Si inca o nelamurire, am citit (tot pe acvariu.ro) in articolul care prezinta cateva date despre ramirezii ca acestia facand parte din familia Cichlidae nu mananca hrana de la suprafata apei, ci numai cea de la fund sau din masa apei . A sa sa fie oare? Ai mei toti plescaie la suprafata apei si se aude de parca ar sparge zeci de bule una dupa alta . Aproape numai de la suprafata apei mananca.
Alungata de la mancare nu e si nici nu era. Binenteles ca se mai alearga din cand in cand unii pe altii dar nu pot spune ca ea era cea fugarita ba chiar se mai ia si ea la harjoneala cu ceilalti, iar cand vine vorba de mancare nimeni nu are treaba cu nimeni.
Mancare le dau tetramin granule(cu care nu prea se omoara), croco (pe care mananca de parca ar fi sfarsitul lumii) si fulgi de la sera. Ocazional mai pun si salata sau castravete pt pomacea, nu stiu daca mananca si ea pt ca eu nu i-am vazut.
Cum a spus si Sandu...poate se pregateste sa depuna pt ca zona abdominala e rosie (si umflata) iar papila genitala mai pronuntata decat la celelalte femele, dar de ce sta retrasa si nici un mascul nu e interesat de ea? Si-a ales locul in care sta toata ziua, singura exact coltul unde ma vede tot timpul cand stau la birou, iar cand ma pregatesc sa le dau de mancare e prima care se agita in fata. Poate ma asteapta pe mine
Din pacate scalarii nu au diformism sexual. Se mai spune ca masculii au o "musculatura" mai pronuntata (eu una nu am observat asta, probabil pt ca nu am mai putut sa ma bucur de marimea lor in 80 l ), dar un lucru cert e ca au fruntea putin mai bombata decat a femelelor (pe asta am observat-o ). Si cum tu ai doar o bucata matura....nu prea ai cu ce compara.
Cat despre alegerea partenerului....cum ti-e norocul. Eu am reusit, un prieten nu a reusit. Deci...cine stie, "victima" nu o fi fost pe placul dom'soarei scalarite .
Dar am un sfat pentru tine. Eu am tinut 2 scalari tot pe la 7,8 cm in 80 l impreuna cu neoni,danio si pinguini, iar cand au inceput sa depuna.... crime dupa crime pana cand am decis sa-i scot pe toti condamnatii si sa las doar scalarii si sanitarii. Sunt agresivi in perioada aceea si mai gandeste-te daca vrei scalari (sa-i inmultesti) in 70 l .
Salutare la toti.
Am o nelamurire cu un ramirez, femela. De 2 zile am observat ca e cam umflata, e posibil sa icreze in viitorul apropiat?
Nelamurirea mea e dimensiunea ei, are vreo 2 , 2.5 cm maxim (codasa grupului ) si e singura care pare astfel de umflata. In trecut am mai inmultit scalari, deci....am observat si stiu sigur ca e umflata. Mi-e teama sa nu fie bolnava, pt ca daca s-ar pregatii sa depuna nu ar trebuii sa fie "acompaniata" de un mascul? Si de ce tocmai ea? Celelalte surate au cam 5 cm lungime si nimic altfel la ele.
Precizez ca in acvariu sunt 6 femele si 2 masculi in 80 l.
As putea sa o mut (eventual si cu un mascul) intr-un alt acvariu de 35 l unde nu am decat plante, (problema cu el e ca l-am pus la ciclat acum 2 saptamani).
Mizerie in filtru dupa o luna normal ca exista, spuneam ca nu necesita spalat saptamanal sau la 10 zile. Oricum il voi spala mai des poate asa reusesc sa stabilizez acvariul.
Totusi....dupa cum am mai postat...daca nu le dau suficienta hrana isi iau singuri si dau atacul printre plante de-mi raman doar niste bete . Am reusit sa le fac "o dieta" exact atat cat sa se sature ei, de picat pe jos nici nu poate fi vorba....probabil de foame saracul pleco a invatat sa manance de sus
Puterea filtrului nu cred ca are vreo problema pentru ca nu l-am lasat la maxim. Cand l-am cumparat nu prea stiam despre ce e vorba, ma gandeam ca e "scula" care aduna mizeria si am luat ca sa-mi ajunga
acvariu de 80l, populat cu 6 tetrazona, 8 ramirezi, 3 corydoras, , 1 bucata pleco (care asteapta sa fie luat de noii lui stapani) si o gramada de melci de substrat + pomacea.
plante ... rotala macrandra (cea cu probleme) , echinodorus bleheri (din 4 doar una nu mai are radacina),3 specii de anubias, Echinodorus 'Ozelot' , Hygrophila Polysperma si altele.
Filtru intern aquael 450l / h.
Incearca sa rascolesti un pic substratu'
Am rascolit si substratul si totul e ok, nici o bula.
Algele perie am doar pe plantele vechi, aduse din vechiul acvariu cu scalari, in special pe anubias. Inainte de a le introduce in noul acvariu am rupt toate frunzele afectate dar acum cand au dat altele noi am observat ca algele reapar tot pe aceasi planta si nu pe altele. :ciudat:
Si culmea cu cat te ingrijesti mai tare de acvariu parca cu atat nu merge nimic . Am acvariu de un an si nu am intampinat astfel de probleme. Si eu am tinut la inceput in 80 l 4 scalari, 2 xifo, 5 neoni,5 guppy, danio, pinguini moli, sanitari , o gramada pe scurt, si plantele 3 specii aranjate alandala, nu stiam ce-i aia turba sau ingrasaminte. Si mai iritant e ca nu am avut nici o problema, chiar nici una. Algele le-am "primit" in acvariu in perioada cand am lipsit cateva zile de acasa de mai multe ori pe luna timp in care am lasat lumina aprinsa.
Iar acum cand vreau sa pun pe picioare un acvariu asa cum ar trebuii el sa fie te lovesti de tot felul de probleme. Ironia soartei
Faina idee, am sa o incerc.
Totusi cu plantele care nu fac radacina ci doar putrezesc? una o tin in substrat, si mai una am lasat-o sa pluteasca dar si din una si din alta rup cam un cm la 3,4 zile. Sa le arunc?
Si turba aia nu arata urat pe acolo? Stiu ca am cumparat o planta care avea radacinile in turba iar eu incepatoarea am pus-o asa si o voi mai lasa cel putin pana se va stabiliza putin. Si.... :ciudat: arata cam urat pamantul ala imprastiat pe acolo
Unele plante pe care le-am rupt la redecorare nu fac radacina, pur si simplu se putrezeste tulpina si tot rup din ea tot rup pana nu mai ramane nimic.
Mi-e frica sa nu putrezasca si celelalte
Ca substrat am pietris marunt luat de la o uzina de apa, totusi cauza principala sa fie faptul ca incercam sa pun toate radadinile in substrat? Am pus si de 2 ori PlantaMin pana acum fara nici un rezultat vizibil. Saptamana trecuta am pus si AlguMin, asa ca o tentativa de a "scapa" de binecunoscutele alge perie .
Mai trebuie ceva facut?
Cred ca am descoperit . Spuneam ca am bagat in acvariu multe plante, iar de la curenti s-au cam adunat intr-o parte a acvariului. Ei si.....tot de la curenti s-a strecurat si adunat mancarica pestilor printre plante Prin urmare ma voi grabii sa caut o buturuga pe placul meu si sa aranjez decorul.
Multumesc oricum pt sfaturi
Inca o intrebare : de ce putrezesc unele radacini?
Acvariul are cam o luna de zile si tot observ la unele plante cum putrezesc radacinile :help2: . Chiar din aceasi specie de exemplu la echinodorus, 2 plante aranjate una intr-un capat al acvariu, cealalta in celalalt capat una deja nu mai are radacini (si atat, planta in schimb nu are nimic), cealalta merge super.
Si la fel patesc si cu alte plante.
Partea proasta e ca nu mai stau in substrat si trebuie sa le privesc cum se plimba prin acvariu
A-ti fi surprinsi sa vedeti ca nu e deloc murdar buretele, asa de "rar" il curat de cand am acvariul si nu a avut probleme.
Totusi.....ma voi conforma. Va tin la curent daca apare vreo schimbare.
Folosesc un filtru intern aquael 450l / h (eu zic ca e destul), filtrul il curat o data pe luna iar din apa cam 15,20l pe raptamana.
Acvariu am de un an si nu am mai patit decat in perioada de ciclare sa fie apa tulbure si asta pt ca mai toata ziua umblam la plante . In martie m-am reprofilat si am schimbat aproape totul pastrand doar cateva plante si echipamentele. Acum din senin apa a devenit tulbure
Na...ca iar am aparut.
Am postat acum cateva zile (cu pestii vegetarieni) si am explicat cam ce am prin acvariu, asa ca nu voi mai repeta .
De curand,pe neasteptate, am mai primit un anubias nana mare mare si muuuuuulta Hygrophila Polysperma. Le tin in acvariu de 2 zile dar nu le-am bagat in substrat si asta pt ca mai intai vreau sa gasesc o buturuga si nu stiu inca ce voi gasii si unde o voi pune.
Problema e ca dupa vreo 24 ore de cand le am, apa a devenit tulbure si arata foarte urat. Au plantele vreo vina? nu inteleg
Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm
topics.get(post.topicId) is undefined.
It cannot be assigned to topic
The problematic instruction:
----------
==> assignment: topic=topics.get(post.topicId) [on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm]
----------
Java backtrace for programmers:
----------
freemarker.core.InvalidReferenceException: Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm
topics.get(post.topicId) is undefined.
It cannot be assigned to topic
at freemarker.core.Assignment.accept(Assignment.java:111)
at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221)
at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92)
at freemarker.core.IteratorBlock$Context.runLoop(IteratorBlock.java:167)
at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:428)
at freemarker.core.IteratorBlock.accept(IteratorBlock.java:102)
at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92)
at freemarker.core.Environment.process(Environment.java:199)
at freemarker.template.Template.process(Template.java:259)
at net.jforum.JForum.processCommand(JForum.java:262)
at net.jforum.JForum.service(JForum.java:228)
at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:717)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:290)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206)
at fr.xebia.servlet.filter.ExpiresFilter.doFilter(ExpiresFilter.java:1243)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206)
at net.jforum.util.legacy.clickstream.ClickstreamFilter.doFilter(ClickstreamFilter.java:59)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235)
at org.apache.catalina.core.StandardWrapperValve.invoke(StandardWrapperValve.java:233)
at org.apache.catalina.core.StandardContextValve.invoke(StandardContextValve.java:191)
at org.apache.catalina.authenticator.AuthenticatorBase.invoke(AuthenticatorBase.java:433)
at org.apache.catalina.core.StandardHostValve.invoke(StandardHostValve.java:128)
at org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke(ErrorReportValve.java:102)
at org.apache.catalina.core.StandardEngineValve.invoke(StandardEngineValve.java:109)
at org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.service(CoyoteAdapter.java:286)
at org.apache.coyote.ajp.AjpProcessor.process(AjpProcessor.java:437)
at org.apache.coyote.ajp.AjpProtocol$AjpConnectionHandler.process(AjpProtocol.java:366)
at org.apache.tomcat.util.net.JIoEndpoint$Worker.run(JIoEndpoint.java:447)
at java.lang.Thread.run(Thread.java:619)
Messages posted by lavi_tm
Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor