| Message |
|
|
Am revenit cu vesti. Am facut tratament cu Mycopur in alt acvariu tuturor pestilor "infectati" cu ce-o fi si a disparut "buba". Insa a reaparut,si doar la cory. Apare si dispare dupa o perioada de timp. Nu stiu daca a ajutat cu ceva acel tratament, insa ma simt impacata ca am incercat.
As mai vrea sa ma sfatuiesc in legatura cu ceva. In perioda cand am avut probleme cu acel rami care prezenta o gaura in cap, am mai descoperit si la alt rami aceleasi simtome, insa gaura era mult mai mica, chiar in formare. Gandindu-ma ca as avea carenta de minerale,am adaugat sera mineral salt. Acum abia se mai vad, insa azi am adaugat si sera mycopur doar jumatate din cantitatea pt acvariul meu. Toate bune si frumoase, dar...imediat dupa ce am pus aceasta substanta in acvariu gibbiceps-ul a inceput sa inoate ca nebunul si asa o tine de cateva ore. Nu ii place ceva? Ce? Sa-l mut? In cvariu mai am xifo,rami si ancistrusi, insa doar acesta e agitat. 
|
 |
|
|
Planta asta intradevar are punctaj minim la desime/fir. La "gramada" arata insa destul de bine  .
Si...da, prezinta ramificatii de tulpina, insa la cat e de sensibila nu am nici una cu o lungime mai mare de 30 cm.
Intreb pt cunostinta mea.....fiind o planta plutitoare sa-i zic asa, nu ar trebuii sa aibe mici firicele ca radacinile pe tulpina?
|
 |
|
|
Cel mai simplu este sa o legi de o piatra cu guta ... piatra fiind ingropata in substrat nu o sa se vada !
Interesanta si simpla idee, multumesc
Problema mare cu lipitul cuielor de sticla pt ca asta insemna sa intorc tot acvariul cu "cracii" in sus 
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Ori un decor in care pietrele joaca si un rol decorativ (poate si mai multe decat ai acum) pe langa cel de balast.
Buturuga e lunga aproape cat acvariul si chiar nu am unde sa mai pun pietre. M-am hotarat totusi sa renunt la bucata asta de lemn  si sa caut una mai mica eventual pe care sa o strecor printre plante. Sper doar sa gasesc una care sa-mi si placa.
Urati-mi noroc la cautari 
|
 |
|
|
Si ce va rezolva fierberea? Practic sta in apa de7 luni si tot pluteste. 
|
 |
|
|
In primavara am reamenajat acvariul si am pregatit (ca la carte, sper) o buturuga colectionata anul trecut din natura. Am fiert-o aproximativ 8 ore, am tinut-o pana a doua zi in apa cu sare, dupa care iar am fiert-o. Dupa 5 saptamani nu am mai avut rabdare si am pus-o in acvariu, cu toate ca inca nu se saturase cu apa (!!!).
Zilele astea am vrut sa scot pietrele cu care ancorasem buturuga, si surpriza....dânsa pleosc la suprafata. Ce sa-i mai fac? Mai am ceva plante de adaugat si chiar nu mai am loc de pietre sa o ancorez. Sau pot masca cumva pietrele? Nu prea ma incanta cum arata.
(As posta si poze dar se pare ca-i blocata galeria....sau nu ma pricep eu  )
|
 |
|
|
Ups....inca nu am poze, dar sper pe maine sa ajung sa fac.
Voi reveni in curand cu poze. 
|
 |
|
|
|
Salut, stie cineva ce diferenta e intre Lagarosiphon madagascariensis si Najas guadelupensis ? Eu (cred) ca o detin pe prima, cu toate ca din pozele si datele pe care le am nu pot fi chiar sigura, mie-mi par cam la fel. Stiti ceva in special despre prima?
Stiu doar ca nu e pretentioasa la lumina si creste repede(stiu din experienta) , am ajuns de la 3 ramurele, la un ghemotoc de marimea unei mingi de fotbal intr-o luna.
|
 |
|
|
alina_q multumesc mult pt sfaturi
Din pacate ramirezi a murit :aaa: , cory insa nu pare afectat cu nimic de acea chestie. Si totusi cum sa fac? sa mut cory in alt acvariu si sa fac tratamentul? Daca intradevar e vorba despre lernaea (cu toate ca ma cam indoiesc) si s-a raspandit prin acvariul comunitar?  Am mai vazut si in alt acvariu aceasi problema la un cory matur. Batranetea poate fi o cauza? 
|
 |
|
|
|
Si....altceva ce as putea face? sa fac tramentul in acvariul comunitar? m-am gandit la sera cyprinopur sau baktopur (poate-mi recomandati una)
|
 |
|
|
Mda....se pare ca nu am scapat de tot.
M-am bucurat cand intr-o zi nu am mai vazut "buba" la acel corry, dupa ce i-am facut baita cu albastru de metil si sare l-am mutat in acvariul comunitar. Dupa ceva timp a aparut din nou, nu stiu daca la acelasi corry sau la altul pt ca am 5 la fel.
Acum...  am aceasi "buba" la 2 corry si cred ca si la un rami. Acesta are ceva care seamana cu ce au si corry insa e mult mai subtire, la fel atasata, de aceasta data imediat langa branhii. Mai prezinta si o pata alba pe cap parca ar fi o gaura in formare acoperita cu un puf alb. Am facut ceva poze dar trebuie sa astept pe cineva care sa ma invete sa le si postez.
Poate ma insel... nu prea seamana cu lernaea deoarece nu e deloc ramificata la capete (cel putin la corry pe care reusesc sa-i mai examinez, rami insa sta ascuns dupa filtru si abia daca zaresc ceva), e mai mult bombat capatul.
As putea muta pestii bolnavi in alt acvariu (cam de 40 l unde am cresa)insa daca prezinta semne ca ar fi "cam" infestat tot acvariul comunitar nu as risca sa-l infectez si pe celalalt?
|
 |
|
|
Omepheus intreba ceva si despre sexul puilor. Adevarul e ca si pe mine ma cam zapaceste intrebarea asta...are temperatura de-a face cu determinarea sexului pestilor?
Am inmultit si eu xifo, guppy si black molly, iar toti puii, chiar TOTI au fost femele  . De ce? Binenteles ca din tot cardul de molly o femela s-a sacrificat pentru perpetuarea speciei, dar intrebarea ramane un mister pentru mine.
Sper sa ma lamureasca cineva 
|
 |
|
|
|
Eu artemiile le administram cu ajutorul unei pipete, asta pentru ca aveam un numar destul de mic de pui (cam 20) si nu vroiam sa abuzez (mai ales in primele zile).
|
 |
|
|
|
Din pacate acum nu-ti vei da seama ce pui este (pana si puii de scalar arata la fel in primele zile). Singura chestie prin care ii mai poti deosebii ar fi prin culoare (daca aceasta difera la cele 2 specii)
|
 |
|
|
Nu prezita nici o ramificatie la capat, ci e putin bombat. Nu m-am mai confruntat cu asa ceva si mi-e teama sa nu evolueze si pana la urma sa se ramifice.
Am citit cate ceva despre lernaea si am vazut cam cum trebuie sa arate, dar niciunde nu arata etapele de dezvoltare. Poate e doar inceputul? Sau o fi altceva...... o buba  ?
|
 |
|
|
|
Pai nu stiu in ce masura e SUB sau PE deoarece se afla la aripioara de pe spate (exact ca in poza), are cam 1/2 cm lungime si cam 3 mm partea cea mai groasa (la baza este mai subtire). Deci....cam mare pt a putea fi SUB.
|
 |
|
|
Am depistat la un cory albino ceva care seamana cu http://www.fishpalace.org/bacterial_laura.jpg Sper ca nu e Lernaea  :ciudat:
As pune si poza cu cory meu dar nu stiu cum  , in fine, are aceasi "buba" in acelasi loc, singura diferenta e ca e complet alba, nu are la baza firicelele rosii.
In aprilie am mai cumparat 2 cory pe langa cei 3 pe care-i mai aveam, deci....nu stiu care sunt cei tineri pt ca acum au aceasi marime, ceilalti pesti nu au nimic suspect.
Mentionez ca ultima data cand am introdus pesti in acvariu a fost in aprilie, iar plante acum vreo 2 saptamani.
Date acvariu: 80 l, plantat, ciclat, 8 ramirezi, 5 cory, 4 Black Tetra, pomacea si melci de substrat.
In acvariu totul pare ok in afara de acest cory (cu toate ca nu observ sa-l deranjeze aceasta problema). Totusi ma tem sa nu fie lernaea.
Si daca e? De unde a aparut? 
|
 |
|
|
|
Eu nu am mai bagat nici o solutie, de nici un fel de vreo 10 zile si se pare ca lucrurile se stabilizeaza putin.Radacinile si frunzele care erau putrezite deja sau care dadeau semne de "slabiciune" au picat toate sau le-am rupt eu, pt ca oricum aratau urat. Prin urmare am ramas cu niste betze si ceva frunzulite in varf dar spre fericirea mea cele care mai au inca ceva radacina scot frunzulite una dupa alta.
Rotala din pacate nici nu face radacina nici nu putrezeste de tot, am lasat-o sa pluteasca prin apa si acum vad ca stagneaza (poate cine stie :zana: )
|
 |
|
|
Dupa ce m-am uitat mai bine prin acvariu, spre rusinea mea  , am vazut alta femela cu aceleasi simtome dar cu papila genitala si mai pronuntata (dupa experienta pe care am capatat-o cu scalarii as spune ca urmeaza sa icreze in maxim 24 de ore) + un mascul care face "ordine" prin acvariu.
Am decis sa-i mut in celalalt acvariu (care sta la ciclat de 17 zile, sper sa nu fie nici o problema ca are doar atat).
Deja au inceput sa-si caute un loc propice, femela se plimba in sus si in jos pe sticla acvariului (cum am observat la xifo, moli si guppy cand se pregatesc de marele moment), acum astept sa vad ce se mai intampla :-P
|
 |
|
|