[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ptmdanezu
Forum Index » Profile for ptmdanezu » Messages posted by ptmdanezu
um02122 wrote:Ieri am curatat cu lama. Acum vad in acvariu din nou

asta imi place cel mai mult dintre acvariile tale.
foarte frumos
darthradu wrote:La ala de 40 daca ai loc poti sa-i faci si sump. Daca ai timp si chef de mesterit apuca-te de treaba.

Gaureste cubul de 40 sau dezlipeste spatele si pune un geam mai scurt astfel ca apa sa se reverse peste el. Ii faci un bean animal extern.
Faci un dulapior pe care sa pui cubul modificat.
Iti faci un sump.
Etc

Sau daca nu ai chef de dezlipit si alte cacaturi iti faci o cutie cum si-a facut pavelescu la salty-bat.

Vointa am dar nu am skill deloc...).
Pe langa asta parca asi face si altceva cu banii.
Ma mai gandesc un picut.
kirucd wrote:Mai bine profile de aluminiu decat comatex. Ti-am raspuns la PM

Da, multumesc.
I-am dat-o unui mester ... astept sa vad ce poate rezolva.

am facut rost de un cub de 40x40x40 dar parca imi place si asta asa micut.

voi ce ma sfatuiti sa fac ? sa mut intr-un cub de 40x40 totul sau sa il las asa ?
Blue14 wrote:Mai bine zis mi se pare prea mic, de greu nu prea e greu, da am zis si eu asa...

pai daca cu cel mic iti e "greu" cu cel mare ce faci ?
Blue14 wrote:Red sea aiptasia x e o porcarie, m-a tinut o saptamana si acum au ineput aiptasiile sa reapara, aproape la dimensiunea la care erau, ba mai mult acum am mai multe decat aveam, vorbesc cu domnul Petty sa imi iau Tomentosus ca inafara de pestele asta nu mai exista decat varianta restartului (mi-e frica sa nu pierd corali).
De azi incep sa ma rog de parinti sa ma lase sa fac mai repede upgrade-ul ca e deja foarte greu cu asta mic (po4, aiptsii, multe alte inconveniente....)

cred ca ai facut ceva gresit de iti este atit de "greu".
ma rog poate nu sunt eu in masura de a da sfaturi insa batranii forumului ti-au mai zis...
mai dau bonus si o sticla de Kent marine Purple Tech - ajuta la cresterea mai rapida a coralinei
ptmdanezu wrote:chiar daca suna nostim dau la schimb o pompa de valuri 2500l/h + un arici bonus.
am nevoie de o pompa de valuri potrivita pentru acvariul meu, 900l/h.

daca vrea cineva doar ariciul sa imi spuna, preferabil in Bucuresti.

pompa de valuri
http://www.sunsun-china.com/en/product/html/?455.html

nimeni sa ma ajute cu o pompa mica de valuri ?
mugurel wrote:La mine sta degeaba un weipro 2014, e pe sistem Venturi
http://www.fish-street.com/weipro_sa2011-2014
Avantajul e ca se agata pe exterior si se vede decat cupa.

e dat deja, nu sta degeaba
Sera marin Protein Skimmer PS130 este cat de cat ok
chiar daca suna nostim dau la schimb o pompa de valuri 2500l/h + un arici bonus.
am nevoie de o pompa de valuri potrivita pentru acvariul meu, 900l/h.

daca vrea cineva doar ariciul sa imi spuna, preferabil in Bucuresti.

pompa de valuri
http://www.sunsun-china.com/en/product/html/?455.html
[quote=tudor05man]https://www.facebook.com/photo.php?fbid=943974138967273&set=pcb.1587098808169510&type=1&theater
Uite aici poate te incanta si te intelegi cu omu.Bafta[/quote]

multumesc
Blue14 wrote:Aquadec, pepika.ro, etc...

lasa mai astea, eu vreau sa "Scap" pe cineva de unul
ptmdanezu wrote:salut,

are cineva un cub de vanzare?

stiu ca pretul unuia nou este pana in 180 de lei dar ma gandeam ca poate scap pe cineva de unul asemanator din casa
ma gasiti la 0736353135

nimeni domne?
dan.pavelescu wrote:Danezule, ti-ai facut lampa led si taci ca o ratza in beci?

image
image
image
image
image
image
image
image

tac pe dracu, tot cer ajutor in stanga si in dreapta...am lampa dar nu o pot pune la acvariu.

ma poate ajuta si pe mine cineva (contracost bineinteles. dau si un arici chiar) sa imi fac si eu lampa cu comatex si sa ii pun niste prinderi la acvariu ? in asa fel incat sa arate si ea a LAMPA
Marti wrote:Care ma ajuta si pe mine cu niste plasa d-aia verde de pus pe acvariu? Am fost in Praktiker si in Brico Depot si nu am gasit.
Multumesc!

gasesti la dedeman la raionul de gradinarit, e undeva in stanga tocmai in spate (sunt niste suluri mari care se vand la metru liniar)
um02122 wrote:De cateva ori m-am grabit si a iesit prost. M-am grabit cand am cumparat trei Ecsenius pictus care mi-au murit la aclimatizare. La fel cu o pereche de Stonogobiops yasha.

De partea opusa, orice peste pe care l-am observat la magazin cu saptamanile a fost ok odata ajuns in acvariu si nu am avut probleme.

Pestii au nevoie de timp sa recupereze dupa ce sunt capturati. Sunt supusi la stres major fizic si emotional pana cand ajung la magazin. Imunitatea lor scade, intra in contact cu tot felul de patogeni odata ajunsi in captivitate si in plus trebuie sa lupte cu bagajul infectios cu care vin ei din natura (gen infectii preexistente, tinute sub control de imunitatea pestelui).
O data ajunsi la retailer, trec printr-o serie de tratamente (dipuri pentru paraziti intestinali si externi - viermi si protozoare, uneori antibiotice si bactericide etc.). Apoi sunt hraniti cu mancaruri cu valoare nutritiva mare si abia dupa ce s-au ajustat vietii captive, ajung in acvariile din magazin. Ideal ar fi ca odata ajunsi la magazin sa iei punga si sa ii duci acasa. Daca trec prin aclimatizare la magazin, trebuie sa astepti pana se ajusteaza la conditiile de acolo inainte sa-i iei acasa si sa-i treci printr-o alta aclimatizare.

Mi s-a parut tot timpul ciudat ca pesti care se inteleg in magazin, odata ajunsi in acvariul tau se bat pana la moarte. Cand ajung la distribuitor, sute de pesti stresati din aceeasi specie sunt pusi la un loc. Intrucat sunt in survival mode, nu se bat intre ei. Ajunsi la magazin, sunt pusi cu alte specii de pesti si asta calmeaza agresiunea intraspecie. Odata ajunsi in acvariul tau, cu multiple spatii propice stabilirii de teritorii, apar disputele teritoriale.

+1 foarte adevarat
kirucd wrote:Eu doar am tras concluzia celor discutate mai sus. Nu am sustinut ca e piatra de contrabanda
sau mai stiu eu ce. Nu pot sa ma pronunt dintr-o fotografie. O fi piatra vie, habar nu am.
Mie nu imi pare a fi, mi-au trecut prin mana vreo 60-70 kg de piatra vie, proaspat importata dn
Indonezia, si arata cu totul altfel. Chiar si dupa cateva luni de stat in acvariu arata cu totul altfel.

Decat sa facem atita tam-tam pe piatra si garajul omului mai bine ne vedem la un gratar si o bere ...
kirucd wrote:Adica pe scurt, ca sa nu ne mai hahaim atata piatra aia nu e piatra vie, este o
piatra uscata pusa la inviat in bazine si tinuta un timp suficient de mare ca sa prinda
acea culoare, ca si cum ar fi piatra vie.

Adica si mai pe scurt, nu mai e piatra de contrabanda din mediterana acum e piatra uscata pusa la murat si transformata in piatra vie.
mai asteptam sa se mai pacaleasca cineva cu piatra asta si sa ne mai zica o parere.

cand epuizam subiectul piatra trecem la corali apoi nevertrebrate.
Shubi wrote:In asta de mai sus vezi bacteria Ciprian ?

rautacisme
Shubi wrote:
Ce performanta tare-n ochi ai
Vezi bacteria, laser frate
In fine, cumparati-o toata fratilor, nu va uitati in gura mea

+1

Bai acum pe bune...atita circ ca pe topicul asta nu am vazut nicaieri.

Forum Index » Profile for ptmdanezu » Messages posted by ptmdanezu
Go to: