[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ptmdanezu
Forum Index » Profile for ptmdanezu » Messages posted by ptmdanezu
Radu_S wrote:Daca exista spatiu, primul compartiment ar trebui sa ramana gol, ca sa poata fi aspirat usor macar saptamanal. E mai greu sa faci asta acolo de este skimmerul(raman chestii pe sub el, asa ca trebuie scos de fiecare data), asa ca aceste poate fi pus intr-un al doilea compartiment.

nu mai pricep nimic...mai mult sunt ametit, fiecare om are propriile pareri la fel ca si pe fiecare forum e dat cate un exemplu...
va rog daca e cineva dispus sa ma ajute cu un sfat ma paote suna la 0736353135 (dati bip ca sun eu inapoi )
kirucd wrote:Daca ii cureti odata la 2-3 zile poti folosi si buretii. Bureti nu prea se folosesc in
acvaristica marina pentru ca se colmateaza destul de repede, fiind numiti "fabrici
de nitrati". Buretii sint mai mult medii mecanice decat biologice si este de preferat
sa ocupi acel spatiu cu medii de filtrare biologica mai performante.

O zi buna,
Dragos

spune-mi te rog Dragos atunci de la dreapta la stanga cum ar trebui umplute acele compartimente. Ceea ce ma intereseaza si mai mult este unde ar trebui Skimmer-ul sa arunce apa (pe inelele ceramice sau matrix si carbune activ)
maddoxcbr wrote:fara bureti,toate cele 3 compartimente sunt pline cu matrix, iar un ultimul e pompa si filtru uv care e oprit.Inca nu vad rostul la filtru UV ,doar ca piesa de imbinare intre pompa si spray bar.Skimmerul o sa vina conectat la primul compartiment si cu iesire directa in compartimetul 3, din cauza unor deplasari neprogramate inca nu am apucat sa il montez, dar am sperante in seara asta sa fac un schimb de apa si sa montez si skimmerul

Salut,

te pot intreba de ce fara bureti ?

Am fost ieri la un anumit domn Bogdan (biolog de altfel ce are in grija 1/2 din gradina zoologica din Bucuresti) cu o vasta experienta in acvarisitca marina care mi-a spus ca in primul compartiment trebuie sa stea bureti, in 2 skimmerul (filtrarea mecanica) dupa care skimmerul sa arunce apa in 3 unde sunt inele ceramice,matrix,carbune activ iar apoi in 4 bineinteles trebuie sa stea pompa +uv si incalzitorul.
Acum vad ca parerile sunt impartite si ma gandesc ca exista un baiat care ne poate lumina mintea in aceasta situatie.
maddoxcbr wrote:asa arata cele 2 proiectore de cate iti spuneam , sunt actinice de 10W cu lupa cumparate de vechiul proprietar de pe ebay. am cautat si eu modelul dar se pare ca nu se mai gasesc

image

Trebuie sa bricolez putin capacul sa ii dam o fata mai "comeciala"

Salut,

Imi poti spune si mie te rog ordinea in care ai asezat filtrele in spatele acvariului de la dreapta la stanga ?(in cazul in care ai folosit acele compartimente)
Cumva: bureti, skimmer, matrix,pompa+uv ?
ptmdanezu wrote:
adiacvaristu60 wrote:Si la mine la fel.
Acum cu domnu' inainte ).

Poate i se face cuiva mila de noi )

Sa inteleg ca nimeni nu imi ofera macar 4kg de pietra vie pe un acvariu complet ?
adiacvaristu60 wrote:Si la mine la fel.
Acum cu domnu' inainte ).

Poate i se face cuiva mila de noi )
adiacvaristu60 wrote:Hai ca si eu incerc un marin .

hai hai dar momentan e rau cu bugetul
Andrei1234 wrote:Treci la marin?

Da, am deja un boyu complet echipat de 64 l si vreau sa incerc usor usor sa ii dau drumul.
Asa cum spune si topicul schimb cu piatra vie sau nisipi viu, spartura de corali acvariul din imagini care fost cumparat din hornbach acum ceva timp (din pacate nu mai am nici un act la el)
Dimensiunile lui sunt : 60x30x30
capacul este cel orginal cu neon
1x filtru 450 l/h
1x filtru 750 l/h
incalzitor
pompa oxigen
2 x nuci cocos
ceva pietre de rau
7x Msobo (6 galbene si un mascul albastru, cred ca mai sunt masculi dar nu s-au colorat de firca celui albastru) dimensiuni 5-8 cm

Bineinteles astept orice oferta de bani pe pm
image
image

image
image
image
Gabriel wrote:Am rugamintea sa citesti regulamentul acestui forum si sa incerci sa il respecti.

Colegul melcu ti-a sugerat sa scrii cateva cuvinte la sectiunea Despre noi. Eu insist sa faci acest lucru acolo si nu aici deoarece asa cere regulamentul si asa este corect
fata de ceilalti membri ai acestui forum.

Profilul tau este deasemenea incomplet. Te rog sa-ti treci locatia.

este in regula asa ?

Voi incerca sa scriu astazi si la rubrica "Despre noi"
melcu wrote:Si cu siguranta trebuie sa te prezinti.
Nimeni nu stie de unde esti... ajuta daca vor sa vanda ceva.

Sa ma prezint ?

Esti de la politie ? (glumesc)

Pai am zis ca sunt din Bucuresti , zona Pantelimon , baiat vaccinat peste 18 ani cu capul pe umeri si ca sa inchei orice speculatie sunt pe cale sa ma insor (inca mai trag de timp ce-i drept) asa ca celor care li se face mila de mine sunt liberi sa imi doneze cele cerute )
melcu wrote:Salut !
Parerea mea este sa vezi cum faci si sa cumperi si o pompa de valuri.
Teoretic nu ai nevoie practic o sa ai daca vrei corali.

Spor.

Salut,

Cu siguranta imi voi cumpara si o pompa de valuri.
salut,

asa cum spune si titlul cumpar 5-6 kg de piatra vie + nisip viu + apa osmoza cu sare + solutii necesare la ciclarea acvariului.
am primit de curand un acvariu marin Boyu de 64 l cu toate accesoriile incluse (am vazut ca imi lipseste pompa de valuri insa la cat de "mare" este acvariul nu stiu daca va fi neaparata nevoie de una).
Daca este cineva din Bucuresti care ma poate ajuta cu ceva sfaturi (am citit multe pe diverse forumuri insa acum in capul meu este ceata si mai multa incurcatura decat la inceput) si bineinteles de la care pot achizitiona cele spuse mai sus il astept cu un pm sau la nr-ul de tel 0736353135

Multumesc,

Forum Index » Profile for ptmdanezu » Messages posted by ptmdanezu
Go to: