
g.g wrote:Lasa vrajeala  si nu mai da din casa
Ti-ai luat discount mare pentru reclama. 
Miroseam eu ceva  )
|
 |
|
|
Or sa mai vina probleme, iti trebuie doar rabdare  .
|
 |
|
|
|
Cam la cat timp speli buretele de la filtru? Ce e, AquaEl FAN 2?
|
 |
|
|
|
Daca nu ai scapat nici cu sare amara de umflarea abdomenului inseamna ca nu e constipatie. Ieri ai spus ca e vioaie si fuge prin acvariu dar cand e vorba de mancare nu mananca. Metronidazol nu stiu de ce le dai pentru ca e recomandat contra hexamitei care are simtomele exact inverse, adica abdomenul supt si fecale albe. Poate scapi cu baktopur... bafta ;).
|
 |
|
|
|
Pe prospectele de la JBL scrie sa nu folosesti medicamentul in combinatie cu alt medicament. Mai scrie ca in timpul tratamentului sa ai in acvariu o sursa de aer cum ar fi un vibrator dat cat se poate de tare.
|
 |
|
|
|
La tine caraseii nu merg de loc. Poti sa tii in acvariul ala doar cei 2 tetra si catfisii (asta daca sunt corydoras). Tetra sunt pesti de banc, se tin cel putin 6-7. Cred ca ar fi bine sa incerci cu alti pesti mai mici ca sa nu mai ai probleme ca in topicul cu pestele mort...
|
 |
|
|
|
Trebuie sa scoti pestele mort cat mai repede si sa faci eventual un schimb partial de apa.
|
 |
|
|
|
Nu e timp de ciclat acvariul. Tot ce-ti trebuie acuma este un acvariu steril pentru depunere, asa ca solutia mea este sa iei 10-15 litri de apa din acvariul mare unde tii colisele si sa-i pui in cel mic apoi sa completezi cu apa de la robinet. Pune un bolborositor in acvariu si da-l tare si asteapta pana maine dimineata ca sa se evapore clorul care l-ai bagat cu apa noua. Fa temperatura la 27-28 de grade si pune masculul si femela mai umflata si apatica in acvariu. Pune si un firicel-doua de plante de suprafata, dar nu prea multe sa nu-ti strice apa daca se ofilesc din cauza temperaturii. Cand ai perechea de colise la depus da bolborositorul incet in asa fel incat sa iasa doar cateva bule de aer, una-doua la o secunda.
Din cate spui nu pare prea ok femela cea umflata. Sa speram ca-si va reveni daca depune.
P.S. O sa vezi un spectacol frumos daca iti reuseste depunerea.
|
 |
|
|
|
Glosso conteaza de unde o tai sau poti sa o tunzi linistit ca pe gardu' viu?
Cabomba Furcata ca sa o tii la dimensiunea aia o tot scoti din substrat, tai cat vrei din ea si o replantezi?
|
 |
|
|
|
Si eu am fost nedumerit cand am auzit. Am intrebat pe omul de la care i-am cumparat si asa mi-a spus. Stiu ca i-am pus la depus si masculul a facut cuib rapid si a inceput depunerea dar a fost prea tarziu pentru ei atunci. Cred ca-i tinusem vreo saptamana asa.
Poate stie cineva sa iti spuna mai detaliat ce si cum se intampla acolo. Asta stiu ca se cam intampla la Anabantidae.
P.S. Fa si tu rost de un acvariu de 20-30 de litri si un incalzitor cu termostat si pune-i la depus. De pompa de aer nu ai nevoie neaparat.
|
 |
|
|
|
Ai prea multi pesti. Incearca sa ti ori doar kuhli ori doar guppy dar asta dupa ce masori pH-ul. Masoara-l la sursa de apa si daca e sub 7 tine kuhli daca e peste 7 sau 7 fix ar fi apa buna pentru guppy, si scapa de melci ca-ti scad pH-ul.
|
 |
|
|
|
Cred ca pestii tai au icre. Din experienta mea pot sa-ti spun ca am pierdut Colisa Labiosa din cauza ca nu am avut conditii de depunere (ii hraneam cu tubifex viu deci nu se pune problema de constipatie). Pune un acvariu la 27-28 de grade si pune in el o singura pereche. Pe deasupra cateva plante plutitoare ca sa aiba masulul unde sa-si faca un cuib de depunere.
Incearca asta si spune-ne ce s-a intamplat.
|
 |
|
|
|
Da, poti sa raclezi geamul cu o cartela (poate sa fie si in uz daca nu te deranjaza, ideea e sa raclezi geamul cu ea), si apoi sa sifonezi algele care au cazut pe substrat. Algele care ti-au aparut cred ca sunt diatomee si sunt de la nisip.
|
 |
|
|
|
Cat de mare e acvariul tau?, ce pH ai, la cat timp schimbi apa? La tiparii tai le spune kuhli si nu se prea potrivesc cu guppy. Kuhli stau la pH mai acid pe cand la guppy le place la pH putin alcalin.
Daca ai alge curate-le de pe geam cu o racleta si melcii ia-i cu mana de prin acvariu care cum il vezi pana scapi de ei.
|
 |
|
|
|
Cred ca ai dreptate, s-ar putea sa fie putin cam mic filtrul. Carcasa de plastic e pusa ca sa nu se imprastie mizeria prin acvariu cand filtrul e colmatat, e utila.
|
 |
|
|
|
Ce pesti ai?
|
 |
|
|
|
Si eu sunt tot pentru Aquael FAN 1, de care am si eu in acvariu. Il am de un an si ceva si sunt foarte multumit de el. Galagie nu face deloc, poate se aude doar foarte putin. Eu nu le aud deloc pentru ca presupusul zgomot produs este acoperit de bulele de la acvariile cu pompe de aer. Raportul calitate pre intr-adevar este bun, filtrul costa undeva la 33 de lei.
|
 |
|
|